На Луганщині створили перші загони територіальної оборони

| Силові структури | Автор: Web admin

Сергій ПопкоСергій Попко

У зв'язку з масштабними військовими навчаннями Росії і Білорусі "Захід-2017" в Україні будуть створені загони територіальної оборони.

Перші загони територіальної оборони набирають на Луганщині. Такі будуть у кожному районі – загалом понад 4 тисячі бійців. Склали присягу і отримали зброю вже 96 майбутніх бійців стрілецької роти.

На Луганщині створили перші загони територіальної оборони

«Досвід багатьох війн показує, що чимало військових конфліктів починалися з офіційних військових навчань. Ми пам'ятаємо навчання ЗС РФ "Кавказ-2008", коли вони провели навчання, на весь світ повідомили про їх завершення, а техніку, озброєння та матеріальні засоби залишили в районах навчань, потім назад приховано перекинули особовий склад і анексували певні території Грузії. На упередження подібного ми готуємо загони територіальної оборони у кожному з районів України. Вони виконують завдання за своїм призначенням з охорони та оборони найбільш важливих об'єктів», - розповів командувач Сухопутними військами Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Попко.

Попко повідомив, що уже побував у декількох регіонах України і побачив відношення до територіальної оборони місцевих органів влади, військових комісарів та командирів підрозділів.

«Люди достатньо мотивовані та підготовлені. Проблемні питання вирішуються на місцевому рівні достатньо адекватно і поступово. Ми завчасно готуємося до адекватного реагування на можливі воєнні загрози», - наголосив він.

Коментарів (3)

  • 12.06.2018 21:36
    #
    - 1 +

    И 4 года не прошло...
    А не, прошло

    • 12.06.2018 23:01
      #
      - 2 +

      Яка оборона? Нам теж так казали )) Набрали, за місяць вже був Ширлан, ще місяць і Попасна )) Ну якось так.

  • 14.06.2018 13:41
    #
    - 0 +

    Слабоватенько, панове паперові командувачі - он торік у Харківській області 29 тис. осіб на папері до ТРО набрали!!!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати