Як «вільні від зброї зони» заохочують масові вбивства

| За кордоном, Тероризм, Кримінал | Автор: Web admin

Церемонія поховання у Керчі 19 жовтня 2018 після того, як студент коледжу застрелив 20 людей.Церемонія поховання у Керчі 19 жовтня 2018 після того, як студент коледжу застрелив 20 людей.

Пропонуємо вашій увазі погляд на ситуацію з «вільними від зброї зонами» від президента центру Crime Prevention Research Center та автора книги «The War on Guns» Джона Лотта молодшого.

«Цього більше ніде не стається на нашій планеті» - заявив новообраний губернатор Каліфорнії Гевін Н'юсом. «Ми наодинці у світі масових вбивств» - продовжила член Палати представників Конгресу США Керолін Малоуні. Ці заяви прозвучали після масового вбивства у ресторані Grill у м. Таузанд-Оукс, Каліфорнія.

Вже багато років деякі люди вважають, що США – це світовий осередок масових вбивств. Після чергового масового вбивства у 2015 р. Президент Обама заявив, що «У нашій країні виробився шаблон масових вбивств, який не повторюється ніде у світі».

Саме такими заявами, зазвичай, політики просувають ідеї контролю за обігом зброї. «Якщо ми позбудемось зброї у США, то ми позбудемось масових вбивств, і станемо як і всі інші країни світу» - повторюють поборники заборони на володіння зброєю.

Проте Америка не є світовим лідером за масовими вбивствами. Навіть близько не стоїть серед лідерів. Американцям не розказують про масове вбивство у Керчі, яке забрало 20 життів.

Будучи президентом центру Crime Prevention Research Center, який займається дослідженням засобів попередження злочинів, я оновив список масових вбивств у світі. До списку потрапили вбивства, які забрали життя щонайменше 4 чоловік, і стались на публіці. До списку не увійшли вбивства, які стали результатом розборок між злочинними угрупованнями, або інших злочинів.

Також не враховувались політично вмотивовані атаки проти або з боку урядів, або сутички партизанів, які борються за суверенітет, включаючи теракти у Росії початку 2000-х років.

З 1998 по 2015 рр. поза межами США сталось 2,354 атаки за участю щонайменше 4,880 стрільців. За цей же період у США сталось 53 атаки за участю 57 стрільців. Таким чином, жертви масових вбивств в США складають 1,49% від кількості вбивств у світі, а кількість масових вбивств – 2,2% від загальносвітових. Кількість масових вбивць – 1,15% від загальносвітових.

Масові вбивства були зафіксовані у 97 країнах, і США займає 64 місце на душу населення за кількістю атак та 65 місце за кількістю жертв. У таких країнах, як Норвегія, Фінляндія, Франція, Швейцарія та Росія, цей показник, як мінімум, на 25% вищий.

Сьогодні американці занепокоєні тим, що кількість та жорстокість масових вбивств збільшується. Проте у решті країн світу ситуація набагато гірша – з 1998 р. цей показник у світі росте на 291% швидше, ніж у США.

Упередженість ЗМІ просто кричуща. Навіть після того, як Президент Трамп знову підняв питання небезпеки «вільних від зброї зон», у новинах все одно не почуєш того, що те чи інше масове вбивство сталось в одній з таких зон. Масове вбивство у ресторані Grill сталось у «вільній від зброї зони». На відміну від інших 39 штатів, жителі Каліфорнії не мають права носити зброю у барах. Нещодавнє масове вбивство у лікарні у м. Чикаго також сталось у «вільній від зброї зони».

ЗМІ також уникають новин, в яких озброєні громадяни успішно протистоять масовим вбивцям. Зовсім нещодавно громадянин допоміг зупинити чоловіка, який вбивав чорношкірих у супермаркеті Kroger.

Більшість масових вбивць розуміють, що краще вбивати людей там, де ніхто не зможе завадити їх планам, і ніхто не зможе захиститись. Саме тому 98% масових вбивств сталось у місцях, де громадянам заборонене носіння зброї.

1,0 1 -1 7
Коментарів (4)

  • 09.12.2018 11:33
    #
    - 2 +

    Жаль, что результаты этого исследования - будут проигнорированы всеми масс-медиа...

    • 09.12.2018 13:17
      #
      - 1 +

      Есть надежда, что NRA и ее влиятельные члены будут использовать ее в своих выступлениях и публикациях. Тот же Трамп мог бы озвучить эти цифры.

      • 10.12.2018 18:53
        #
        - -1 +

        NRA вже давно працює проти власників зброї.

        З останнього що вони проштовхують: заборона bump-stock а з ними і всього напівавтоматичного "під шумок", red-flag laws - що по суті конфіскація без повноцінного судового процесу, якій "гарантований" конституцією США. А Трамп з ними це все підтримує.

  • 09.12.2018 19:45
    #
    - 1 +

    Просто США очень эгоцентричны. Все, что не США, то ROW (rest of world). Поэтому совсем не удивительно что они ничего не знают о массовых убийствах вне США. Вот только это не означает, что их нет. США также в фокусе мировых СМИ, поэтому другие страны часто думают также.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати