У Києві затримали грабіжника банків, який пригощав касирів шоколадками

| Кримінал | Автор: Web admin

Вилучена зброя Вилучена зброя

Поліція Києва розкрила серію гучних злочинів, які протягом десяти років, з 2007 року, безкарно скоював один і той же чоловік. Чоловік грабував банківські відділення та залишав потерпілим шоколадки і цукерки як компенсацію за стрес.

Про незвичайного грабіжника, який один-два рази на рік що здійснює нальоти на столичні банки, чули багато киян: він запам'ятався завдяки своєму особливому почерку. Чоловік у віці, зазвичай в капелюсі і в окулярах, заходив до фінустанови, поводився неметушливо і, демонструючи пістолет, ввічливо вимагав віддати йому гроші. Після чого так само спокійно залишав відділення, залишаючи на прощання солоденьке. Останнє пограбування він вчинив серед білого дня в лютому 2017 року на вул. Васильківській у Голосіївському районі.

Вилучена зброя Вилучена зброя

Незважаючи на те, що фотографіями зловмисника були обвішані всі поліцейські дошки розшуку, а за допомогу в його затриманні навіть обіцяли 100 тис. грн, здавалося, його ніколи не зможуть зловити. Але правоохоронцям таки це вдалося.

50-річний уродженець Івано-Франківської області, житель Житомирщини, свою вину визнає. Коли його запитали, скільки банків він пограбував, все з тим же спокоєм відповів: "Приблизно 30, може, і більше, я не рахував". Хоча поліція обґрунтовано доводить поки що тільки 14 епізодів, інші ще перевірятимуть.

Грабіжник вдягав капелюх та окуляриГрабіжник вдягав капелюх та окуляри

"Попередньо він проводив розвідку, вибирав банківські відділення без охорони. Мобільні телефони з собою не брав, оскільки знав, що за ними його легше буде знайти. Зброю показував, але, на щастя, жодного разу не застосовував. У будинку, де він проживав разом з жінкою і де його затримали, вилучили речові докази: одяг, в якому він здійснював пограбування, і пістолет з глушником, з ознаками переробки", – розповів голова поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, останнім часом підозрюваний не мав постійної роботи, періодично їздив на заробітки за кордон, а раніше у нього з цивільною дружиною був бізнес в рекламній сфері. Вчинки свої чоловік філософськи пояснив терміном експропріація – "грабуй награбоване". "Для себе залишав тільки 10%, решту роздавав людям", – розповів затриманий.

Київські оперативники затримали серійного нападника на банки_Андрій Крищенко

Загальну суму вкрадених грошей в поліції поки що назвати не можуть: при кожному пограбуванні це було від кількох тисяч до десятків тисяч гривень. Наприклад, 2015 року він виніс з банку на вул. Борщагівській 600 тис. грн. Співробітниця одного з відділень вже впізнала "солодкого грабіжника". Йому загрожує до 12 років в'язниці.

0,5 1 -1 4
Коментарів (11)

  • 05.07.2017 12:37
    #
    - 5 +

    Получит 12 лет, из которых 1,2 оставит себе, остальное раздаст людям...

  • 05.07.2017 12:38
    #
    - 3 +

    Герой нашого часу )

    • 05.07.2017 12:40
      #
      - 0 +

      *Ніяким чином не намагаюсь применшити подвиги наших Захисників!

  • 05.07.2017 12:52
    #
    - 6 +

    Якщо грабіжник каже правду і він якимось чином жертвував 90 відсотків награбованого, то я навіть жалію, що його впіймали.
    P.S. Десять років людина без якихось спеціальних заходів і засобів безкарно чистила банки. Це усе що мені потрібно знати про "наших" правопохоронців.

    • 05.07.2017 14:14
      #
      - 3 +

      Ещё и с игрушкой из цинкового сплава...
      Это какой то редкий подвид грабителей - "вежливый грабитель банков с шоколадкой", аж немного жалко его.

    • 05.07.2017 18:20
      #
      - 2 +

      Юрій, оце дивлюсь на його капелюх, дивлюсь на Ваш капелюх... :)))))

  • параллельно надо было Roshen почистить:))

  • 05.07.2017 22:59
    #
    - 1 +

    Можно перефразировать слова Виссарионовича : грабить несколько банков-это преступление, грабит целый народ и целое государство-это статистика.

  • 06.07.2017 05:47
    #
    - 0 +

    Справжній джентльмен, поважаю! Якщо частину дійсно роздавав, щиро бажаю отримати умовний термін або поскоріше вийти за амністією. Залишених 10% має вистачити на правильного адвоката.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати