У Нью-Йорку розгорівся скандал через роздачу дозволів на зброю за хабарі

| За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

NYPD gun license division was a bribery machineNYPD gun license division was a bribery machine

Колишній поліцейський міста Нью-Йорк Девід Віллануева, який проходить у гучній корупційній справі, розповів, як протягом багатьох років поліція роздавала дозволи на володіння зброєю особам, що не мали права нею володіти.

Раніше Віллануева завідував відділом ліцензування в поліції міста, а зараз співпрацює зі слідством. Він повідав про так званих «збройових експедиторах», котрі завалювали його і колег подарунками в обмін на дозволи на володіння зброєю.

Один з цих «експедиторів» пов'язаний з організованою злочинністю. Інший за декілька років допоміг сотні сумнівних осіб отримати право на володіння зброєю.

А ще один, на ім'я Алекс «Шая» Ліхтенштейн, який вже визнав провину, платив $1000 за кожен дозвіл. Дозволи видавалися людям, які ніколи не змогли б їх отримати, бо просто не пройшли б біографічної перевірки.

Ще один «експедитор» Френк Суху, який визнав вину ще в 2016 році, буквально закидав копів поїздками на Багами, у Мексику і на Гаваї. Він також влаштовував для них щедрі вечірки у своєму зброярському магазині, куди запрошував повій.

Девід Віллануева (зліва) і Джон Чемберс.Девід Віллануева (зліва) і Джон Чемберс.

Колишній прокурор Джон Чемберс – це перший із семи «експедиторів», котрі постали перед судом. Він дарував Віллануева квитки в театр, одяг, годинник і колекційні бейсбольні атрибути. Цими подарунками Чемберс допоміг своєму клієнтові, який бив свою дружину, зберегти ліцензію на зброю.

Чемберса вже звинувачено в хабарництві, змові з метою дати хабар і шахрайстві. Йому загрожує 55 років ув'язнення. Вирок проголосять у серпні цього року.

Окрім Віллануева, повинився ще один поліцейський – Річард Очетел. Їхні колеги Роберт Еспінель і Пол Дін заперечують свою провину і чекають на суд.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 248 , Коментарів: 8 - 0 +
Коментарів (8)

  • 18.08.2018 09:08
    #
    - 2 +

    55 пасок - нормальный срок, для взяточника!...Не то, что у нас, реально - общественное порицание!...

    • 18.08.2018 12:07
      #
      - 0 +

      Прокурор который избивает свою жену и дает взятки для того, чтобы незаконно получить оружие. Это есть и в США. В чем же разница с Украиной? В том, что в США этот прокурор сядет. И поэтому там это будет исключением. А у нас - нет. И поэтому это есть и будет правилом.

      • 18.08.2018 14:34
        #
        - 1 +

        Камрад Сергей ,ещё раз внимательно прочтите публикацию , после Вашего коммента понимаешь каким образом рождаются фейки . Имхо.

      • 19.08.2018 08:11
        #
        - 0 +

        Именно на это, я и намекал. В США, общественность - имеет действенные механизмы для контроля "силовиков", у нас - таких механизмов нет и не будет, пока зРАДА, не будет очищена от "засланных мусорков"!....

  • 18.08.2018 21:54
    #
    - 0 +

    Ооооо! Десь я таке вже бачив! ))))))))))))
    Це ж треба було йти до справжньої демократії, щоб зза дурнів і їхні дурнуваті правила знов опинитися поруч з такими "розвинутими" державами як ми. ))))

    • 20.08.2018 18:38
      #
      - 1 +

      То НюЙорк. В них там своя атмосфера.

      П.С. І в США не демократія.

  • 21.08.2018 10:40
    #
    - 1 +

    От шо за люди?? Понавигадували законів, других поправок, от нафіга??? Бахнули б наказ 622 і всьо путьом!)

    • 23.08.2018 17:30
      #
      - 0 +

      И почём опиум от хиллари аваковны геращенко-порошенко?!...На кого работаешь, гад?!... Когда и кем был завербован?!... В глаза смотреть!!!... А если яйца в дверь?!...
      Ой... Чего это я так?... Шутю я, ну, в смысле - шуткую.... :):):)
      А, в принципе, Вы - правы. (шутка с 622-м приказом - хороша!) Возможно именно потому, большинство здравомыслящих американцев и проголосовали за Трампа(не смотря на всю его склонность к авантюризму), что - не захотели расставаться с 2-й поправкой, и, как следствие - с высокими социальными стандартами! (К отказу от которых, как обременительных для бюджета, призывал Блумберг (один из вождей "антиганеров"), вскоре, после распада СССР! ) ...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати