Про самозахист

| Самооборона | Автор: Вадим П'ятницький

Насправді щоденно тягати із собою пістолет зможуть лише або затяті фанати, або ті, кому це реально необхідно.Насправді щоденно тягати із собою пістолет зможуть лише або затяті фанати, або ті, кому це реально необхідно.

Знаю, що публіка зараз закидає мене гнилими помідорами, але не можу втриматись, щоб не підняти доволі дискусійну тему про безпеку та самозахист.

Основний лейтмотив, що рефреном повторюється на цьому сайті звучить приблизно так: дайте нам пістолети, це єдина можливість для нас захистити себе та свою родину.

Так ось, панове, не єдина. Візьмемо для прикладу нещодавній замах на Осмаєва. Учайкін сказав з цього приводу: не було б у Окуєвої пістолету, було б два трупи. Правда.

Але вдягни на цю зустріч Осмаєв бронежилет, і не лежав би він зараз в лікарні. Це теж правда. Як і те, що Осмаєв міг перед тим, як іти на зустріч зателефонувати в редакцію Le Monde і поцікавитись чи є у них такий журналіст як Алекс Вернер, чи знаходиться він в Києві і чи є у нього редакційне завдання брати у нього, Осмаєва, інтерв'ю. Адже ж вистачило у Окуєвої клепки взяти пістолета на цю зустріч і тримати його напоготові.

До чого я це пишу? Та до того, що за моїми спостереженнями більшість із тих, хто на цьому сайті виборює собі право на пістолет, вважає його і тільки його єдино можливим захистом свого дорогоцінного життя. І теж мабуть бронежилет не купить і не вдягне, а буде розраховувати на те, що він, як Рембо, випередить кілера, перший витягне та перший стрелить і поцілить в саме серце. 

Це мені нагадує, як дехто з автолюбителів купує собі автомобіль з купою подушок безпеки і неодмінними п'ятьма зірками на краш-тесті, а потім ігнорує пристібання пасами безпеки: "ну навіщо це мені, я ж не лох якийсь, я вмію їздити, у мене все під контролем, в разі чого не допущу лобового зіткнення".

Або ось ще: скільки з тих, тих хто хоче захищати своє життя купив і носить із собою газовий балончик? Одразу випереджаю шквал праведного обурення: так, я розумію, що балончик в справі захисту поступається пістолету.

Але ж ви хочете захищати своє життя, чи не так? Ви ж хочете вжити усіх доступних на даний момент засобів, що хоч якось можуть врятувати ваше безцінне життя?  Балончик за відсутності пістолету все ж таки збільшує ваші шанси. То чому ж не носити його з собою, він же багато не важить? Бо не понтово. Пістолет - це понтово, а балончик - не понтово. Пістолет носитиму, а балончик - ні, не по-пацанськи, адже так?

Йдемо далі. Ви можете абсолютно легально носити ножа із довжиною леза, якщо не помиляюсь, до 7 см. Носите? "Ну, так це ж потрібно з ним довго тренуватись" - заперечать мені. Потрібно. А з пістолетом не потрібно?

Ні, я не хоплофоб. Я цілком і повністю підтримую право людей на самозахист, у тому числі і за допомогою вогнепальної зброї. У мене самого є вогнепальна зброя для захисту оселі та сім'ї. Я не став чекати поки дозволять пістолети і купив собі турецьку помпу, дружині заразом купив флобера для постріляти: вона аж тащиться від зброї.

Справа не в цьому. Просто, на мою думку, вогнепальна зброя має стати останнім засобом захисту свого життя і придбаватись вже після того, як ти вжив усіх можливих заходів, щоб захистити себе іншими засобами: бронежилет, балончик, складаний ніж, сигналізація, грати на вікнах, бронедвері, правильна виважена поведінка, поліція (так так, поліція теж до певної міри здатна захистити ваше життя). Може не в такій послідовності, як я написав вище, але ви мене зрозуміли.

Проводячи аналогію з автомобілями: спершу ремені безпеки, а вже тоді подушки, лише в такій послідовності. Бо непристебнутому водієві подушка не допомагає, а лише додатково калічить.

Чи придбаю собі пістолет, коли їх нарешті дозволять? Мабуть ні. Чому? Тому що знаю, що з більшістю тих, хто його придбає буде як у романі Джека Лондона. Його герой Смок Белью, їдучи на Клондайк, захопив із собою для самозахисту найкращий та найпотужніший револьвер, котрий зміг дістати. Через тиждень походу він викинув свою зброю у придорожню канаву і був радий, що нарешті здихався цього непотрібного тягаря.

Насправді щоденно тягати із собою пістолет зможуть лише або затяті фанати (схожі на Теклбері із Поліцейської Академії), або ті, кому це реально необхідно. Для більшості з тих, хто купить короткоствольну зброю, вона стане просто черговою цікавою іграшкою для дорослих хлопчаків, не більше того. 

Але якщо ви не носите із собою пістолет щохвилини (як і бронежилет, балончик та ніж), значить він вам не потрібен.

Коментарів (69)

  • 06.06.2017 07:48
    #
    - 31 +

    Пістолет не забезпечить вам безпеку, але хоч би дасть вам шанс- це в перше. У друге ознака вільної людини право носити зброю. Ви не вільні доки не реалізували своє право на зброю. У вас немає свобод, якщо у вас їх нічим захищати.

    • 06.06.2017 08:55
      #
      - 4 +

      Підтримую 200%

    • Тем более, когда быдло приближенное к власти, обеспечило себе лазейки для КС.
      При СССР ни кто не мог получать или дарить себе купленные им же пистолеты, а сейчас получается есть "достойные" и не достойные и главное, что за нас решают это те, кто давно приобрел КС.

      • 06.06.2017 14:49
        #
        - 2 +

        Зараз ще кампанія пішла в дусі "розділяй та володарюй". Починають ділити тих хто за кс на групи. І казати що одна група меньш важлива за іншу.

      • 06.06.2017 17:30
        #
        - 3 +

        При союзі був такий вид заохочення військовослужбовців, як нагородження іменною вогнепальною зброєю, але нагороджувались лічені особи, як правило при виході на пенсію і, як правило заслужені генерали чи генеральні секретарі цк (Брежнєв, наприклад), на потік ця справа, як в нас зараз, не була поставлена.

    • 06.06.2017 16:20
      #
      - 6 +

      Есть масса иных случаев и примеров, когда именно пистолет спасал жизнь его хозяину и окружающим. А демагогия на тему, ..." оденьте гильзу, затем презерватив, затем опять гильзу и не еб... ться..", старо как мир.
      Честно говоря, пистолет это еще и психологический усилитель, и статус, а кроме того еще и спортивное развлечение и владение именно пистолетом, а не баллончиком, бронежилетом и ножом "ковырялкой" 7 сантиметровой, делает из мужика, мужика вооруженного, приумножая при этом мужественность.
      Купите пистолет и обретете свободу причем на уровне посознания и уверенность....

  • 06.06.2017 08:48
    #
    - 10 +

    Автор у чомусь правий. Хоча ділити спільноту не "вкрай лівих" і "вкрай правих" я б не став. В житті, як воно завжди водиться, має бути і є "золота середина".
    Дійсно, мабуть існує категорія людей, які хочуть зброю просто як "чергову цікаву іграшку", пограються і закинуть, не без того. І звісно є друга категорія людей, адекватна і відповідальна, яка носить з собою засоби самозахисту для застосування за їх прямим призначенням. Сподіваюсь що належу до цієї другої категорії (правда, вибачаюсь, бронежилет під футболкою я не ношу))). Ну і я б додав іще третю категорію, послідовників Теклбері, але то окрема палата.
    Але мені усе одно не зрозуміло звідки узялась ота "більшість": "за моїми спостереженнями більшість із тих, хто на цьому сайті виборює собі право на пістолет, вважає його і тільки його єдино можливим захистом свого дорогоцінного життя." Що саме Вас наштовхнуло на думку що до цієї спільноти належать у більшості неадеквати?

    • 06.06.2017 21:09
      #
      - 0 +

      Почитайте коментарі, і зрозумієте що мене наштовхнуло на таку думку.

      • 06.06.2017 22:28
        #
        - 2 +

        Я добре розумію про що Ви, але ж далеко не всі хто читає цей форум його коментують, та й іноді буває що сказати хочеш одне а пишеться зовсім інше.
        Ну і найголовніше - якщо не дати води в басейн, то пірнати так ніхто й не навчиться. А тонути не хочеться.

  • 06.06.2017 08:49
    #
    - 19 +

    Тримайте перший гнилий помідор!
    1 Носити бронеилет кожного дня - це по крайній мірі не зручно особливо в літку! Бронежилет можна вдягнути якщо заздалеіть знаєш, що на табе готується замах чи напад!
    2 Газовий балончик, пристрій не передбачуваної дії!
    3 Ніж, при самозахисті доведеться впритул підпустити до себе нападника! А якщо у нападника пістолет?
    Не обовязково носити із собою найбільший, найпотужніший і найкрутіший револьвер. Можна носити маленьким інструмент!
    Те, що Ви описали у мене вимальовується картина як по місті ходять такі собі робокопи!
    І тепер запитання до Вас!Ви не родч п.Геращенка?

    • 06.06.2017 08:54
      #
      - 17 +

      P.S. Бронежилет маю, рушницю маю, ніж маю, аправо на самозахист не маю!
      І ще 4 Поліція?! Захистить?! Мене?! Ви наївний!

      • 06.06.2017 12:12
        #
        - 11 +

        Балончик ношу и отлично испробовал на паре гопников,
        добавив еще и подсрачников. Зарядку делаю ежедневно с отличными гантелями,ремень безопасности пристегивал даже тогда,когда в 90х над этим ржали менты.
        Спрашивали мол вы за жизнь свою так опасаетесь,на что отвечал им что они о моей жизни и здоровье не побеспокоятся.
        Но вот вопрос. Насколько я знаю именно в Англии запрещено ношение оружия. На выходных там был теракт.
        Террористы с ножами резали людей на улице как курей.
        И единственное,что могли люди-УБЕГАТЬ.
        Так вот я и спрашиваю себя,сколько метров пробежали бы такие террористы с ножами в США,в Чехии-там,где вокруг достаточно вооруженных граждан?
        Ну с десяток метров. А потом бы их постреляли бы как бешеных собак.
        К чему я веду: человек может купить пистолет для самообороны,как игрушку,не покупать вообще. Но ПРАВО защищать свою жизнь в том числе с пистолетом не должно даже подвергаться сомнению!
        Это право на жизнь,и не каким-то чинушам,живущим за счет наших налогов да еще и за наши бюджетные средства вооруженным до зубов пулеметами Томпсон ограничивать ГРАЖДАН в праве на жизнь.

      • 06.06.2017 16:29
        #
        - 3 +

        Он не наивный, он отвлекает и валяет дурака.Нужно же как то воспрепятствовать адекватности, такого яркого примера, мощно и красочно доказавшего, что именно закон о самообороне и КСН, остро необходимы гражданам Украины. Вот заработала машина для тех, кто собственного ума не имеет, кто наивен и просите, глуп.

      • 06.06.2017 20:50
        #
        - 0 +

        Друже Юрий +500 . Необходимо добавить ещё несколько пунктов : кевларовую каску или на худой конец " Сферу ", огнетушитель , аптечку , наручники , ну и наконец туже турецкую помпу , которую приобрёл наш камрад Вадим Пятницкий , носить ее разумеется скрытно и все это при оперативной поддержке с воздуха , при помощи дрона , а лучше вообще не выходить из дома . Последний пункт придумал я , а о предыдущих знаю по видосам , выложенным гражданами США из своего повседневного бытия , они как и чехи , такие же безумцы .

  • 06.06.2017 10:10
    #
    - 4 +

    Статья имеет здравый смысл, я например всегда и всюду имею с собой маленький кольт детектив, но беру и перцевый баллончик. Почему? А потому что, например сегодня развелось очень много собачатников которые и случайно не знакомы с психологией и воспитанием боевых пород собак, которые владельцев тащат за собой как на водных лыжах и попробуйте сделать им замечание. Недавно иду домой, встретил соседку которую тащил на поводке мускулистый терьер, увидев меня ринулся в атаку, хрипя у душась на поводке, та кобыла дурная, упираясь со всех сил под углом 30 градусов к земле, ласково просила пса: ну нельзя так, ну будь уже тихо. А если бы не удержала? Перспектива порванных сухожилий, жил и костей, меня отнюдь не привлекает. Но не будете же вы поднимать стрельбу в густонаселенном районе? Вот в таких случаях баллончику нет цены. Или на людном проспекте к вам прицепится быдлота, что стрельбу поднимать? Да, пистолет или револьвер хорош, когда ситуация идет действительно непосредственно о вашей жизни и нет другой альтернативы и все другие средства исчерпаны и это последний аргумент, но как говорили самураи, самый лучший бой тот, который не состоялся.

    • 06.06.2017 10:38
      #
      - 7 +

      Не каждый баллончик поможет против большой собаки. Таскать с собой баллончик, шокер, нож - слишком громоздко и нужно много времени потратить на подумать "что первым доставать". Конечно случаи бывают разные, но право на самозащиту должно быть незыблемым. А какой инструмент применять для реализации своего права - это дело защищающегося. У некоторых и кулаки оружие. Например - Антон Геращенко :), рекомендующий приемы каратэ и удар кулаком в лицо.

    • 06.06.2017 16:37
      #
      - 2 +

      Есть весьма интересная электронная игрушка-отпугиватель собак, издающая частоту, которая бьет по барабанным перепонкам любой собаки, отчего она вдруг поджав хвост, будет прятаться за хозяина. Сам имел несколько случаев, когда несведущим демонстрировал "фокус", левую руку поднимал в сторону гневно лающей собаки, а правой не заметно, нажимал на кнопку прибора и направляя его в сторону собаки. Люди просто восхищались, такой моей способностью-взмахом руки, успокаивать четвероногого зверя.Купите и носите , иногда можете поприкалывться незаметно, дистанция до нуждающегося в усмирении, примерно 7 метров.

      • 07.06.2017 09:35
        #
        - 0 +

        Давно шукаю, можете конкретну модель порадити?

        • 07.06.2017 21:08
          #
          - 0 +

          В свое время я покупал в Германии, "Dazzer II" но это было еще в "дойче" марках и прибор громоздкий и стоил 49 ДМ.На много меньше и удобней и в разы дешевле этот ультразвуковой отпугиватель собак, фонарик AD-100 цена его что то около 150 гривен.Насчет его действенности сказать ничего не могу.Но Dazzer II это мощно.

  • 06.06.2017 10:24
    #
    - 11 +

    Дорогие друзья, побратимы, читатели!
    Позволю и себе вставить свои "5 копеек" под этой статьёй. Мне так кажется. что большинство людей, которые высказываются против "пистолет для всех" либо по невнимательности или умышленно подменяют основную цель всех наших усилий о принятии Закона на банальное "вот все будут ходить с пистолетами и что тогда будет..."
    От себя скажу - не факт, что я в ближайшем обозримом будущем легально приобрету короткоствол и буду с ним ходить везде; не факт, что он у меня появится и будет "пылиться" в сейфе; не факт, что....Но я всеми фибрами за то, чтобы у нас в Украине был принят Закон об оружии и боеприпасах со скрупулёзной точностью прописанными всеми нормами приобретения, хранения, ношения, применения. Чтобы ни в коем разе не возможно было двоякое толкование у случае наступления момента "Ч".
    Для защиты себя, своей семьи, окружающих и прочее в случае угрозы включаются инстинкт и рефлексы и тогда кто сопротивляется и возможно выживает, а кто уповает на случай и милость нападающего "а вдруг прокатит" и становится жертвой.

  • 06.06.2017 10:29
    #
    - 13 +

    Каждый день ношу стандартный EDC при выходе более чем на 5 минут с дома.
    Баллон есть, ношу каждый день.
    Нож есть, ношу даже дома. Как только одеваю штаны, брюки, шорты и т.д - вешаю нож на карман, привычка.
    Случаи в жизни были, и я сейчас не только о колбаске или хлебушке.

    Будет возможность носить/применять короткий нарезняк - буду носить так же каждый день.
    Может я, как вы сказали, "фанат", но я такой есть и я это буду делать.

  • 06.06.2017 10:34
    #
    - 7 +

    "Але якщо ви не носите із собою пістолет щохвилини (як і бронежилет, балончик та ніж), значить він вам не потрібен".

    А що, вже можна пістолет? )
    Ніж з лютого 2005 р.

    Мова не про пістолет, мова про те, що у нас коїться беззаконня!
    Нема закону про зброю, але Дубровського як і 50 тисяч інших намагаються засудити.
    На 21 червня суддя призначив розгляд "по суті".

    Закон про зброю це крок до правового врегулювання прав на самозахист.
    На захист життя, майна, країни.

    Не буде закону, то буде суцільний бандитизм як зараз і свавілля олігархів.

  • Постійно ношу кишенькового ножа, стараюся підтримувати фізичну форму, намагаюся контролювати простір щодо осіб з надекватною поведінкою і не вештатися без потреби в потенційно небезпечних місцях. Курс невідкладної долікарської допомоги відвідав.
    Проте від права носити з собою пістолет не відмовлюся.

    • 06.06.2017 14:41
      #
      - 5 +

      Я й з пістолетом ножа не покину тягати - бо це найуніверсальніший інструмент який є в світі.

  • 06.06.2017 11:00
    #
    - 9 +

    Статья не лишена смысла, но даже не знаю как написать.... слабовата наверное.
    Лень много копировать, разве что это: Йдемо далі. Ви можете абсолютно легально носити ножа із довжиною леза, якщо не помиляюсь, до 7 см. Носите? "Ну, так це ж потрібно з ним довго тренуватись" - заперечать мені. Потрібно. А з пістолетом не потрібно?
    Разрешение на пистолет предполагает смену законодательства касающегося самообороны вообще. Используйте сейчас нож до 7 см и получите превышение самообороны со всеми вытекающими.
    В общем автор во многом прав, но статью нужно переосмыслить и переписать.

  • 1 2
    06.06.2017 11:10
    #
    - 6 +

    Крайності завжди погано, в яку б сторону вони не йши.

    Суть не в короткому стволі. Суть в понятті самозахист.
    На даний момент це поняття майже відсутнє. Поняття мій дім моя фортеця абсолютно не працює. Поняття необхідної самооборони розмите настільки, що його можна трактувати як зручно для судді(гляньте хочаб справу Пашинського, дуже яскравий приклад).

    Проблема не втому щоб мати нову іграшку, проблема в тому, що на даний момент захищаючись ВИ завжди агресор, не важливо чим, балоном, ножем (ніж в загалі трактується як зброя нападу), куском кірпіча, палкою, навіть якщо ви штовхнете і нападник отримає тяжку травму, посадять Вас, а не його. Питання не в тому чим захищатись, питання в тому щоб не сісти після цього.

    Є речі в яких автор правий, основна масса дійсно дуже швидко награється і КС буде лежати вдома, тому що не так просто постійно носити ствол, є свої правила, є свої обмеження. Це навіть міняє підхід до вибору одягу. Це купа грошей, яку далеко не всі можуть собі дозволити. Сейф, кобури(так, множина, тому що під різний одяг різний тип) засоби для догляду, да банально гляньте ціни на патрони, додайте сюди час та гроші на проходження курсів, додайте регулярні тренування(бо без них це нічим не краще кірпіча), людям немає часу і бажання взяти спавку в басейн.........

    КС це лише інструмент, один з багатьох, так як і бронежелет. І інструмент потрібно підбирати по потребі, бо можна і гвозді кувалдою забивати але значно легше і зручніше це робити молотком.




    • 06.06.2017 14:50
      #
      - 2 +

      " основна масса дійсно дуже швидко награється і КС буде лежати вдома,..."
      Але ж САМЕ ТОДІ, коли засоби самозахисту РАЗОМ із законодавством почнуть захищати передбачливих і тверезомислячих, а не тупих елоїв, еволюційний закон Дарвіна будуть працювати!

  • 06.06.2017 11:41
    #
    - 7 +

    Я вважаю що зараз не час ділитись на тих хто награється швидко, а хто буде арсенал носити. Зараз потрібні всі союзники.

  • 06.06.2017 11:41
    #
    - 4 +

    Цілком згоден із тезами автора, що далеко не всі будуть постійно носити короткоствол із собою, і що пістолет - це не панацея на всі випадки життя. Але я не бачу в цьому ніякої проблеми.
    Дійсно, хтось купить пістолет як іграшку, хтось як засіб для хоум-дефенс, а якась частина громадян - для повсякденного носіння.

    Я думаю, що навіть невеликий відсоток громадян із прихованою, легальною зброєю, матиме помітний терапевтичний вплив на рівень вуличної злочинності. І мабуть, не дуже принципово чи буде озброєний один зі 100 чи один з 500. Можна згадати класичний приклад з цукерками, частина яких отруйна.

    І другий важливий момент. Питання про зброю - це в першу чергу питання про право на захист власного життя, а уже потім, питання про короткоствол. З цієї точки зору, кількість громадян які реально будуть озброєні теж не дуже важлиа.

    • 06.06.2017 14:53
      #
      - 4 +

      Я б сказав, що питання про зброю це питання вибору, у чиї руки Ви віддасте власну безпеку - у свої, чи у руки сліпого випадку.

  • 06.06.2017 12:13
    #
    - 2 +

    Хожу с ножом, с длиной лезвия в 13.5 см, фиксированный.
    Нож не Х.О. результат экспертизы ношу с собой.

  • 06.06.2017 12:17
    #
    - 3 +

    Дальше предложения ежедневно носить бронежилет и балончик не читал. Автор - ламер полный. Лучше ничего не писать чем такую ахинею.

    • 06.06.2017 12:45
      #
      - 0 +

      Каждый имеет право на собственное мнение. Читать или не читать - ваше личное дело. А оскорблять тем более не стоит.

  • 06.06.2017 12:44
    #
    - 3 +

    Ой вэй! Што жи мне делать? Я пиистегиваюсь, и газовый баллончик у меня есть. И в машине, и в сумке (каждый день). И нож EDC ношу или в сумке или в кармане. И пистолет 22 калибра бил бы вообще не тяжёлым и спокойно там же в сумке лежал бы. И даже натальная броник можно было бы купить, и одевать. Но это уже зависит от ситуации. А вот попробовал бы автор баллончиком остановить гопников, которые решили ли что его, к примеру, телефон, ему больше не нужен)))

    • 06.06.2017 17:07
      #
      - 0 +

      Только балончиком наверное нет. А балончиком и крепким подсрачником аж бегом. Но и спортом конечно надо заниматься.
      И разумеется я за КСН без вариантов. Безопасности много не бывает.

  • 06.06.2017 13:09
    #
    - 0 +

    Всем добрый день! Есть у меня вопрос, связанный с событием, на котором строится статья. Основной темой этого сайта есть продвижение идеи легализации короткоствольного оружия. Все эти дни после покушения я нигде не увидел в описаниях событий информации об источнике происхождения у Окуевой пистолета, из которого она стреляла. На этом сайте неоднократно выкладывались "ответы" МВД о раздаренном наградном оружии, в которых как Вы помните, не имён-ни номеров. А меня интересует - а официальный ли был ствол, или "трофей с войны" (какой-то). Вот смеху будет, если ствол левый, но как обычно - "этой девушке можно", потому что она (далее необычайно широкий набор оправдания 2-х стандартов) и сфоткалась с самим Геращенко. Никто ничего не читал о ее пистолете? Или от этой темы усиленно уходят?

    • 06.06.2017 14:57
      #
      - 2 +

      В Окуєвої була нагородна зброя - Авакян презентував.

  • 06.06.2017 13:15
    #
    - 1 +

    Пробачте, що не в тему! Учора на 5 каналі був п.Георгій Учайкін!
    www.youtube.com

    • 06.06.2017 13:48
      #
      - 0 +

      Спасибо за ссылку. Георгий как всегда на высоте. В этом году изменения будут. Потому что время пришло. Так,как было уже не получается-изменились и мир,и страна.
      Право на самозащиту обязано быть закреплено законодательно.

  • 06.06.2017 13:40
    #
    - 8 +

    Доля правды есть, но лишь маленькая доля.
    В начале статьи посыл в том что многие опасаются именно нападения киллера, и якобы для этого требуют короткоствол.
    Не знаю как у кого, но за свои тридцать лет у меня ни разу не было опасения что какой-то недруг наймет киллера что бы меня завалить. Да у меня вообще недругов нет, и не было последние 5-7 лет точно. Мне никто кривого слова не сказал и я никому дорогу не перешел.
    Да и вообще в Украине шанс погибнуть от киллера у десятки раз меньше чем остаться инвалидом от гопников.

    И сама самозащита не приемлет метод тыка о котором написано во второй половине статьи.
    Типа короткоствол последнее средство когда исчерпали остальные. Просто невозможно постепенно наращивать средства защиты - типа сразу газ попробовал, не помогло ножа достал, не помогло в полицию позвонил - не приехали, а потом уже ствол достал.

    И вообще может я наивный и в розовых очках но думаю что законодательство о самозащите и возможности скрытого ношение и применение короткоствола сможет умерить пыл преступников, а со временем даже изменить менталитет людей. Просто вместо того что бы постить в фейсбучках и контактиках банальщину типа "Человек человеку волк", начнут при встрече назнакомого человека улыбаться на всякий случай, и спрашивать - "Добридень, як справи?"

  • Ну як постійно ходити в броніку то думаю шо і аптечку треба носити, вогнегасник, ящик з піском і ше бажано парашут, бо всяке буває. А хто цього не робить то йому і пістолет не треба.

  • 06.06.2017 13:53
    #
    - -1 +

    Обычный EDC, нож, фонарь и пистолет (если есть такая возможность).
    Ношение пистолета или ножа не делает вашу жизнь безопасной, Но шансов значительно больше.
    А тренироваться с ножом или пистолетом, заниматься спортом или кравмагой - ваш личный выбор.
    Я знаю людей купивших помпы для защиты в квартире и не стрелявших с нее более 2 раз.
    По моему глупость, лучше дверь крепкую поставить и звонить в полицию.
    Или люди купившие пистолет и хранящие его дома в сейфе. Не понимаю зачем он им.
    Пистолеты есть разные. 19 glock вполне компактен и не заметен при правильной кобуре.

    • 06.06.2017 14:07
      #
      - 2 +

      Не вполне с вами соглашусь. Пусть у них дома хранится помпа,из-за хорошей двери они позвонят в полицию,но если полиция будет ехать долго или хорошая дверь ляжет быстрее,или это частный дом например-уж как-нибудь в критической ситуации с 3-5 метров не промахнется любой человек,посещавший даже советский тир 25 лет назад. Понятно что подготовка это огромный плюс,но в критической ситуации лучше все-таки иметь оружие,а не молоток против Калаша.

      • 06.06.2017 15:39
        #
        - 1 +

        Я не совсем верно выразил мысль.
        Помпа для частного дома - обязательна скорее.
        А для квартиры лучше вложиться в реально крепкую дверь.
        Ну не буду же я открывать дверь в подъезд и пугать бандитов помпой.
        Больше вреда будет.
        Хотя если дверь плохая и ее вот вот сломают с помпой как-то уютнее :)

        • 06.06.2017 17:14
          #
          - 2 +

          Обсуждения ради как вариант когда может не помочь самая крепкая дверь,даже две: несколько гопников спокойно ждут в подъезде человека,бьют по голове обрезком трубы,забирают ключи и идут по своим нехорошим делам.
          Как сторонник комплексных решений,считаю что нужен даже для квартиры и ксн,и хорошая дверь,а лучше две-с датчиками на пульт охраны,про запас балончик,а дома-хороший тренированный крупный пес))
          Вот тогда более-менее можно говорить о безопасности.
          Ну а помпа\карабин дома-это как норма я считаю.

  • 06.06.2017 14:41
    #
    - 5 +

    Дочитав до моменту з ножем «до 7 см» з яким треба «багато тренуватись». По-перше, автор не знає про правила того, що є холодною зброєю. По-друге, тренуватись з ножем треба значно довше, ніж з пістолетом. Причина — у відстані контакту. Будь-яка зброя — подовжувач ваших власних рук та їх вдосконалення. Але якщо ніж подовжує на кілька сантиметрів, то пістолет — на метри. Тобто пістолет у рази безпечніший для його власника.
    Коротше кажучи, автору «незалік» по мат.частині, з якого випливає загальний «незалік».

  • 06.06.2017 14:53
    #
    - 9 +

    Дозволят короткоствол - ВСІ будут ходити с пістолєм.
    Дозволят безвіз - ВСІ уїдуть в Європу. Астанавітєсь!

    Право на короткоствол, таке саме право як і безвіз - довіра і можливість для Грамодяна! Що с цім робити вирішує кожен сам.

  • 06.06.2017 15:10
    #
    - 4 +

    Хочу сказати, що автор даної статті зовсім не розуміє за що боряться люди на даному сайті та інших подібних сайтах... мова йдеться не про носіння коротко ствольноі нарізної зброї, а про право на самозахист не тільки в своїй оселі, а також в громадських місцях та інших. А найбільш єффективний захист від озброєного злочинця це зброя. Бронежилет та газовий балончик не врятує... ви б ще написали що можна крім бронежилета одягнути кевларовий шолом на голову і ходити як дурень! Чи ви думаєте що може зручніше ходити по місту з помповою рушницею або промисловим карабіном? Пістолет це найефективніший засіб від озброєних злочинців по багатьом показникам... декілька з них це можливість скритого та зручного носіння, ергономічність та швидке приготування для ведення вогню. А це дуже важливі показники. А ще річ йде про прийняття закону про зброю та самозахист громадян з допомогою зброї чи без неї! Наскільки відомо такого закону до цих пір не існує в нашій країні.

  • 06.06.2017 15:18
    #
    - 3 +

    А ще про поліцію допишу. Поліції фактично в нашій країні немає. Це не поліція, а зборище непрофесійних дебілів та злочинців у погонах. Зовсім недавно був випадок коли на друга напала група оздоблених молодиків, він викликав поліцію і закрився в своєму авто з побитою головою стікаючи кров'ю. А поліції все не було... якби не його друзі які приїхали на допомогу і розігнали стадо недоумків то все могло би закінчитися набагато гірше. І щоб ви знали поліція приїхала, але через три години...

  • 06.06.2017 15:38
    #
    - 1 +

    Картинка до статті - ржачна :)
    Прям бачу, як при вихоплюванні пістолету, він опиняється в руках разом з кобурою.
    Або просто, пістолет разом з кобурою вивалюється при ходьбі.

  • 06.06.2017 17:24
    #
    - 2 +

    автар предлагает дождаться, когда или у нападающего закончатся патроны, или когда он додумается на 5 выстреле выстрелить вам не в поломанные ребра, а в башку. Гениально :D
    Надеюсь автар носил броник, хотя бы 2 класса несколько дней подряд, да по жаре.

  • 06.06.2017 17:38
    #
    - 3 +

    Сейчас "законослухняний" гражданин может нанести "хулигану" максимум легкий ожог глаз от перцового спрея, а наличии КНО уже вполне можно отправить "хулигана" к праотцам. Далеко не каждый отморозок готов поставить на карту свою жизнь, даже при сравнительно низких рисках
    ПыСы риски для нормального человека остаются ровно те-же

  • 06.06.2017 17:40
    #
    - 3 +

    1) Бронежилет не врятує від удару по голові
    2) Бронежилет 4 класу захисту важить приблизно 10 кг, а класу захисту 2 (для скритного носіння) не врятує від кулі, а лише від ножа, та й виносити його цілий день це ще той кайф.
    3) Газовий балончик гарна річ якщо вітер тобі не в лице, а так і себе зможеш пошкодити.
    4) Ніж також гарна річ, але автор хоча б раз намагався вколоти різко ножем? Я особисто спробував і при цій спробі розрізав собі сухожилля на мізинці, бо при контакті з одягом ніж гальмує, а рука рухається далі, чим сам собі наносиш травму.
    5) Для ведення контактного ножового бою потрібні не одно місячні навчання.


  • 06.06.2017 20:50
    #
    - 1 +

    Проблема статьи в том, что автор изначально раскрашивает будущих владельцев в черный и белый. Без полутонов. Либо ты носишь всегда, либо носишь иногда. Однако возможно огромное количество промежуточных вариантов. К примеру, если человек ездит на работу на личном авто, он не берет с собой пистолет, потому что шансы нападения малы. Но вот если на ночь глядя надо "выйти за хлебушком", а дорога к магазину лежит через не очень освещаемый и не очень безопасный парк, то пистолет берется с собой. Или машина в ремонте и нужно по ночи возвращаться пешком...

    Можно оппонировать умными фразами типа "чтобы меч пригодился 1 раз, его надо носить всю жизнь". Или что "нападения происходят только когда не ждешь". Но это фразы скорее эмоциональные, чем логически обоснованные. А для разумного человека есть теория вероятности. И уровень своей безопасности можно повышать не только каждодневным ношением, но и периодическим.

  • 06.06.2017 20:52
    #
    - 2 +

    Як адекватний власник травматичної зброї.... хочу сказати... ніж не допоможе 91%... Хто був у ножевому бої знає, якщо в Тебе ніж не психологічної дії... ( тобто мисливський або бойовий або мачете). Я так скажу при Мені зброя 24 години ( якщо Я приймаю алк. Принципово лишаю). Коли в Тебе є зброя Ти всі ситуації приймаєш інакше, яб сказав тверезішє і розсудливо... За рік один раз дістав напали собаки, не вистрілив, не було потреби. Маючи пістолет під пахвою мислиш інакше.

    • 07.06.2017 11:07
      #
      - 0 +

      Согласен почти со всем с поправкой- после 2013 травмат не оружие. Выймешь травмат-нарвешься на боевой и все,привет. А на собаку и пенделя хватит. Вот КСН-это вещь. Легальный.
      Георгий Учайкин на 5 канале сказал что пробуют писать законопроект УАВЗ с НФ и планируют осенью презентовать. Будет интересно почитать.

  • 07.06.2017 00:12
    #
    - 1 +

    Автору видимо невдомёк, что тысячи людей отмотали срока за нарушение несуществующего Закона (в том числе, за один единственный подкинутый патрон)! И только повальная правовая безграмотность ВСЕГО (включая судей, прокуроров и адвокатов) нашего населения (за редчайшим исключением, в большинстве своём сконцентрированном на данном сайте), позволяет избежать государству Украина, лавины исков от Международного Суда по Правам Человека! Ведь у нас грубо нарушен сам принцип и строение ПРАВООХРАНИТЕЛЬНОЙ системы и Правового Государства ! А наш "гарант", всех настаивающих на своём Конституционном Праве, называет "любителями пострелять" и предлагает сдыхаться от них, отправив под огонь артиллерии, в несуществующей (формально, благодаря ему-же) войне ! Между нашим "презиком"(завравшимся, заворовавшимся ненасытным п*****м и куче его кумовьёв и шестёрок) и Президентом Джефферсоном - "дистанция огромного размера". Джефферсон (автор "Декларации о независимости" и 2-й поправки) утверждал, что:- "Оружие необходимо народу не столько для самозащиты от преступников, как для самозащиты от своеволия властей". Нашим же, не нужны ГРАЖДАНЕ, им нужны бессловесные, безропотные РАБЫ, для продолжения своего безнаказанного беспредела !
    Кстати о Законе об Оружии (возможно вы уже об этом слышали).... Оказывается именно Пашинский собирается "осчастливить" всех нас своим законопроектом. Каково вам это?!!!

    • 07.06.2017 11:10
      #
      - 0 +

      Учайкин сказал УАВЗ участвует в разработке нового законопроекта и основополагающие принципы с 1135-1 озвучены. Перед выборами много кто будет пытаться набрать себе вистов. Ну а мы почитаем и подумаем.
      Пс у них это называется не рабы,а население.
      Кто такое это население лично для меня загадка.

  • Случайно плюсанул этот бложек. Как убрать его и поставить минус?

  • 07.06.2017 08:10
    #
    - 1 +

    За кілька місяців до пістолета так звикнеш, що і не будеш його помічати. Для тих, кому важко носити важкі великі пістолети, є маленькі. Але головне - мати право на збройний захист. Бо кримінал знову розгулявся не на жарт, за повного сприяння мусораваковської "поліції" - і балончиком їх не зупиниш.

  • Полностью соглашусь с автором статьи.
    Люди вообще часто склонны искать причину "почему я этого не делаю" вместо того чтобы сказать - а почему-бы и нет?

    Невозможно одним лишь пистолетом решить все вопросы.
    Нужно создать "сферу" безопасости.

    К примеру, у меня дома в сейфе "помпа", в машине - балончик "терен" и полицейский фонарь(каких уж нет) на 6 батареях LR20- против светодиодных луч дает не очень, зато можно и присветить и "засветить" , в сумке - швейцарский нож - даже не столько для защиты - пиво открыть, колбаски нарезать. На даче - топор.
    Одним словом, средства самозащиты должны окружать нас в повседневной жизни, должны быть легкодоступны и главное, мы дожны быть готовы к их применеию. Скажем так, я скорее возьмусь за кусок дюймовой трубы чем за топор или нож.
    Понятное дело, огнестрел дистанцирует нас от нападающего, и кажется , что нажать курок будет просто - но прежде чем ратовать за короткоствол сначала ответтьте на такие вопросы - резали-ли вы когда либо домашнюю птицу?, били кроля? кололи поросенка?
    Кроме того, у нападающего может быть больше калибр, длиннее ствол, лучьше реакция - вы поняли о чем я.
    Да и хулиганов с ножами куда легче встретьть чем с пистолетами.
    А легкие бронежилеты(они действительно легкие - 1.5-2кг) скрытого ношения с защитой от колюще-режущего оружия доступны уже сейчас(по цене пистолета вы оденете семью) - есть даже в виде футболок.
    Кроме того, это придаст уверенности перед лицом опасности (обычно холодняком работают по корпусу) - а с холодным рассудком проще противостоять агрессии.

    И знаете , если и когда введут короткоствол - я пожалуй таки куплю бронежилеты от короткоствола и холодняка.
    Ибо как пелось в песне стрелять-так-стрелять - у ПМ нет шансов против помпы если на вас бронежилет а владелец пистолета не мастер спорта по пулевой стрельбе.

  • 07.06.2017 17:15
    #
    - 0 +

    +Вадим П`ятницький Право на володіння, носіння і застосування короткоствольної зброї в Україні має бути повернене громадянам. Пістолет це інструмент, і як всякий інструмент його можна застосовувати по різному - хтось буде носити кожен день, хтось не буде, але якщо мені треба вийти вночі в аптеку - пістолет краще як ніж або телескопічна битка. Suum quique.

  • 12.06.2017 13:41
    #
    - 0 +

    Автор абсолютно прав! Если человеку нужно оружие - то оно у него будет. Пускай охотничье, пускай нож в кармане. Но защищать себя нужно всегда а не тогда, когда злые дядьки что-то там разрешат. Уже сегодня в Украине сотни людей треинруются с пистолетами и им для этого не нужно ничего кроме желания и финансов.
    Я уверен, что большинство тех, кому нужен только короткоствол, и поэтому не имеющих дома даже помпы, после "легализации" КС не будут оформлять разрешение даже на них. И точно не пойдут в стрелковые клубы учиться стрельбе по-настоящему.
    Безопасность - это состояние.

  • 18.06.2017 10:16
    #
    - 0 +

    Стаття написана на напівправді, як на мене підміна понять це навіть гірше прямого протесту проти зброї і можливості самозахисту. Дайте мені можливість захистити себе та рідних а все далі то буде вже мій головний біль і не варто цим перейматись іншим.
    Якби Осмаєви були в бронежилетах і без зброї то мали б кулю в голові обоє, бронежилет допомагає на відстані, коли кіллер не бачить є кров чи ні і не має змоги контрольного пострілу - так що тут автор мимо.
    PS ніж зі мною зі школи, своїй купив балончик - ще з 90-х але по своєму хоббі з сином часто далеко від цивілізації і хай навіть той пістолет ні разу не знадобиться(я тільки за, значить народ в нас висококультурний) проте шанс дорогого коштує і я хочу щоб він в мене був.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати