МВС планує зміни до ліцензійних умов по охороні і по зброї

| Законодавство | Автор: Віталій Коломієць

Ліцензія МВСЛіцензія МВС

Нещодавно МВС подало до Державної регуляторної служби проект постанови КМУ про внесення змін до ліцензійних умов на охоронну діяльність і торгівлю зброєю невійськового призначення.

Нас цікавлять ліцензійні умови на торгівлю зброєю невійськового призначення, оскільки саме ними крім продавця фактично "ліцензується" покупець. Нагадую, що нам вдалося через судове рішення виключити з ліцензійних умов посилання на дозвіл на придбання ("зельонку").

Але цього замало, ключовою вимогою є скасування ганебного подвійного ліцензування: і ліцензією МВС, і дозволом Нацполіції.

В цьому прагненні нас підтримала Державна регуляторна служба:

ДРС лист по 576 1ДРС лист по 576 1

Лист ДРС по 576 2Лист ДРС по 576 2

Лист ДРС по 576 3Лист ДРС по 576 3

Лист ДРС по 576 4Лист ДРС по 576 4

Разом з цим ми підготували лист до МВС і ДРС щодо необхідності привести ліцензійні умови з торгівлі зброєю невійськового призначення у відповідність до законів, а саме: виключити посилання на дозвільну систему і "ліцензування" покупця.

Просимо долучитися виробників і продавців зброї до удосконалення ліцензійних умов. В разі, якщо ви підтримуєте вкладений вище лист, ви можете про це повідомити на електронну адресу : office@zbroya.info з темою "ліцензійні умови".

Нагадую, що ця робота ведеться за кошти фундаторів, тож можете її підтримати внеском за цими реквізитами.

1,0 1 -1 15
Коментарів (1)

  • 18.04.2018 10:25
    #
    - 4 +

    судя по тексту письма ДРС - они не считают 576 Постанову нечинной. ((((


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати