Сьогодні стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки

| Нелетальна зброя | Автор: Web admin

Сьогодні стартує місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівкиСьогодні стартує місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки

З метою протидії незаконному БЕЗзаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів на території держави з 1 по 31 жовтня 2019 року розпочнеться місячник добровільної здачі зброї. Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

У відповідності до ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Таким чином при добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності та отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів.

Коментарів (7)

  • ,,...та отримує можливість її законно зареєструвати на себе або на своїх родичів."
    -- Зарегистрировать?
    Уже?
    И, КНО?
    Вы не поторопились?

  • 01.10.2019 19:23
    #
    - 2 +

    Сьогодні комітет ВРУ по правоохоронній діяльності розглядав закони наші про зброю. Коротше кажучи, вони створили групу, яка має дослідити це питання і до 1 грудня цього року дати якийсь висновок по цих 2 законах, а то і взагалі наварганити третій.

    • 01.10.2019 20:24
      #
      - 2 +

      Дякую за інформацію. Якщо в них буде така ефективна праця як і звук, то я заплачу. )))
      А якщо серйозно, то я дуже здивований тим, що до 01.12.19 депутати збираються лише "напрацювати позицію по обігу зброї ЗАГАЛОМ"(1:03:35) . Тобто мова не йде про розробку закону, а лише про напрацювання позиції. Такими темпами вони і до нового року нічого путнього не створять.

  • 01.10.2019 19:45
    #
    - 1 +

    Типова гопота: «Зброя є? А якщо знайду?»

  • 01.10.2019 21:51
    #
    - 5 +


    Знакомый адвокат говорил, что при сдаче оружия дело на Вас все одно возбудят. НО потом закроют по причине " освобождения от ответственности ". Как это скажется на Вас потом я не знаю. Но отвечать утвердительно на вопрос " были ли Вы когда нибудь под следствием и возбуждалось ли против Вас когда либо уголовное преследование ..." придется положительно.

    Можно и соврать. Однако ... например по законам США если на основании Вашей анкеты Вам дали визу, вид на жительство или гражданство а потом выяснится что Вы соврали в анкете - все бонусы Вам аннулируют.

    Обычно знающие люди используют такой крючок, что бы держать товарища на поводке до нужного момента.

    Словом если Вам оружие не надо - подумайте кому ее отдать...

    • 02.10.2019 10:56
      #
      - 1 +

      ну я бы сказал слегка иначе- если сейчас нет в нем необходимости, тщательно его почистите, смажьте, заверните в промасленую тряпочку и закопайте где-нибудь на черный день. потому как: 1. да, дело на вас все равно заведут. 2. не факт, что ствол утилизируют и он нигде не всплывет. 3. передумать можно всегда, а сделанного уже не изменишь.

    • 02.10.2019 20:07
      #
      - 0 +

      Друже Андрей , адвокат Ваш или Вы , что-то не так поняли , дело не возбуждается , регистрируется факт и проводится доследственная проверка , в случае добровольной сдачи оформляется ОТКАЗНОЙ материал, т.е. в действиях лица отсутсвует состав преступления , так, что можете не переживать по поводу перспективы получения визы в США .


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати