Невідомий герой застрелив нападника, зупинивши масове вбивство в Оклахомі

| Самооборона, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

У потрібний час у потрібному місці – як вдалося зупинити масове вбивство в ОклахоміУ потрібний час у потрібному місці – як вдалося зупинити масове вбивство в Оклахомі

Увечері 24 травня усю поліцію Оклахома-Сіті було піднято по тривозі. Вільних від чергування офіцерів просили негайно прибути до ресторану Louie's Grill&Bar. Там сталася перестрілка.

Цей інцидент сколихнув не лише Оклахому, а й всю Америку. Спробуємо пояснити, чому.

У ресторані Louie's Grill&Bar зібралися кілька людей, щоб відсвяткувати 14-річчя Шейли Вілл. Там була мати дівчинки Наталі Вілл зі своєю молодшою донькою, 12-річною Нією, кілька подружок іменинниці, серед них 14-річна Алекс.

Сімейне свято вже почався, коли в заклад увійшов невідомий. Він був у захисних окулярах і навушниках, які використовують для стрільби в тирах. Ні слова не промовивши, дивак вихопив пістолет і відкрив вогонь по відвідувачах.

Тіло нападника  Тіло нападника

Він поранив Наталі і Нію. У ресторані виникла паніка. Якийсь чоловік кинувся навтьоки, але впав і зламав руку. Ще одного відвідувача зачепило осколком скла.

Скільки разів вистрілив нападник, поки невідомо – поліція ще не завершила повний огляд приміщення. Зловмисник повернувся до дверей і рушив на парковку. В цю мить інший чоловік, що стояв біля стійки, дістав пістолет і застрелив нападника.

OKC Police: Armed citizen kills shooter at restaurant

Капітан поліції Бо Меттьюс заявив журналістам, що озброєний громадянин опинився у потрібний час у потрібному місці. «Він наче благословення для всіх, хто був у ресторані. Убивши нападника, він врятував багато життів. Ніхто не знає, що було на думці у стрільця, який увірвався до закладу і стріляв у дітей», – заявив Меттьюс.

Наталі і її молодшу доньку госпіталізували. Жінці куля влучила в руку, їй потрібна операція. А от дитину вже прооперували. Куля влучила в куприк і пройшла всередину. Нії довелося видалити частину товстої кишки. Життя дівчинки у безпеці. Алекс отримала незначне поранення, але все ще перебуває в лікарні.

Поліція допитала не менше сотні свідків, відновлюючи подробиці події. Вивчаються записи камер відеоспостереження як в самому ресторані, так і на вулиці. При огляді місця використовувалися службові собаки.

Armed civilian shoots and kills Oklahoma City restaurant gunman

Поки ні мотиву нападника, ні його особу не встановлено. Ім'я чоловіка, який застрелив нападника, також не оприлюднюють. Батько Шейли і Нії звернувся до цієї людини через Facebook: «Добрий самаритянине, який убив монстра, я хочу зустрітися з вами і потиснути вам руку. Ви врятували моїх доньок і усіх, хто був у ресторані. Шановний пане, ви мій герой».

Інцидент в Оклахомі викликав гарячу дискусію серед американських користувачів соцмереж. Ось лише кілька постів:

«Стрілянина в Оклахомі доводить, наскільки важливі озброєні громадяни. Є різниця між двома пораненими і безліччю убитих».

«Не можна законом вигнати зло з голови вбивці. Але можна дозволити хорошим людям зі зброєю подбати про це до того, як поліцейські з'являться через 6 хвилин».

«Хороший хлопець зі зброєю відвернув масове вбивство біля озера Хефнер. Якби активісти контролю над зброєю перемогли, він не мав би зброї, і було багато жертв».

Однак є й такі (їх меншість), хто дотримується протилежної думки:

«Американці повинні мати право спокійно поїсти в ресторані і не бути застреленими. Лише 25% американців володіють вогнепальною зброєю. Переважна більшість американців хочуть поліпшити закони, які контролюють зброю».

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1710 , Коментарів: 9 - 7 +
1,0 1 -1 7
Коментарів (9)

  • 25.05.2018 17:51
    #
    - 12 +


    у нас бы назвали это превышением необходимой обороны, так как стрелок был убит когда уходил с места преступления и уже не стреля... и вообще может спиной повернулся ..

  • 25.05.2018 19:54
    #
    - 4 +

    У нас давно бы уголовное дело на чувака открыли и осудили за превышение... Мол преступник то уже отсрелялся и вообще, чуваку он не угрожал тогда чего он в него стрелял :-) зато чинуши могут свободно простолюдинов отсреливать и им точно ничего не будет :-)

  • 25.05.2018 21:03
    #
    - 6 +

    Что могло бы быть у нас можно предпологать до бесконечности , ситуация от этого не изменится , необходим ЗАКОН о КНО и боеприпасах , особенно с учетом нынешней реальности , когда зачастую граждане оказываются один на один с проявлениями агрессии со стороны криминалитета , не имея возможности защитить свою жизнь и имущество . Складывается впечатление , что кого-то слишком пугает перспектива организованного , вооруженного , законопослушного гражданского общества , которым нельзя будет манипулировать как стадом , доведенным бытовыми проблемами до скотского сотояния . Слава Украине .

    • 25.05.2018 22:35
      #
      - 3 +


      уже " не складывается впечатление ", а так оно и есть.

  • 25.05.2018 23:08
    #
    - 0 +

    Що хоплофоби будуть пиляти цього разу?

  • 26.05.2018 23:27
    #
    - 0 +

    Не знаю за Оклахому, но во многих штатах пребывание с оружием в ресторанах (как и в любых госучреждениях) запрещено законом, поэтому вполне возможно что ещё впаяют человеку минимум штраф.

  • 31.05.2021 20:00
    #
    - 0 +

    При это противники владения оружием, как и в Украине, скромно обходят молчанием тот момент, что они хотят запретить оружие законопослушным гражданам. Те, кто идут на преступление, почему то в их разрешении не нуждаются.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати