Поліціянти у Маріуполі зламали чоловіку ногу та відкрили супроти нього провадження. Репортаж

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Кадр з відеоКадр з відео

Відео інциденту виклала в соціальні мережі жителька Маріуполя, вона стала свідком того, як копи в’яжуть перехожого. На цих кадрах видно: поліцейський підсікає одну ногу чоловіка, той падає та ламає іншу, чути навіть хрускіт зламаної кістки.

Очевидці протестували проти таких дій поліцейських і погрожували зателефонувати до прокуратури та СБУ, однак патрульні продовжували затримання чоловіка на пояснювали, що він кидався під колеса.

Інші кадри зняті з 8-го поверху сусіднього будинку. На них видно: чоловік просто стоїть позаду автомобіля патрульних. Через кілька секунд вибігає коп та без попереджень починає заламувати його. "Обличчям на землю кинули, він став коліном іще топче. Я кажу: ти що робиш", - обурена свідок Надія Федорівна.

Місцеві, на очах яких перехожому зламали ногу, розповідають, що у дворі сиділа компанія, яка начебто розпивала спиртне.Пожильці прилеглого дому викликали патрульних, а коли ті затримували чоловіка з компанії, повз якраз ішов мешканець сусіднього будинку. Він вирішив заступитися, за це й поплатився. "За що і чому – я не знаю. Побили мого сусіда", - каже Володимир Степанович.

Із тяжким переломом стегна потерпілого до лікарні забрала "швидка". За прогнозами медиків, лікування триватиме щонайменше півроку. Попереду в чоловіка складна операція. "Операція передбачає введення у трубчасту кістку металевого фіксатора, котрий буде стабілізувати перелом", - пояснив завідувач травматологічного відділення Сергій Мудрий.

У поліції провини підлеглих не визнають, навпаки – стосовно потерпілого відкрили кримінальне провадження за опір. Побитому тепер іще й загрожує позбавлення волі на 6 місяців. "Інспектори вирішили прибрати його з дороги, затримати, і під час затримання чоловіку, ймовірно, завдали тілесних ушкоджень", - пояснила речниця маріупольських патрульних Ольга Артюхова.

Сам потерпілий каже, що досі не збагне, за що його побили патрульні. Спілкується він неохоче, обличчя просить не показувати, каже лише: жодного опору копам не чинив. "По запису подивіться, який там спротив", - каже він.

Хоч потерпілий заяву ще не встиг написати, скандальним відео вже зацікавилися слідчі ДБР. Там відкрили провадження за статтею про перевищення повноважень працівниками правоохоронних органів. За це патрульним світить 8 років за ґратами.

У поліції стосовно підлеглих теж розпочали службове розслідування, проте на його час від служби їх не усунули.

Поліціянти під час затримання у Маріуполі зламали чоловіку ногу

1,0 1 -1 1
Коментарів (13)

  • Без вины не бывает.
    Этот мужик виноват, тоже.
    Распитие алкоголя в общественных местах запрещено.
    Он получил, что хотел.
    Теперь лечи, баран, ногу.
    И, неплохо, бы, голову.
    Что он делал возле их машины?
    Полиция действовала опять непрофессионально.
    Также, виноваты.
    Понаберут пацанов по объявлению...

    • 01.11.2019 16:02
      #
      - 2 +

      Зачем каждое предложение начинать с новой строки?

    • 01.11.2019 19:05
      #
      - 2 +

      Распивали ВО ДВОРЕ (придомовая территория). Это - ненаказуемо. ukrpravo.livejournal.com

      • Значит, шумели, и нарушали общественный порядок.
        Главное, что они не при чем остались, а пострадал, как и положено, баран.

        • 03.11.2019 13:54
          #
          - 0 +

          Вероятно, Вы - правы. На "тихих" алкашей - никто не обращает излишнего внимания: выпили, недолго пообщались, разошлись.

  • 01.11.2019 17:33
    #
    - 0 +

    Мешканці будинку викликали поліцію, бо їм заважали люди, які вживали спиртне у дворі. Поліція приїхала, нічого не порушивши, виконуючи роботу. Цей чоловік незрозуміло з якого дива почав заступатись за тих, хто вживав спиртні напої. Наскільки жорсті і неправильні дії були відносно нього - не знаю. Але цей чоловік сам почав поводитись нелогічно і неправильно.

  • 01.11.2019 17:45
    #
    - 4 +

    Ну тут еще не понятно было ли нарушение распития, т.к. в статье написано "начебто ", а перечень запрещенных мест для распития перечислен в законе 481/95-вр, стаття 15-2 и Закон 2899-15, статья 13. Там разве что детская и спортивная площадка, а если сидели на лавочке под подъездом, то можно и пропетлять.
    А копы часто задерживают не по процедуре и обязательно норовят повалить и придавить, начинают ломать даже если не было сопротивления. Объявили бы, что человек мешает работе полиции, что он задержан, садить поехали, но они решили показать силу и не расчитали. В этом случае натурально поламали.

  • 01.11.2019 18:34
    #
    - 4 +

    Ця суча піліція просто під копірку зроблена з мусорів. Там де треба рішуче втрутитись і зупинити бухого мажора, вони довго і нудно розповідають тому, тремтячими, ламкими голосами, про всяку хрєнь, а там де просто треба було шуганути від автівки мужика, вони його крутять, ламають і ще намагаються посадити! Просто фільм жахів.
    Іноді здається що вони якісь штучні, узяті до мусарів із якогось віддаленого розплідника, де серед незайманої природи вирощують от таких диких, напівбожевільних у*обків!

    • Просто, низкий уровень интеллекта. И, они сами не знают порядок задержания, своих обязанностей при задержании, и остальных процедур. поэтому вылетают со службы при любой аттестации со 100%-ной вероятностью. А, потом судятся. Дегенеративные мозги + плохое обучение.

      • В любом случае для объективности надо послушать объяснения бараняк. В смысле, полиции.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати