Вбивство копами 5-річного Кирила: зброю досі не знайшли, вироку може не бути

| Кримінал | Автор: Web admin

5-річний Кирило Тлявов5-річний Кирило Тлявов

Хто саме вбив Кирила Тлявова у місті Переяслав-Хмельницький в поліції досі не знають, адже зброю із якої стріляли не знайшли.

Поліції відомо, що це була дрібнокаліберна гвинтівка, троє підозрюваних перебувають у СІЗО, ще один – під домашнім арештом.

Як заявив координатор Експертного центру з прав людини Євген Крапивін у прямому ефірі 24 каналу, ця справа найімовірніше не буде розслідуватися. Адже, як відзвітував директор ДБР, зброю, з якої поцілили у хлопчика, досі не знайшли.

Тоді він прямо сказав: “Немає зброї – не буде обвинувального вироку”. “Це правда. Бо встановити індивідуальну провину, тобто, хто саме з цих чотирьох людей стріляв, майже неможливо. І будь-яка балістична експертиза не допоможе, поки немає відповідних слідів на зброї”, – наголосив Крапивін.

Також він заявив, що така трагедія може повторитися, адже у підрозділах поліції немає жодної дисципліни, а керівники за ними майже не дивляться. Тому саме на них дуже часто скаржаться люди, Він додав, що зазвичай ці люди можуть навіть не пройти переатестацію, адже вона була лише один раз – у 2015 році. Хоча, згідно з законом, керівник може ініціювати атестацію у будь-який момент, якщо він сумнівається у компетентності свого підлеглого, але цього не проводилося.

Слідчі розповідають, що у Кирила могли стріляти, як поліцейські так і 14-річний син одного із них.

Нагадаємо, що 31 травня у місті Переяслав-Хмельницький 5-річний Кирило Тлявов отримав кульове поранення у голову від якого помер через 2 дні. У вбивстві хлопчика звинувачують двох патрульних поліцейських. Однак у цій справі не знайшли жодного доказу, який підтверджує провину поліцейських 42-річного Воло­димира Петровця та 31-річного Івана Приходька.

26 червня під час прес-конференції бабуся хлопчика Олександра Тлявова заявила, що ДБР не відповідає на її запити щодо затриманих. У справі, як вважає родина, мають бути притягнуті більше людей.

Пізніше слідство встановило, що на місці злочину під час хуліганської стрільби перебувало четверо осіб. З них – двоє працівників поліції, яким раніше повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, та двоє цивільних осіб, в тому числі неповнолітній.

1,0 1 -1 1
Коментарів (13)

  • 20.09.2019 11:33
    #
    - 6 +

    То хлопчика застрелили, то гранату у відділку кинули, наша поліція нас захистить

  • Мусор мусору глаз не выклюет.

  • 20.09.2019 14:14
    #
    - 10 +

    “Немає зброї – не буде обвинувального вироку”
    Тобто якщо знищити знаряддя вбивства, застреливши із натовпу, скажімо мусора, то обвинувачувального вироку не буде, навіть якщо коло підозрюваних звузиться до 4-5 осіб і усіх хто стріляв розпустять просто так по домах?

    • 20.09.2019 14:35
      #
      - 7 +

      надо бы родителям ребенка посмотреть фильм "Законопослушный гражданин", может идеи появятся. Если уж государство пошлет их...

      • 20.09.2019 15:31
        #
        - 6 +

        Ворошиловский стрелок ещё хороший фильм...

      • 20.09.2019 19:47
        #
        - 1 +

        Законопослушный гражданин - шикарнейший фильм.
        В наших реалиях - крайне актуально.

  • 20.09.2019 15:16
    #
    - 6 +

    Значит - виновны все четверо, и, возможно, члены их семей(участвовавшие в уничтожении улик)!...Их всех - должна постичь судьба сепара "Джумы"!...И это - будет справедливо, ибо все они - нелюди!...

  • 20.09.2019 15:33
    #
    - 7 +

    Можно этих двоих держать под стражей лет 7, пока кто-то не признается :) Это же так делается у нас?

    • 20.09.2019 22:03
      #
      - 3 +

      Извините, но Вы не правы. Почему двоих, если подозреваемых четверо???

      • 24.09.2019 21:56
        #
        - 0 +

        Вы лично подозреваете четверых, или о юридическом статусе говорите?
        Насколько я знаю, в КПЗ сидят двое, и их выпустят, так как улик нет.

  • 20.09.2019 19:46
    #
    - 2 +

    Деколи чую від високих поліцейських чинів фразу, що розкрити якийсь резонансний злочин- це "справа честі".
    Цікаво, де ця штука в них знаходиться?

  • 20.09.2019 22:12
    #
    - 5 +

    Тяжело с холодной головой комментировать эти события, но постараюсь.
    Хочется понимать - пулю изъяли? Что показала экспертиза? Пуля была в пуле(гильзо)теке? Убили из зарегистрированного оружия или нет? Если зарегистрированного, то кто владелец? Пока что просто мычание. Это позор всей правопохоронительной системе Украины. Образ этого маленького ангела должен преследовать каждого из подонков, замешанных в этом деле!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати