Після вибуху гранати у Франківську, Полторак доручив посилити контроль за вивезенням зброї із зони ООС

| Нелегальна зброя, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

Пропускний пунктПропускний пункт

Міністр оборони Степан Полторак доручив посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із зони проведення Операції об'єднаних сил. Таке рішення було ухвалено після інциденту з підривом гранати військовим в Івано-Франківській області.

Як стало відомо, 20 травня у селі Лісна Тарновиця український військовий, який перебуває у відпустці, кинув у натовп людей гранату. В результаті вибуху постраждали дев'ять осіб, їх доставили в медичний заклад з осколковими пораненнями. Одного прооперували.

На місці події На місці події

Міністр оборони наказав терміново здійснити усі належні заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів під час вибуття особового складу з району проведення Операції Об'єднаних сил.

«У рамках заходів доручено посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із району проведення Операції Об'єднаних сил та організувати належним чином процедури відбуття бійців у відпустки та пункти постійної дислокації, а також забезпечити суворий контроль щодо обліку, видачі і контролю зброї та боєприпасів. За фактом події проводиться службове розслідування», – йдеться у повідомленні.

На місці події На місці події

Зазначається, що військова служба правопорядку у Збройних силах України надаватиме всебічне сприяння проведенню слідчих дій уповноваженим органам.

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 21.05.2018 15:49
    #
    - 0 +

    Я просто залишу це тут:

    ...
    Сам я обыскал висящего на станке. Нихера. Сигареты с зажигалкой, засаленные карты игральные, мелкие деньги, которые я рассыпал по полу, и всё (боже, та чого ж вони так всі воняють).

    — Сайгон?
    — Кажи.
    — Є.
    — Шо є?
    — ПМ є.

    Воркута, «блятькая», лихорадочно пытался отстегнуть тренчик штатной пээмовской кобуры на поясе от пистолета.

    — Магазін другий не забудь достать.
    — Так це кому?
    — Ти найшов — значить твій. Сйобуєм.

    Сфотографировав напоследок тела, мы быстро побежали по окопу в сторону посадки. На самом верху, пока напарник прикрывал, я из заготовки смастырил нехитрую растяжку на подъёме из окопа. Затем пробежка галопом, и вот они, спасительные ветви. Мы в зелёнке. Никого. Вообще.

    Короткая передышка и быстрый шаг между веток и поваленного сухостоя. Тяжело хекая и сбиваясь с ног. Хорошо, что недолго. На перекрестке, где мы разделились с пацанами, я набрал наших:

    — Альо, чуєш, щас ми до вас підійдем ззаді, не йобніть.
    — Добре, ждемо.

    Воркута вертел в руках и рассматривал ПМ.

    — Заховай і нікому не показуй. Я нічо не бачив.
    — Добре.

    ...
    Мартін Брест, Пехота.

    Потім далі Брест пише, що він займався звіркою номерів автоматів по відомостям:

    "пока я сидел бы с равистом и «бил» номера зброи (два автыка «не бились»)."

    Де потім вспливуть ті "два автыка"? Мабуть, питання риторичне...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати