Нова Зеландія заборонила "штурмові" та напівавтоматичні гвинтівки

| За кордоном, Законодавство, Тероризм | Автор: Web admin

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда АрдернПрем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн після теракту в двох мечетях ввела заборону на оборот і експлуатацію "штурмових" і напівавтоматичних гвинтівок на території країни.

«Вся напівавтоматична зброя, яка використовувалась під час теракту у п’ятницю, буде заборонена у цій країні» - заявила прем’єр міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, фактично прирівнявши населення своєї країни до масових вбивць.

Вона пообіцяла встановити загальнонаціональну заборону на володіння напівавтоматичною зброєю «військового» типу, «штурмові» гвинтівки, магазини великої ємності, запчастини, за допомогою яких зброю можна переробити в «штурмову» та ще багато іншого.

Винятки в законопроекті будуть зроблені для використання зброї в фермерських громадах для боротьби зі шкідниками і на спортивних змаганнях.

Ардерн також дала доручення розробити програму викупу такої зброї у населення, так як 11 квітня цього року очікується прийняття згаданих законів. В уряді сподіваються, що на викуп зброї піде до $138 млн, хоча точної цифри щодо кількості «штурмової» зброї на руках у населення ніхто не знає через відсутність реєстру.

Перехідні заходи по вилученню забороненої зброї з обороту запроваджені 21 березня в 15:00 за місцевим часом. Власники напівавтоматичних і "штурмових" гвинтівок військового зразка можуть негайно здати свою зброю поліції, попередньо попередивши про візит до відділку, до оголошення умов викупу.

New Zealand bans semi-automatic and assault rifles


Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 596 , Коментарів: 11 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (11)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати