Порошенко підписав указ, за яким компанії зможуть самостійно продавати і купувати зброю за кордоном

| Політики та зброя | Автор: Web admin

Президент України Петро ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко

Президент України підписав Указ, який увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності для вітчизняних компаній оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час брифінгу.

За його словами, рішення РНБО України передбачає лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності для підприємств оборонно-промислового комплексу, «зокрема, дозвіл на експорт власної продукції без посередництва державних спеціалізованих компаній, всім виробникам військової техніки і зброї незалежно від форми власності».

«Дозволено імпорт продукції військового призначення для власних потреб виробників військової техніки і зброї, а також імпорт для недержавних підприємств, що мають прямі дилерські угоди з закордонними виробниками озброєнь», – повідомив О.Турчинов, додавши, що також знято обмеження щодо прямих контрактів для вітчизняних міністерств силового блоку, зокрема, Міністерства оборони, щодо закупівлі зброї та військової техніки за кордоном.

Також Секретар РНБО поінформував, що для реалізації цього рішення, РНБО доручила Уряду внести зміни до відповідних нормативних актів Кабінету Міністрів України щодо спрощення процедур надання підприємствам різних форм власності повноважень на зазначені імпортно-експортні операції. «Крім того, Уряду доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проекти змін до законів України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання», «Про зовнішньоекономічну діяльність», «Про державне оборонне замовлення» та інших законодавчих актів України», – сказав він.

О.Турчинов назвав таке рішення «дуже серйозним кроком, який значно зміцнить нашу оборонну спроможність і дасть потужний поштовх розвитку оборонної промисловості».

Секретар РНБО також заявив про ініціювання перед Кабінетом міністрів України та Верховною Радою України зняття обмежень на законодавчому рівні щодо приватизації та залучення інвестицій до вітчизняних державних оборонних підприємств.

О.Турчинов наголосив також, що лібералізація зовнішньоекономічної діяльності для вітчизняних компаній-виробників озброєння «не послабить надійний експортний контроль і відповідність дій всіх суб'єктів у цій сфері міжнародним угодам, які підписала Україна».

Коментарів (7)

  • 27.06.2018 13:23
    #
    - 3 +

    За кордон можно, а своим гражданам болта. Даже закона про самооборону нету

    • 27.06.2018 14:53
      #
      - 1 +

      Даже закона об обороте оружия нет. О чем еще можно говорить. Зато в стране полно резиноплюев (пограничников-журналистов) купленных за взятку. А так же море якобы наградных глоков. Купленных опять же за взятку.

  • 27.06.2018 19:11
    #
    - 2 +

    Очередное «ХОРОШЕЕ ДЕЛО» от нашего гаранта , ну а , что до народа , опять руки не дошли ? Про первую электронную петицию уже никто и не вспоминает , как и про 1135-1 , ретроградная амнезия похоже .

  • 01.07.2018 13:38
    #
    - 0 +

    Правильно я понимаю, у нас в продаже теперь появятся иностранные резиноплюи ?

  • 02.07.2018 09:44
    #
    - 1 +

    Осталось только огласить список людей,которые на этом заработают деньги

  • 02.07.2018 09:45
    #
    - 1 +

    шыколадный правильным пацанам еще одну кормушку организовал

  • 02.07.2018 15:10
    #
    - 0 +

    А дозвіли хабарників з експортного контролю залишились? Це і є найбільша перепона в діяльності державних та приватних компаній по експорту та імпорту товарів військового та подвійного призначення, а також практично усіх товарів, які митниця може визначити такими.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати