Топ-5 найнадійніших зразків зброї за версією сайту The Firearm Blog

| Військова зброя та техніка, Гвинтівки, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Топ-5 найнадійніших зразків зброї за версією сайту The Firearm BlogТоп-5 найнадійніших зразків зброї за версією сайту The Firearm Blog

Чим менше рухомих деталей в зброї, тим надійніше вона працює. Саме тому однозарядні гвинтівки з хитним затвором вважаються найбільш надійною зброєю. Але що з такими категоріями, як пістолети, пістолети-кулемети, рушниці, гвинтівки з поздовжньо-ковзним затвором і самозарядними гвинтівками?

Відповіді на ці питання можна отримати з відеоролика, який зняли для сайту The Firearm Blog.

Top 5 Most Reliable Guns

Серед пістолетів вибір припав на Glock

Автор порівняв його з автомобілем Toyota Camry – тобто цей пістолет справляється з усіма своїми завданнями, і ніколи не підводить, але якогось особливого задоволення він не приносить. Glock просто працює, і від цього навіть стає нудно. А всі прикрі інциденти, які можна побачити в інтернеті, найчастіше відбуваються або через внесені модифікацій, або через погані боєприпаси.

У категорії пістолет-кулемет немає рівних ізраїльському Uzi

Єдина рухома частина Uzi – це затвор. Звісно, ця зброя не така точна, як MP5, проте її ствольна коробка може витримати мільйони пострілів. Єдиним недоліком є верхня кришка, яка з часом може зігнутися, але ця вада вирішується декількома ударами молотка. Ще однією проблемою може стати відкритий затвор, куди потрапляє пил і бруд. Але більшість стрільців переносить Uzi на запобіжнику, із закритим затвором, або взагалі у кейсі.

Гвинтівка Mauser 98 – очевидний вибір серед зброї з поздовжньо-ковзним затвором

Багато хто вважає, що АК – це наймасовіша зброя, яку найбільше копіюють, адже різних варіантів АК і його клонів налічується приблизно 100 мільйонів. Але стільки ж було випущено лише оригінальних Mauser 98, не кажучи вже про її клонів та інших моделей Mauser.

Гвинтівки Mauser були настільки надійні, що німці використовували цю зброю, не тільки для домінування на полі бою, а й для поширення своєї ідеології у всьому світі. Південна Америка, Китай, Європа – всі потрапили під цей вплив. Адже той, хто озброює твою армію – впливає на твою політику.

У категорії рушниць немає рівних Remington 870

Ця зброя виготовляється з 1951 року і здобула величезну популярність серед поліцейських, мисливців і спортсменів. Було випущено більше 10 мільйонів одиниць, і майже кожен шанувальник зброї тримав її в руках, стріляв, або володів нею.

Найкраща самозарядна гвинтівка – це Galil

Всім відомо, на що здатен АК – він працює в спеку і в холод, він не боїться ані піску, ані снігу. Але ізраїльтяни змогли поліпшити його. У Galil фрезерована ствольна коробка, а не штампована, як у АК, і більш якісна група затвора. Хтось може поскаржитися на його вагу, але це жодним чином не впливає на його надійність. Мало кому вдавалося побачити несправний Galil.

Поліція Аляски свого часу провела випробування гвинтівок, серед яких були G3, AR-15, FN FAL, Mini-14 та Galil під патрон 7,62 та 5,56 мм, і лише Galil пройшов усі тести.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1976 , Коментарів: 6 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (6)

  • 07.06.2017 13:17
    #
    - 0 +

    а где АК, ко-ко-ко

  • 07.06.2017 13:39
    #
    - 2 +

    Автор, у АК фрезерованная СК, а вот начиная с АКМ ее начали делать штампом.

  • 07.06.2017 21:21
    #
    - 0 +

    Серед автоматів на першому місці з величезним відривом AR-10/AR-15/M-4/M-16, тобто схема Стоунера. Калаш серед сучасних автоматів, мабуть, найгірший по надійності. Дуже багато тих, хто повірив міфу про його надійність, по обидва боки лінії розмежування, вже поплатились за це.

    По гвинтівках стосовно надійності Маузера згоден, але Mannlicher M1895 і швейцарський K31 не гірші, а по зручності – кращі.

    В категорії рушниць - більшість сучасних італійських і турецьких самозарядок з відводом газів дадуть фору по надійності і Рему 870, і помпам взагалі. По зручності тим паче. Перевага в надійності помп над самозарядками - це міф епохи Ауто-5, тобто до 1970-х, поки не були відпрацьовані схеми автоматики Ремінгтону 1100, а потім - Франчі, Фабарму і Бенеллі.

    В категорії пістолетів:
    1. Nagant M1895 і, думаю, більшість револів, іншими не користувався.
    2. ПСМ. Мініатюрна, наднадійна і смертоносна «іграшка», невелика розповсюдженість не дозволяє оцінити всі його переваги.
    3. ПМ. Шедевр геніальної простоти і до-ЧПУшної металообробки. Підозрюю, що Вальтер ПП і ППК не гірші.
    4. Luger Р-08 і Walther Р-38. Якщо не змазувати салом і "лівими" мастилами, то найнадійніші пістолі під 9х19, особливо «Парабеллум».
    5 АПС. Серед пістолетів з дворядним магазином поза конкуренцією.
    6. Glock 17 і 19, іншими не користувався. Чудовий для повсякденного носіння (через невелику масу). В СРСР Гастон Глок отримав би Золоту Зірку за нього.
    7. SiG Р226 і Beretta-92 F/FS/M9.
    8. ТТ і M1911. ТТ трохи надійніший, за рахунок форми гільзи і відсутності запобіжників.
    9. FN Browning НР-35.
    10. CZ-75B.

    Усілякий шлак, типу Форт-17, ГШ-18, ПЯ сюди не включив, по надійності з перерахованими вони і рядом не валялись.
    Різниця між 6, 7, 8, 9 і 10 не в рази, а на декілька відсотків. А от перші чотири за надійністю далеко попереду.

    Взагалі, автор відео не дуже підготовлений і компетентний у даному питанні. Рекомендую, натомість, InRangeTV, Military Arms Channel та Eric8888.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати