До банди, яка систематично грабувала інкасаторів входили працівники правоохоронних структур

| Кримінал | Автор: Web admin

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

В ході досудового розслідування встановлено місцезнаходження та затримано ряд осіб, викритих у вчиненні тяжких корисливих злочинів. Слідством зібрані докази їх причетності до серії розбійних нападів, скоєних як на території Харківської області, так й інших областей України, зокрема Полтавській та Київській.

Сума збитків, завданих потерпілим в результаті злочинної діяльності вказаних осіб, складає більше 15 мільйонів гривень.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне БЕЗзаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Після перевірки показань затриманих осіб, а також шляхом здійснення слідчих дій та проведення обшуків в місцях проживання зловмисників встановлено, що учасники угрупування з метою нападу на інкасаторські автомобілі та окремих громадян України створили озброєну банду, до участі в якій залучили не менше 10 осіб. Члени групи орудували на території кількох регіонів України протягом 2013-2019 років.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Тривалий час злочини вказаної групи залишались нерозкритими у зв’язку із тим, що до її складу входили працівники певних правоохоронних структур, які сприяли діяльності зухвалих зловмисників.

Одному із членів банди з числа правоохоронців повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій) , ч. 1 ст. 263 (незаконне БЕЗзаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статей  йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Під час слідства також доведено причетність вказаних осіб  до замаху на замовне умисне вбивство головного лікаря Київського клінічного госпіталю ветеранів війни. Усі обставини вчинення злочинів на даний момент встановлюються.

За наслідками проведених обшуків в гаражних приміщеннях та за місцями проживання членів групи виявлено значну кількість зброї та боєприпасів, вибухових пристроїв та вибухових речовин, частин для складання саморобних вибухових пристроїв. Встановлено, що під час здійснення нападів злодії завжди використовували зброю та вибухівку.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

П’ять осіб з числа членів злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо  повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Причетність інших осіб до злочинної діяльності наразі перевіряється. Досудове розслідування триває.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

У Харкові затримано банду, яка здійснювала озброєні напади на інкасаторів

1,0 1 -1 3
Коментарів (6)

  • 11.04.2019 13:24
    #
    - -1 +

    А до чого на першому фото латвійські автомобільні номери?

  • 11.04.2019 14:48
    #
    - 3 +

    а это уже тренд модный такой- как ни банда, так с участием правопохоронцев.

  • 11.04.2019 15:41
    #
    - 0 +

    на фоточке с гранатами и взрывчаткой, справа - это бутерброды с колбасой или мне показалось? :/

    • 11.04.2019 18:21
      #
      - 0 +

      Это действительно предметы, похожие на бутерброды (отправлены на экспертизу). И ходят упорные слухи на Бессарабском базаре, что было ещё 4 бутылки водки, но при задержании они были к сожалению разбиты и не попали на фото с бутербродами...

    • 11.04.2019 21:10
      #
      - 1 +

      Бутерброд называется «пластид» из него можно сделать и колбасу и , что нибудь другое, для полноты необходимы ещё детонатор и огнепроводный шнур и будет Вам счастье , приятного аппетита.

  • 11.04.2019 18:09
    #
    - 1 +

    напомню, что первый расстрел инкасаторов в Харькове из Сайги 410 был то ли 96 то ли 97 годы


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати