Чи має право дозвільна не видати зброю, яка знаходиться в них на збережені?

| Травматична зброя та спецзасоби | Автор: Ярослав Онищук

Травматичний пістолет та набоїТравматичний пістолет та набої

Нещодавно склалася неприємна ситуація, в якій я був змушений застосувати травматичну зброю (зробив попереджувальний постріл). Про застосування я одразу ж доповів на 102. Потім я, разом із особами, з якими в мене виник конфлікт, відправився до райвідділу.

Особи в свідченнях написали, що претензій з їхньої сторони немає. Після чого слідчий вилучив мою зброю і дозвіл ніби то на експертизу. І сказав, що пістолет буде знаходитись у дозвільній мого району (Деснянський).

Прийшовши через тиждень до начальника дозвільної, я почув від нього, що зброю мені не віддадуть, допоки моє керівництво не поклопоче про це (я військовослужбовець), і взагалі порадив продати зброю.

У мене питання - чи має право начальник дозвільної не видати мені зброю, і яка експертиза, якщо я нікому не завдав травм? Що робити в даному випадку?

1,0 1 -1 2
Рішення (2)

  • 06.04.2018 13:43
    #
    - 4 +

    жалобу в вышестоящую инстанцию. Причин для невыдачи просто нет. Нет ни дела, ни жалобы. Этот баран просто денег хочет. Я вообще не понимаю экспертизу ЧЕГО И НА ЧТО они собирались делать?

  • 06.04.2018 13:59
    #
    - 1 +


    Звонок на антикоррупционный телефон и заявление во внутреннюю безопасность. но После разговора с его начальником. Короткого разговора, желательно с участием Вашего адвоката, который предупредит о последствиях.

    Они могут задержать имущество, если оно выступает как вещественное доказательство по возбужденному уголовному делу - маразм но могут. Но если дела нет то причин задерживать - нет.

    фраза " отправим на экспертизу " - легко парируется - фразой " если Вы не видите разницу между резинкой и боевым, Вы не там работаете ".

  • 06.04.2018 15:35
    #
    Рішення
    - 3 +

    Во первых надо узнать у автора какие документы есть у него на руках после изъятия оружия - протокол изъятия, протокол за стрельбу в городе и т.д.
    Потом на основании Гражданского кодекса Украины ст.1212 требуете вернуть ваше имущество, далее идете в суд по той же статье. Параллельно жалобу в прокуратуру района, города, области, генпрокурору, а также антикоррупционному прокурору.
    Думаю в течении 2-х недель травмат заберете.

  • 06.04.2018 15:38
    #
    - 0 +

    Если мне не изменяет память, то после применения нужно сообщать в прокуратуру. Вы это сделали или только в полицию?

    • 11.04.2018 10:23
      #
      - 0 +

      Я сообщил своему непосредственному начальнику.

  • 06.04.2018 15:45
    #
    Рішення
    - 4 +

    Мали залишити вам протокол вилучення, в якому сказано, на якій підставі вилучають. Головне зрозуміти чи це в рамках кримінального провадження чи справи про адміністративне правопорушення. У першому випадку діє КПК і потрібно скаржитись до слідчого судді (з цього приводу рекомендую статтю Віталія Коломійця open-court.org ). В другому випадку діє КУпАП і потрібно скласти адміністративний позов. Якщо самому складно розібратись - зверніться до правозахисніків helsinki.org.ua

    Паралельно пишіть заяви про злочин на дії слідчого в прокуратуру, та в СБУ (може мєнти знов приторговують краденими у вас стволами). Напишіть скаргу начальнику ГУ НП в області. Напишіть уповноваженій ВР з прав людини. Попросіть друга зателефонувати в прес-службу НП і попросити коментар для статті в газеті про вашу справу - як мєнти віджимають власність у чесних людей. Напишіть листа своєму нардепу-мажоритарнику, міністрам внутрішніх справ і юстиції, в комітети ВРУ з правоохоронної діяльності, з прав людини, боротьбі з корупцією. Напишіть Гройсману, Порошенку і Пашинському :)
    Чим більше шуму, тим більше шансів, що самі віддадуть.

    • 06.04.2018 19:35
      #
      - 3 +

      В мене одного враження що представники нашої системи держкерування і є нашими головними ворогами?

    • 09.04.2018 17:10
      #
      - 0 +

      Жодних документів про вилучення зброї та дозвола мені не надали

      • 09.04.2018 22:15
        #
        - 0 +

        Це ще краще: чим більше вони лажають, тим легше переконати всіх, що це злочинне свавілля.
        Зберіть максимум доказів і свідків, що зброя у вас була (фотокопія дозволу, фото зброї) і що вони її забрали чи мають зараз. Візьміть кілька диктофонів, сходіть ще раз до слідчого і чемно пожалійтесь (без качання прав), що в дозвільній не повертають зброю, спитайте поради, що з цим робити, між іншим запитайте чому зброю взагалі вилучили і чи відкрили справу. Аналогічно в дозвільній - просіть, щоб віддали без вашого керівництва, запитайте чи можна без бюрократії, щоб пошвидше (бо біля дому повно гопоти, а жінка - вагітна, без зброї за неї страшно). Запитуйте, що можна зробити, але самі хабар не пропонуйте (це реальна стаття). Якщо вони попросять гроші - поторгуйтесь і погоджуйтесь, потім набирайте СБУ чи внутрішню безпеку НП.
        Інший варіант - просто заява на ім"я начальника ГУ НПУ м.Києва - просіть повернути і пояснити чому вилучали. Несете два примірники: один їм, а на другому вони ставлять вхідний штамп. Або поштою - рекомендованим листом, або електронною поштою (+фото чи скан підпису або всієї заяви). В цьому випадку прийдеться чекати місяць на відповідь.
        А далі - в суд. Там не забудьте вказати на порушення ст.1 Протоколу 1 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (право власності), щоб потім мати можливість звернутись в Європейський суд.

  • 06.04.2018 22:32
    #
    - 0 +

    Может стоит требовать травмат с тех, кто изымал?. Вообще странно - в Деснянском районе Киева довольно адекватный народ в разрешительной работает. Корон на головах и распальцовки там тояно нет.

  • 06.04.2018 22:42
    #
    - 0 +

    Как вариант обратиться в городскую разрешительную на Ереванскую. Это вышестоящая инстанция.

  • 09.04.2018 01:03
    #
    - 0 +

    Главное правило общения со всеми гос. структурами - любое их действие они должны аргументировать в письменном виде. Тогда всякая пое*ень заканчивается. Думаете, в официальном документе могло быть написано "пусть о вас похлопочет ваше начальство"?


Увійдіть, щоб мати можливість відповідати