НАБУ відкрило справу про раздарювання МВС нагородної зброї

| Законодавство, Кримінал | Автор: Web admin

 УАВЗ подала заяву в НАБУУАВЗ подала заяву в НАБУ

Антикорупційне бюро відкрило і передало САП кримінальне провадження про безпідставну видачу чиновниками Міністерства внутрішніх справ цивільним особам нагородної зброї.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських Новин".

"6 липня поточного року детективи Головного підрозділу детективів НАБУ на підставі рішення Солом'янського районного суду Києва внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про початок розслідування кримінального провадження", - сказано у відповіді.

Відзначається, що виробництво розпочато за ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою).

Нагадаємо, що 16 червня 2017 року слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Кицюк В.С. постановила ухвалу, якою задоволено скаргу УАВЗ та зобов'язано НАБУ розпочати досудове розслідування корупційних злочинів.

У виданні додають, за даними НАБУ, САП визначило підслідність даного кримінального провадження за іншим правоохоронним органом, куди і були передані матеріали розслідування, але в який саме орган, не вказується.

Також у відповіді на запит підкреслюється, що з 2 березня поточного року детективи бюро розслідують кримінальне провадження за фактом вчинення посадовою особою МВС заволодіння на користь третіх осіб вогнепальною зброєю шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Раніше повідомлялося, що глава МВС Аваков повідомив, що протягом 2014-2016 років вручив 1322 одиниці нагородної зброї, з них 112 - нардепам.

В травні 2017 року Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати кримінальне виробництво за фактами порушень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим законодавства при врученні нагородного вогнепальної зброї.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 842 , Коментарів: 4 - 12 +
1,0 1 -1 12
Коментарів (4)

  • 25.11.2017 13:46
    #
    - 2 +

    А що далі?
    Чи не закриють цю справу як і більшість подібних за відсутності складу злочину? або якихсь сміхотворних штрафів?

  • 25.11.2017 14:45
    #
    - 0 +

    Хтось має сумніви щодо "фіналу" цього кримінального провадження? ((Ч.1 ст.364-виправні роботи до 2 років;арешт до 6 міс.;обмеження волі до 3 років;)

  • Не, ну всё равно очевидны положительные сдвиги в обществе. Конечно, коррупционера Авакяна, к сожалению, не "посодють".

  • 27.11.2017 21:19
    #
    - 0 +

    Хоть кто-то и как-то отрабатывает наши налоги , а СБУ уже пора разогнать (осталось только устрашающее название)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати