Створено революційно новий приціл для пістолетів

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Новий приціл чудово працює – порівняно з традиційними аналогами, повторні постріли вдавались набагато швидше.Новий приціл чудово працює – порівняно з традиційними аналогами, повторні постріли вдавались набагато швидше.

Бізнесмен Майк Менсфілд розробив і запатентував поліпшені прицільні пристосування для пістолета. В основі ідеї лежать чотири півкола, які за правильного вирівнювання прицільних пристосувань формують два цільних кола.

З кожною новою моделлю пістолетів приціли стають все менші, і їх все важче використовувати за призначенням. Виробники, мабуть, забувають, що прицільні пристосування має бути гарно видно, для більш швидких повторних пострілів.

Однак Майк Менсфілд з міста Сарасота, штат Флорида, знає як вирішити цю проблему. Він нещодавно запатентував новий двоточковий приціл, який складається з чотирьох півкіл – по два на цілику і на мушці.

Коли прицільні пристосування вирівняні – стрілець бачить два різнокольорових кола. Як видно з фотографії, мушка набагато ширша за сучасні аналоги і заповнює собою проміжки в прорізі цілика. На розробку ідеї та отримання патенту Майк витратив чотири роки і $12 тисяч.

В основі ідеї лежать чотири півкола, які за правильного вирівнювання прицільних пристосувань формують два цільних кола.В основі ідеї лежать чотири півкола, які за правильного вирівнювання прицільних пристосувань формують два цільних кола.

Поки що у Майка є кілька пластмасових прототипів, на яких півкола намальовані лаком для нігтів, і він зараз розшукує виробника, який вирізав би їх зі сталі. Прототипи встановлені на пістолети HK VP9 та Sig P226, але першу лінійку прицілів він планує випустити для Glock.

Новий приціл чудово працює – порівняно з традиційними аналогами, повторні постріли вдавались набагато швидше. Це пояснюється тим, що людина більш точно добачає збіг розподілів, ніж відносне розташування одного поділу до іншого – як в шкалі ноніус.

Проте, приціл працює, і з деякими доопрацюваннями, а саме оптоволоконні вставки замість лаку, у нього є шанс стати новим стандартом серед механічних прицільних пристосувань.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1250 , Коментарів: 3 - 5 +
1,0 1 -1 5
Коментарів (3)

  • 19.06.2017 18:31
    #
    - 2 +

    Интересная идея. Нониусное зрение - способность различать излом линии, у большинства людей значительно острее, чем классическое - т.е. способность различать две отдельные светящиеся точки. В какой-то степени кольцевой и диоптрический прицелы используют эту особенность, но у них есть серьезные недостатки, вроде необходимости более длинной прицельной линии, что для пистолета крайне неудобно. В общем - на вид идея стоящая.

    • 20.06.2017 18:59
      #
      - 0 +

      Так, ідея цікава. Але такий принцип давно використовується в астронавігаційних і геодезичних приладах - секстанах, теодолітах, нівелірах, інклінометрах.
      Приклад - так звана tilt-призма Davis PRISM-LEVEL:

      www.barque.ru

      Подібним чином працює і оптичний клин із лінзою Френеля для наведення на різкість дзеркальних фотоапаратів.
      На бойових пістолетах із цим ніхто не заморочується, бо дистанція пістолетної стрільби становить 5-10 метрів, треба стріляти інтуітивно.
      А на спортивних є більш досконалі прицільні пристрої.

  • 20.06.2017 21:37
    #
    - 2 +

    А 12К баксов товарищь на лак потратил?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати