Солдата збираються вигнати з армії через надмірний патріотизм

| Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin
По-русски

Стівен АдачіСтівен Адачі

Сержант американської армії Стівен Адачі опинився у центрі справжнього військового скандалу й повномасштабного службового розслідування в конгресі через те, що відмовився взувати чоботи, які входять у склад військової уніформи.

Напередодні відправки його частини в Афганістан, резервіст повітряних сил, які дислоковані на Гаваях, отримав у своє розпорядження пару чобіт, котра, як він згодом з’ясував, була виготовлена в Китаї. Адачі поскаржився начальству й звернув їхню увагу на цей факт, після чого йому видали нову пару – теж китайського виробництва. Він подав ще одну скаргу, в якій прямим текстом попросив військові черевики, які були б зроблені в США.

Як він сам потім розповів, йому на це одповіли, що отримати чоботи американського виробництва в нього немає змоги. Все скінчилося тим, що командування ВПС вимовило сержанту Адачі сувору догану й розпочало проти нього діловодство, результатом якого може стати як пониження у званні, так і звільнення з рядів американської армії без вихідної допомоги.

Слідчі американського конгресу спільно із командуванням ВПС в особі генерального військового інспектора наразі вивчають цю справу. Комісія намагається з’ясувати чи спрямований запит Адачі, який має 32-річну кар’єру в складі збройних сил, на дестабілізацію ситуації в американській армії і чи існує зв’язок між цією проблемою й роботою спецслужб.

Однак, сам Адачі абсолютно не сумнівається в тому, що його «ладні записати в шпигуни чи інформатори, аби не визнавати власних помилок», на що він і звернув увагу свого начальства під час розгляду справи.

ВПС трохи пізніше визнало, що запит Адачі на придбання для нього чобіт американського виробництва спирається на військове розпорядження № 1933, в якому сказано, що використання взуття чужоземного виробництва дозволено тільки на території США, але не за кордоном.

Адачі пояснив, що основна причина, через яку він продовжує наполягати на своєму покладена не стільки в розпорядженні № 1933, скільки в патріотизмі. «Ви собі не уявляєте скільки американських працівників зараз сидять без роботи, бо військовий одяг випускають за кордоном!» – стверджує він у листі до редакції одного з американських видань.

«Я б не почував себе комфортно під час бойових дій у чоботах, які виготовлені в Китаї. Тут йдеться про патріотизм. Про чітке розпорядження, яке видане більше ніж 60 років тому. Мова мовиться за американських солдат, вдягнутих в уніформу, яку б зробили американці», – проказав він.

1,0 1 -1 5
Коментарів (6)

  • 09.07.2013 02:52
    #
    - 3 +

    И это правильно. Престиж формы должен заключаться не только в её функциональных качествах.

  • 09.07.2013 10:12
    #
    - 3 +

    "Русская электроника, американская электроника - все это сделано в Китае!"
    Полковник Лев Андропов, фильм "Армагеддон".

  • 09.07.2013 15:09
    #
    - 4 +

    А носочки у него огого... в таких можно и без берц ходить. А армии США носки в отличии от армии Украины, не ХБ белоцерковского завода, а специальные износостойкие. И их им выдают не 16 пар на год как у нас. Собственно не нравятся берцы, пошел купил в бутике такие какие хош. Понятно - патриот.... видать звание давно не повышали, вот и решил напомнить о себе таким образом. :)

    • 09.07.2013 15:10
      #
      - 2 +

      гм... американцы только сейчас прозрели что все производится в Китае?

    • 10.07.2013 22:47
      #
      - 1 +

      Справа в іншом. В Штатах останні роки постало питання повернення виробництва назад в США. Там і справді багато безробітних з описаної в статті причини.

  • 10.07.2013 22:51
    #
    - 0 +

    Цікаво, в Україні хтось з сержантського складу української армії так би зміг відстоювати права? ;)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати