Українці почали купувати менше зброї для мисливства, а більше – для самооборони

| Самооборона, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Магазин зброїМагазин зброї

Лише за останні дні правоохоронці зафіксували кілька гучних випадків, коли українці застосовували вогнепальну зброю.

Війна призводить до того, що в суспільстві збільшуються радикальні настрої. Збільшується кількість насильницьких злочинів – це як побічний ефект. І друга причина це те, що, на жаль, суспільство стає лояльним і терпимим до смертей, каже юрист Ганна Маляр.

Вона пригадує, ще кілька років тому повідомлення про стрілянину в Україні одразу ж ставала топ-новиною. Останніми роками звикли. Проблема ще й у тому, що у населення багато зброї – до того ж нелегальної, зауважують експерти. Та й облікованої зброї – більше мільйона. Якщо відкинути малих-старих та немічних, то виходить ледь не у кожного десятого українця є зброя.

Українці почали частіше користуватися вогнепальною зброєю без вагомої причини

Голова наглядової ради «Української асоціації власників зброї» Георгій Учайкін пояснює велику кількість інцидентів зі зброєю недовірою до правоохоронців. Люди намагаються самотужки вирішувати свої проблеми.

«Контроль над обігом зброї втрачений остаточно. Суспільство не довіряє правоохоронним органам. Суспільство розраховує виключно на себе, з цим пов'язано така кількість зброї».

Що ж відбувається на ринку зброї? Їдемо у зброярський магазин. Видно, що уподобання українців останніми роками змінилися. На головних вітринах уже не мисливські рушниці з різьбленими дорогими прикладами – зараз українцям не до розваг, а переважно помпові рушниці.

«Купувати стали менше зброї мисливської, більше стали купувати для самооборони, помпові рушниці, дешевший сегмент краще став продаватися», – каже директор магазину зброї Вадим Конончук.

Вадим Конончук, власне як і Георгій Учайкін, хотіли б, щоб в Україні нарешті ухвалили Закон про зброю. Ба більше, вони за право громадян на нарізну короткоствольну зброю.

У бандитів і так уже є зброя і вони почуваються дуже вільно. А от коли ж стволи будуть у багатьох, шанси зрівняються. А от сподіватися, що завтра закінчиться війна і всі українці одразу стануть пацифістами, не варто, переконують експерти.

За матеріалами статті Олександра Загородного

1,0 1 -1 6
Коментарів (5)

  • 13.09.2018 16:28
    #
    - 1 +

    Вроде и Учайкину дали прокомментировать и про вооруженных бандитов сказали, а все равно, какое-то хоплофобско-неначасный осадочек после данного репортажа остается...

    • 13.09.2018 19:26
      #
      - 1 +

      Согласен с Вами и опять слово «вольный» , вместо ЗАКОННЫЙ , неужели так сложно понять , хз.

  • 13.09.2018 22:19
    #
    - 1 +

    Вроде сами же говорят что стреляли из обреза, из незарегистрированного ружья, из пневматического оружия. Так почему тогда людей пугает именно легальное оружие!?

    • 14.09.2018 09:46
      #
      - 2 +

      Просто обыватели не разбираются в теме, а СМИ не хотят/не велено разобраться и разложить все по полочкам.
      Обычным людям нет разницы обрез, резинострел, пистолет, помпа, под патрон флобера, пневматика, карабин, газовый, стартовый, переделанный под патрон, труба с гвоздем и ручкой привязанной изолентой - для них это все страшнючее оружие.
      Они не знают что из этого можно легко купить в магазине, на что можно получить разрешение и купить, что нельзя купить легально, но в подворотне можно.
      Они не понимают в чем разница между гладкоствольным и нарезным.
      Поэтому, они не знают что можно вполне легально купить двустволку, сделать из нее обрез, и носить под курткой, и что хрен ты ее отследишь.
      Они не понимают что такое полуавтоматическое оружие. Они не видят разницы между автоматом и полуавтоматом.
      Спроси любого прохожего, является ли пистолет полуавтоматическим оружием, он скажет нет. А вот АК - да. И не важно, армейский или гражданский.
      Они не знают что такое КНО.
      Они говорят что "раз уж ты так сильно боишься ходить по улице, то купи травмат, а на пистолет губу то закатай, не положено тебе, ты даже не служил". Но они не понимают что даже травмат нельзя купить так просто.
      Они думают что УАВЗ борется за свободный оборот оружия, потому что они не понимают разницу между "свободным оборотом" и "легализацией оружия, в том числе и КНО". Что если "легализировать оружие", то оно начнет продаваться в каждом ларьке, а тогда любой сможет купить и мы все друг-друга постреляем.

  • 14.09.2018 20:30
    #
    - 2 +

    Журнашлюхи, как всегда на высоте!
    Перекрутят, извратят и преподнесут "как надо".
    Пьяный козел и старая дура - преподносятся типичными пользователями оружия в Украине.
    Просто тошнит от наших СМИ.



Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати