Затримано киянина, який у власній квартирі зберігав велику кількість боєприпасів

| Нелегальна зброя, Кримінал | Автор: Web admin

Вилучені боєприпасиВилучені боєприпаси

Майже 1200 одиниць патронів, гранати та інші вибухонебезпечні предмети у ході обшуку виявили правоохоронці у мешканця Голосіївського району Києва.

Загалом у квартирі 26-річного киянина співробітники поліції вилучили близько 1200 патронів різного калібру, три корпуси гранати РГД, дві тротилові та одну димову шашки, дві упаковки пластиду.

Вилучені боєприпасиВилучені боєприпаси

Як розповів начальник Голосіївського управління поліції Олег Волошин, речові докази відправили на проведення відповідної експертизи: «За попередньою інформацією, небезпечні предмети киянину нібито на зберігання передавали друзі, які проходять службу у зоні проведення операції об’єднаних сил, але сам він не служив. Тож ми вживаємо необхідні заходи для встановлення осіб, причетних до постачання заборонених речей».

Вилучені боєприпасиВилучені боєприпаси

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 263 (Незаконне БЕЗзаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

ЗатриманийЗатриманий

Столичні правоохоронці затримали киянина, який у власній квартирі зберігав арсенал боєприпасів

1,0 1 -1 2
Коментарів (7)

  • 16.02.2019 12:51
    #
    - 8 +

    Вибухівка у житловому приміщенні це дійсно серйозно і небезпечно. А от щодо "аж" 1200 набоїв - не бачу тут нічого страшного, якщо це не крадіжка.

    • 16.02.2019 15:40
      #
      - 0 +

      А якщо нема дозволу на зброю?

      • 17.02.2019 00:38
        #
        - 4 +

        Я не можу засуджувати людину лише на підставі того що він зберігав у себе боєприпаси без дозволу який я вважаю протизаконним.

        • 18.02.2019 18:02
          #
          - 0 +

          В беззаконной ситуации Украины нужно соблюдать моральную сторону вопроса, не переходить от благоразумности к манипуляциям на основании ошибочного суждения и крайностям преференций восприятия.

          Если у мужика было бы всего пачка патронов, копанные, разобранные. просто порох, ммг, то Я полностью согласен с тем, что за такое нельзя осуждать. Потому как применить подобное не представляется возможным, как и явно нет намерения к коммерческой продаже боевых патронов криминалитету.
          Но когда нашли патроны не подходящие для карабинов, массово используемых законными гражданами, да еще и в таком количестве, плюс взрывчатка.... И это не причина общественного осуждения и порицания (даже при отсутствии законодательной базы), то тогда правильно было бы на любой террористический акт говорить "Они не уиноваты, просто патроны были рядом с автоматами, они же не знали что они стреляют и немножечко убивают людей." и уж тем боле нельзя судить людей за вооруженный разбой, если при задержании бандита в его штанах нашли наган: ведь задержание за оружие "було беззаконним та безпiдставним".

          В конкретно данном случае ментам нужно было изъять арсенал и потребовать подписку о не выезде. Затем устроить слежку за контактами этого персонажа. Но ведь этого не сделали - захотели по-быстрому раскрутить и поиметь чего нибудь. денег им не дали (их явно не было, если это всплыло в новостях), поэтому они решили не парясь, побыстрее пустить человека под колеса системы. Даже не пытаясь расследовать проблему в общем (ведь проблема их регулярно кормит баблом и званиями)

  • 16.02.2019 16:37
    #
    - 2 +

    Цього разу патрони щось не дуже гарно порозкладали...

    • Полінувалися менти, все ж таки 1200 набоїв, та й територія обмежена - звичайна квартира!

  • 16.02.2019 17:50
    #
    - 4 +

    Та таке вже, майже в кожній квартирі можна відшукати. Нічого особливого. Війна в країні, ЗАКОНУ який при цьому порушується - НЕМА.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати