“Твій голос вплине 2019” - важливі запитання та відповіді на них

| Політики та зброя, Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Рух власників зброї “Твій голос вплине 2019”Рух власників зброї “Твій голос вплине 2019”

За декілька днів з того часу, як ми відкрили нашу сторінку, тисячі людей звернули увагу на наш Рух.

З одного боку це зайвий раз підкреслює актуальність законодавчого врегулювання прав українців на збройний захист, а з іншого людей приваблює запропонований нами простий і абсолютно реальний спосіб досягнення мети.

Ми знаходимось у постійному діалозі із нашими прихильниками і бачимо, що навіть за такий стислий термін вже накопичилась низка питань, на які варто дати ґрунтовні відповіді.

Сподіваємось, що в тексті наведеному нижче ви знайдете відповіді на свої питання, а також більше дізнаєтесь про плани Руху власників зброї «Твій голос вплине 2019».

Право на захист - не найважливіше питання для України наразі.

Стверджувати, що якесь одне питання може бути найважливішим або не найважливішим для країни — взагалі не коректно. В будь-який проміжок часу існує багато питань, які є важливими всі разом та кожне окремо.

Та в будь-якому випадку — питання права на захист безперечно є одним з першочергових! Адже ми вже маємо жахливий стан із безпекою громадян в нашій країні. Ситуація ускладнюється тим, що вирішення цього питання всі роки незалежності нашої держави просто ігнорується будь-якою владою, незважаючи на кольори. Наші з вами життя просто перетворюються на суху статистику тяжких злочинів від правоохоронних органів, що, на превеликий жаль, наразі, не в змозі захистити нас.

Більше того, вирішення цього питання відновить конституційний правопорядок в сфері обігу існуючої зброї, адже всі обмеження і заборони встановленні не законом, а підзаконними актами, в основі яких немає жодного чинного закону, а притягнення до відповідальності взагалі здійснюється на підставі неіснуючого закону.

Годі! Це питання має бути вирішено врешті-решт.

Якщо "зайняти" один з пунктів (першої п'ятірки) невідкладним питанням щодо гарантування права українців на збройний захист, то залишиться місце для ще чотирьох не менш важливих питань, наприклад, економічного характеру, які також стосуються нас усіх. При бажанні, місця для всього надважливого на цей момент — вистачить.

Хто керує цим рухом?

Цим рухом керує переконання в тому, що права українців на збройний захист мають бути гарантовані. А деякі активні громадяни та власники зброї лише виступають в якості адміністраторів руху.

Рух «Твій голос вплине 2019» — децентралізована спільнота, в якій кожен допомагає чим може. Хтось займається розробкою сайту, хтось веде сторінку у ФБ, хтось готує відео, а хтось пише тексти.

Кожному, хто зголоситься на більш активну участь, буде місце в цій команді. Долучайтесь! Нам потрібна ваша підтримка.

Як ви пов’язані з СБУ / МВС / АП / ВР / КМ / УАВЗ?

Щодо державних структур. Від деяких з них ми очікуємо протидію, від інших — допомогу. Деякі просто проігнорують нас.

Але з жодною із зазначених структур (як із будь-якою іншою, що не зазначена) ми не пов’язані ані зобов’язаннями, ані фінансово, ані організаційно.

Звісно, в індивідуальному порядку, до нашого руху можуть приєднуватися (та, безперечно, вже приєдналися) представники будь-якої з цих структур. І ми радо вітаємо їх, бо в першу чергу вони — громадяни України, а вже потім представники «структур»!

Щодо громадських об’єднань. Серед тих, хто нас підтримує, досить багато членів, насамперед, Української асоціації власників зброї. Із огляду на нашу мету, ми вважаємо це цілком природним. УАВЗ — єдина діюча профільна зброярська асоціація в Україні. І ми раді тому, що вона задекларувала підтримку нашого руху. Її медійні можливості безперечно дуже стануть нам у нагоді.

Також сподіваємось, що активна участь її членів і просто друзів допоможе нам залучити, по можливості, усі інші українські зброярські спільноти, а також якомога більше відповідальних представників влади.

Чому Рух власників зброї «Твій голос вплине 2019» з’явився саме напередодні виборів? А де ви були раніше?

Раніше «ми» були саме там де були й «ви»: на роботі, у відпустках, на навчанні, воювали, тренувалися, займалися домашніми справами, відводили дітей до дитячих садочків, подорожували, хворіли, були у відрядженнях, ходили по магазинах тощо. Бо «ми» і є — «ви».

Останні місяці перед виборами — саме той час, коли кандидати розмірковують над своїми програмами та проводять розрахунки, як залучити більше голосів.

Нема нічого дивного в тому, що наші активні дії починаються перед виборами. Вони надають нам майже єдину нагоду скористатися проявами політичної відповідальності кандидатів в президенти та політичних партій, та досягти цілей, які ставить перед собою згуртована спільнота.

Цього разу ситуація навіть краща! На відміну від попередніх виборів, на даний момент вже наявні майже всі юридичні та законодавчі напрацювання щодо питання права українців на збройний захист. Ці напрацювання будуть коштувати мінімальних інтелектуальних та ресурсних зусиль усім кандидатам у президенти та політичним партіям, що мають бажання потрапити у Парламент. Вони з легкістю зможуть підняти ці напрацювання на свої прапори. Але далі їм доведеться виконати нашу волю.

Ми надамо відповідальним перед зброярською спільнотою кандидатам у президенти дуже потужну підтримку, але, водночас, однозначно повідомимо, що в стосунках із власниками зброї вони можуть помилитися одразу два рази — перший і останній.

За кого конкретно ви проводите агітацію?

Ми не агітуємо голосувати «ЗА» когось конкретно і не будемо цього робити. Натомість ми будемо агітувати за кого «НЕ» голосувати, керуючись простим, чітким, публічним критерієм: нехай йдуть на політичний смітник всі ті політики, котрі досі ігнорують і заперечують право українців на збройний захист.

Ми переконані, що голосування на виборах — персональна відповідальність кожного громадянина.

Дуже скоро буде окреслене коло тих кандидатів, хто матиме “наш” пункт у своїх програмах. Тоді кожен з нас, без конфлікту з власним сумлінням, віддасть голос за того, хто йому більш до вподоби.

А поки що наша мета — мобілізувати зброярську спільноту та інформувати її та всіх симпатиків про політичну позицію всіх майбутніх кандидатів в президенти щодо ухвалення вкрай необхідного закону про зброю та самозахист.

Чи буде ваш кандидат приймати участь у виборах президента 2019?

Ні. Ми не висуваємо жодних кандидатів від себе.

Ми лише підтримаємо усіх, хто візьме на себе зобов’язання виконати нашу з вами волю. Але без надання переваги будь-кому.

Чи буде ваша політична сила приймати участь у виборах до Парламенту 2019?

Ні. Ми не є політичною силою та не прагнемо нею стати. Ми маємо конкретну кінцеву мету, а саме: можливість законно та ефективно захищати себе, свою родину, інших співгромадян та свою країну від протиправних посягань на життя, здоров’я, майно тощо. Таке право нам гарантоване, зокрема, ст. 27 Конституції України.

Рух «Твій голос вплине 2019» утворюють різні групи суспільства, які мають досить різні (а часто просто протилежні) політичні уподобання. Тому наша задача — інформувати громадськість про політиків та їх позицію щодо ухвалення збройового законодавства.

Та зрештою ми хочемо й далі просто займатися своїми улюбленими справами. Але зараз настав час, коли треба звернути увагу кандидатів на те, що для нас принципово.

У кандидата «X» у програмі вже є цей пункт! Просто підтримайте його!

Сама наявність цього пункту не зможе ввести нас в оману.

Недостатньо лише внести цей пункт в програму та одразу забути про нього у своїх подальших діях. Кандидати в президенти, а потім і до Парламенту, мають, щонайменше, розпочати публічний дискурс по питанню щодо закону про зброю.

Вони мають переконати нас своїми діями.

Якими? Через деякий час ми дамо їм підказку. Але вже зараз у кожного з них є багато можливостей почати сприяти ухваленню зазначеного закону у практичній площині.

А що як ті, що внесуть це зобов'язання до своїх програм, неприйнятні для мене з інших причин?

Без жодних сумнівів — буде декілька кандидатів, які внесуть пункт щодо закону про зброю до своїх передвиборчих програм, тому вибрати буде з кого.

І це саме той випадок, коли ми маємо підходити до свого вибору з холодною головою. Ми з вами добре розуміємо, що закон про зброю — один із найважливіших моментів становлення громадянського суспільства в Україні, тому ми мусимо обирати серед тих, хто буде на нашому боці!

Та в будь-якому разі — кожен голосує відповідно до своїх переконань, та у відповідності до свого сумління.

Але ж президент не приймає закони.

Формально — не приймає. Але весь український політичний досвід свідчить про протилежне: президент має законодавчу ініціативу, найбільшу парламентську фракцію та інші важелі впливу.

Від особистої позиції президента залежить дуже багато. Ми з вами неодноразово ставали свідками того, як президенти досягали потрібних їм цілей.

Тому кандидат в президенти мусить мати інструментарій мотивації Парламенту до ухвалення вкрай важливого закону. А якщо він ще буде спиратися на підтримку такої згуртованої спільноти, як власники зброї — труднощів в нього не виникне взагалі!

Президент нічого не вирішує. Обирати треба тих депутатів, хто перед виборами у ВР проголосує цей закон в раді.

Сподівань на те, що нинішній склад Парламенту дійде до розгляду закону ДО президентських виборів, майже немає.

Але після президентських виборів, ті політичні сили, які не допоможуть обраному Президенту виконувати його зобов'язання перед нами і не голосуватимуть за закон про зброю, матимуть реальні проблеми з потраплянням в парламент наступного скликання.

Президентські вибори — це перша сходинка. Якщо кандидат у президенти отримує підтримку власників зброї і діє за узгодженим планом, то чому йому не розраховувати на нашу підтримку на парламентських виборах? Це логічно і правильно. А відповідальний перед зброярською спільнотою президент з великою прозброярською фракцією гарантовано вирішить наші питання.

Наявний законопроект застряг у комітетах. Яким чином його може бути внесено до сесійної зали в такому стані?

Це питання наявності політичної волі. Сьогодні його може вирішити діючий президент. З огляду на багаторічну бездіяльність Верховної Ради в цьому напрямку він має право особисто втрутитись у процес.

Те саме стосується й наступного Президента.

А що як майбутній президент не виконає цього зобов'язання?

Це зобов'язання буде лакмусовим папірцем не тільки для одного лише майбутнього президента. З огляду на те, що в нього буде більш ніж достатньо часу для виконання зобов’язання перед власниками зброї до парламентських виборів — його невиконання буде означати, що ані з ним, ані з його політичною силою більше нема про що вести мову по всіх інших справах.

В такому випадку ми ще раз виступимо об’єднаною силою, та докладемо максимум зусиль, щоб він не отримав необхідних голосів для своєї фракції на парламентських виборах — після такого «кидка» це буде зовсім не складно.

А з іншого боку — докладемо максимум зусиль щоб ці голоси отримали ті майбутні парламентарі, хто до того часу справами доведе власникам зброї серйозність своїх намірів.

“Пропетляти” не вийде. Президент без потужної фракції в Парламенті фактично не дієздатний, і всі кандидати в президенти це добре розуміють. Це гарантовано не те, на що будь-хто з кандидатів розраховує зараз.

Завтра всі кандидати додадуть собі цей пункт в програму. Вимоги треба розширювати!

Якщо усі кандидати завтра додадуть собі цей пункт у програму — у першу п’ятірку своїх зобов’язань — це буде означати початок широкої дискусії в суспільстві щодо питань законодавчого закріплення права українців на збройний захист.

І це дуже добре, бо це питання тоді вже не можна просто ігнорувати. Починаючи з того моменту ніхто не зможе просто вийти і сказати: «Ваше питання незначне. Вас всього лише – невеликий відсоток. Всіх інших воно не цікавить».

Втім, маємо зауважити, що жоден громадський рух, яким би потужним він не був — не здатен ефективно відстоювати весь перелік найважливіших в державі питань, які давно вже вимагають вирішення.

Розуміючи, що власники зброї, насамперед, є громадянами, а вже потім — власниками зброї, і всі економічні, політичні, культурні питання так само стосуються кожного з нас, слід все ж тверезо оцінювати свої сили, та сконцентрувати їх у досягненні однієї конкретної мети, на якій ми всі знайшли порозуміння – власна безпека.

Власники зброї мають якісно перейматися своїми питаннями, а інші вимоги мусять формувати: фермери, вчителі, медики, автомобілісти тощо.

Ми не можемо охопити все, натомість можемо ефективно сфокусуватися на одному.

Добре. Що конкретно потрібно від мене?

А це як раз найпростіше!

Ви можете почати з того, що вподобаєте та підпишетесь на сторінку «Твій голос вплине 2019» у Facebook.

Далі – запрошуйте також вподобати та підписатись на цю сторінку своїх друзів. Поширюйте матеріали, які будуть з’являтися на сторінці.

Не гайте часу та переконуйте членів своєї родини і друзів підтримати нашу ініціативу – ми допомагатимемо із цим необхідними інформаційними матеріалами.

Врешті-решт ви маєте відповідально проголосувати та "проконтролювати" результати голосування своєї родини. Звісно що під “контролем” ми маємо на увазі виключно законні методи впливу на вибір кандидата.

Разом — переможемо!

Єднаймося!

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1005 , Коментарів: 1 - 12 +
1,0 1 -1 12
Коментарів (1)

  • 26.10.2018 22:31
    #
    - 2 +

    Цікаво, а чи підтримували Ви політичну силу, завдяки кому разом з паном Учайкіним був розроблен проект закону про зброю? Чи будете Ви і в подальшому їм допомагати у просуванні цього закону. Маю надію що Ви самі назвете депутата, та політичну силу завдяки кому у Раді з'явився законопроект розроблений разом з Вашими юристами. З повагою.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати