Григорій Мамка: «Не така страшна зброя, як необізнаність громадян у її застосуванні»

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Григорій МамкаГригорій Мамка

До цього часу в нас в державі немає закону про зброю. Ми досі користуємося нормами, інструкціями, які передбачені у МВС. Державі варто зрозуміти, що не така страшна зброя, як необізнаність громадян у її застосуванні та користуванні.

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» сказав заступник начальника Голови слідчого управління МВС у 2016 році Григорій Мамка.

На відео з 10:20

05.04.18 Київ Live 18.00

«На державному рівні потрібно прийняти просте рішення – написати і проголосувати закон про зброю, яким унормувати придбання, користування, підстави застосування, навчання людей, які хочуть мати зброю для самозахисту», – заявив експерт у сфері правоохоронної діяльності.

«Обіг зброї на рівні держави вважається достатнім, щоб громадяни могли мати право користуватися мисливською зброєю, крім короткоствольної нарізної зброї.

Чому таке збентеження у народних депутатів викликає короткоствольна зброя – ніхто не може зрозуміти. Але самого ініціатора збоку держави, для створення такого закону, ми його не бачимо. Тому що більшість підприємств, які дійсно на легальному ринку зброї, вони є приватними, тільки координуються Укроборонпромом щодо його обігу.

Але в зв’язку з таким координуванням, в зв’язку з такими відносинами на ринку зброї, ми вже маємо в Україні збільшений вдвічі з моменту початку війни на Донбасі ринок нелегальної зброї.

Як ми з нею боремося – затримуємо людей, вилучаємо зброю. Але зараз ми маємо виправдувальні вироки. Суддя пише: в зв’язку з тим, що закону в Україні немає, виправдати особу щодо незаконного придбання, зберігання, перевезення зброї.

Я думаю, рано чи пізно ми прийдемо до цього питання щодо створення на законодавчому рівні закону про зброю, який мав би чіткі, жорсткі норми.

Тоді не буде необхідності мати нелегально зброю. Можна буде скласти іспит, пройти всі навчання і знати підстави для її застосування. Тоді буде зменшена і кількість злочинів, і збільшена безпека, тому що людина буде мати можливість в законному полі застосовувати такі засоби для своєї оборони».

1,0 1 -1 6
Коментарів (5)

  • 06.04.2018 18:26
    #
    - 3 +

    Майже усі поголовно "екси" за закон про зброю. А що заважало раніше про це говорити?

    • 07.04.2018 13:24
      #
      - 1 +

      раньше их защищали регалии. а вне системы приходится задумываться о своей защите самому.

  • А был в погонах- пел по другому. Хамелеон!!!

  • 07.04.2018 16:25
    #
    - 1 +

    А сколько та самая мамка подготовила обвинительных , по ст.263 УК Украины , дело прошлое и судя по внешнему виду сон у него не тревожный и кушает хорошо .

    • 07.04.2018 18:14
      #
      - 2 +

      Эта мамка не сожалеет о минувших поступках. Он сожалеет что статья нивелирована и вся работа ему подобным идет псу под хвост. Читайте между строк.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати