Поліція опублікувала оперативне відео перестрілки у с. Хотянівка

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Кадр з відеоКадр з відео

Столичні спецпризначенці ліквідували терориста номер один – так у Грузії називають Шота Чічіашвілі. Саме його застрелили бійці українського КОРДу вранці під Києвом, коли той відкрив вогонь по правоохоронцях.

Село Хотянівка неподалік Києва, рано вранці до непримітного вагончика під’їжджають кілька поліцейських машин з Корпусу оперативної раптової дії. Копи впевнені, що всередині злочинець, і пропонують йому здатися. Реакції - нуль.

Тоді спецпризначенці ламають двері та наражаються на постріли з пістолета. Група прикриття відкриває вогонь на ураження.

Кадр з відеоКадр з відео

"По-іншому діяти не могли, бо могли самі загинути", - пояснюють силовики. Огляд місця події показав, що зловмисник готувався до приходу правоохоронців будь-якої миті: "Два пістолети виявили, безліч магазинів, в нього були два шари одягу, щоб маскуватися".

Ліквідований злочинець - Шота Чічіашвілі. У нього в Грузії цілий "послужний" список: 2000 року його банда викрала двох співробітниць Червоного хреста та двох іспанських бізнесменів, через рік - депутата грузинського парламенту разом із нареченою, потім - керівника місцевого банку, громадянина Великої Британії. Через це Грузії навіть зупинили допомогу з ЄС. Згодом Чічіашвілі переїхав до Москви, але росіяни передали його на батьківщину, де злочинця засудили до 22 років. Однак він вийшов на волю в 2013-му по амністії.

Столичні спецпризначенці ліквідували небезпечного терориста Шота Чічіашвілі

Замах на своє життя нинішній грузинський депутат Гіві Тарґамадзе теж пов’язує з угрупованням Чічіашвілі: "Це був терорист номер один часів Шеварднадзе. Його банда була найкривавіша. На її рахунку життя щонайменше чотирьох поліцейських, а також викрадення людей. Частину цих обвинувачень він сам визнав".

У поле зору українських правоохоронців чоловік потрапив на початку вересня. Він разом зі спільниками намагався викрасти в Києві іранського бізнесмена. Спроба провалилася, а правоохоронці затримали спільників і вийшли на слід самого Чічіашвілі.

Але від його куль двоє поліцейських отримали поранення: один - у передпліччя та плече, інший - у кисть та грудну клітину. Чоловіків лікують у головному госпіталі МВС.

Оперативне відео та брифінг начальника поліції Києва А. Крищенка щодо спецоперації у с. Хотянівка

1,0 1 -1 2
Коментарів (24)

  • 02.10.2019 21:52
    #
    - 14 +

    По-перше з такою ситуацією попередній заголовок ДБР відкрило кримінальне провадження сильно страшно звучить. В наглу розстріляв групу впритул, завалили і добре.

    А по-друге, да, я тільки грав в кал оф дьюті і не воював, але на штурм хати з потенційно озброєним противником 3 чоловіка топчуться перед входом і ЖОДЕН з них включно з кінологом не тримає на прицілі двері? Серйозно? Це такі інструкції? Задні не рахуються, бо задні точно не стріляли би туди, де троє своїх стоять. Середній з тих трьох так і не встиг вийняти пістолет. Та тільки витянулась рука з чимось схожим на щось типу зброї, зразу шити на місці. Був би в подонка в дроб чи автомат було б 1-3 наших трупа, це жах, просто жах, добре, що обійшлось.

    • 02.10.2019 21:59
      #
      - 14 +

      Ні, я переглядаю раз за разом, я в шоці, кінолога як живу мішень поставили. Хто приближений до теми, це реально невірно спланована операція чи є неочевидні нюанси при подібному штурмі?

      • 03.10.2019 10:25
        #
        - 8 +

        Не хочется предполагать что это была не самая опытная группа, поэтому предположу что они просто не ожидали такой наглости (расслабились).
        В адрес штурмовая группа должна заходить со щитом.
        ЗЫ
        Экспертом не являюсь, пользуюсь банальной логикой

    • 03.10.2019 11:09
      #
      - 9 +

      Так, згоден. Звикли студентів ганяти, не лякані аматори.

    • Реально, ,,КОРД" в этом видео выглядит, как идиоты.
      Хоить, бы, не показывали этот кусок, где они, как бараны ломятся к теще на блины.
      И, реально их, просто, Бог спас.
      Или Шотик не хотел убивать, а, просто, ранить, и прорваться.
      Но, лохам повезло крепко.
      ИМХО.

  • 02.10.2019 22:02
    #
    - 7 +

    Якийсь незграбний штурм вийшов, як на мене. Хоча з дивану судити не буду.

  • 02.10.2019 23:18
    #
    - 6 +

    Я погоджуюсь з попередніми комментами, по друге, знаючи місто перебування зловмисника, поліція випрацювала план штурму, але дії спецпризначенців виглядають мінімально непрофесійними. Прохання до веб адміну-будь ласка, хотілось би аналіз та прокоментування даної операції професіоналом в даних речах, нехай і з додержанням анониміти. Дякую.

    • 03.10.2019 17:26
      #
      - -3 +

      А з чого ви зробили висновок про непрофесійність? Ви ретельно вивчали тактику поліцейського спецназу? Маєте практичний досвід?

      • Чтобы видеть вопиющий идиотизм, ну, совсем не нужно быть профессионалом.

        • 04.10.2019 16:10
          #
          - -3 +

          А, вот как. Ну что же - это ваш выбор. Попробуйте при встрече с таким чуваком продемонстрировать профессионализм. Я думаю, это намного сложнее, чем писать комментарии.

  • 03.10.2019 10:14
    #
    - 4 +

    cqb від бога

  • 03.10.2019 13:11
    #
    - 4 +

    пес не спрятался - но и пользы от него не видно

  • 03.10.2019 20:21
    #
    - 5 +

    Всем повезло, что у грузина гранат и автомата с собой не было. Сдаваться он не собирался.

  • 03.10.2019 21:04
    #
    - 3 +

    Якби не пес утiк би

  • 07.10.2019 11:44
    #
    - 1 +

    В Украине запрещены короткостволы нементам и недепутатам. Это фейк в ролике.

  • 07.10.2019 13:04
    #
    - 2 +

    Нет, я тоже не эксперт, но есть же просто здравомыслие и логика. Тип - "террорист номер один в Грузии", хорошо вооружен, крайне опасен. И вот чтоб его взять нужно стоять под его дверями в полный рост, без щита и ломать эти самые двери??!! Какая разница в действиях "спецназа" между захватом IT-компании и опасного вооруженного бандита?!
    И совершенно на другую тему - почему наш "спецназ" (среди которого немало людей в офицерском звании) всегда говорят и орут как гопники из подворотни?

    • 07.10.2019 15:19
      #
      - 0 +

      щит на 3:03 видно :-)

      • 07.10.2019 23:56
        #
        - 1 +

        Спасибо, комрад. Щит рассмотрел. Не рассмотрел как они им воспользовались и зачем он им был нужен)

  • 08.10.2019 00:21
    #
    - 3 +

    гр'баний кошмар. теперь понимаете почему в княжичах погибло пятеро полийейских? вдумайтесь штурмуя помещение где сидит вооруженньій киллер спецназ полиции откривает дверь кувалдами. спец мать его наз кувалдами. где пирозарядьі г. аваков, или спецназовцев бабьі еще нарожают? штурмуя металлический вагончик сгруппировались прижавшись к его стене. а если у преступника внутри АК?? одна очередь через стенку и всем пиз.ец. послушайте на видео прессуху когда говорит человек в маске с 11:55, видимо руководитель группьі корда: "але завдяки тому що ми все це продумали..." в результате такого продумьівания вполне могли погибнуть оди два три полицейских. повезло, бьіли только ранения. в "продуманной" спецоперации спецназа один заблокированньій и окруженньій преступник нанес три огнестрельніх ранения. єто полньій провал и некомпетентность.
    люди, наша страна в полной жопе потому что на всех уровнях руководят феерически некомпетентние долбо.бьі от нач жека до президента. от нач генштаба до комвзвода.

  • 08.10.2019 12:20
    #
    - 1 +

    Подивіться уважно, хлопці не йшли на штурм, вони просто лізуть у черговий вагончик просто перевірити, чи є там що. Можливо вони мали інфу, що порушника бачили день тому в цьому селі, а може в цьому районі.
    Троє ламають двері, ззаду кінолог. Для чого кінолог при штурмі будки метр на півтора??? Ні для чого, бо це не штурм а пошук на розслабоні. І щитоносець навіть не в кадрі, і "група прикриття" поспиралась на двері авто з думкою "ех зараз би по біляшу".
    Зараз кожен, хто брав участь у цьому страховиську думає "от якби відмотати час, от я б показав як треба".

  • 22.10.2019 12:36
    #
    - 0 +

    Это что за новобранцы из пионерлагеря там в вагончик ломились? Они что никогда не видели вооруженного противника? Дайте им хотя бы банальное эрсофт оружие да пусть отработают хотя бы элементарные навыки. Что делает кинолог на линии огня??? Почему никто из них не достал оружие? Что они делают там аж в 3 рыла??? Еще бы закурили и отвернулись на входе, подумаешь там замок ломают, вы ж за студентом пришли, а ярлыки типа "террорист номер один" - это просто для прессы. Надеюсь тому кто придумал такой "план" тоже прилетело, а не только хомячкам.
    Реально, хоть бы в комп.игры поиграли, если уж с живыми людьми совсем туго. Расслабились совсем и зачем им вообще оружие выдают, если они даже ломом не махнули по руке с пистолетом. Это ж какие "тренированные" бойцы попались на камеру...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати