Огляд пістолета SIG P290 RS

| Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

P290 RS      P290 RS

P290 RS – серія невеликих і легких пістолетів, які відмінно підходять для прихованого носіння. Полімерна рамка, УСМ подвійної дії, 9мм – ось стислі характеристики цього малюка.

У комплект входять 2 магазини на 6 та на 8 набоїв. На основині магазину є невеликий виступ, який покращує хват. У магазина на 8 набоїв виступ побільший.

У комплект входять 2 магазини на 6 та на 8 набоїв   У комплект входять 2 магазини на 6 та на 8 набоїв

Зазвичай у компактних пістолетів немає повноцінного прицільного пристосування. Але на цій моделі встановлено трьохточковий приціл з тритієвою підсвіткою SIGLITE. Під час стріляння нічною порою, приціл дуже ефективний, проте, в умовах слабкого освітлення, виявляється, що приціл не достатньо яскравий, і пуття від нього мало.

На цій моделі встановлено трьохточковий приціл з тритієвою підсвіткою SIGLITE    На цій моделі встановлено трьохточковий приціл з тритієвою підсвіткою SIGLITE

Цілик має пласку, а не похилу форму. Хоча багато хто віддає перевагу похилому, бо в такому випадку, виймаючи пістолет, менший шанс зачепитися їм за одяг.

Замість традиційної направляючої – отвір в рамці для закріплення лазерного прицілу. Якщо немає лазерного прицілу, то в отвір вставляється гумова заглушка.

Також в комплект із пістолетом входить дуже зручна, відкрита, полімерна кобура від IMI Defence.

В комплект із пістолетом входить полімерна кобура від IMI DefenceВ комплект із пістолетом входить полімерна кобура від IMI Defence

Що означає RS?

У 2012 році SIG Sauer оновила лінійку P290 й додала RS до назви. RS (restrike) – означає змогу повторного пострілу. Тобто, якщо натиснувши на спусковий гачок, пістолет не вистрілить, то можна удруге натиснути на гачок, і ймовірніше за все зброя вистрілить.

Нове руків’я, що зменшує ризик травмуватися затвором Нове руків’я, що зменшує ризик травмуватися затвором

У серії RS є й інші відмінності:

-нове руків’я, що зменшує ризик травмуватися затвором;
-нова підкладка магазину;
-нова кнопка викидання магазину із захистом від випадкового натискання;
-новий важіль затворної затримки.

Також до нього додаються нові накладки на руків’я в зелених і чорних барвах.

М'яка віддача, значна точність стрільби, великий та зручний приціл  М'яка віддача, значна точність стрільби, великий та зручний приціл

Результати випробувань на стрільбищі

SIG P290 RS вас нічим не здивує. М'яка віддача, значна точність стрільби, великий та зручний приціл. Загалом, якщо ви хоч один раз стріляли з пістолета серії SIG Sauer P, то нічого нового ви не відчуєте.

Підсумок

SIG P290 RS – вельми гожий пістолет. Використовуючи набої з експансивними кулями від різних виробників, він викаже себе дуже надійною зброєю. До того ж він дуже легкий. Ідеальний пістолет для прихованого носіння.

Ідеальний пістолет для прихованого носіння    Ідеальний пістолет для прихованого носіння

Рекомендована виробником ціна уроздріб $613.00

1,0 1 -1 4
Коментарів (7)

  • 10.10.2013 13:13
    #
    - 1 +

    Все ж для прихованого носіння повнорозмірний механізм "hammer fired" як, наприклад, у Кольта 1911 не годиться, так як може чіпляти за одежу при діставанні його із кобури чи чохла. А в тому вигляді, в якому він зроблений в цій моделі SIG він і зовсім втрачає сво основну функцію - попереднього взведення для полегшення першого пострілу. Тоді навіщо вони його туди причепили? В часи, коли для прихованого носіння рулять "striker fired" як, наприклад у Глока. Або вони використали такий ударник з чисто естетитчної точки зору або я чогось не розумію.

    • 13.10.2013 14:20
      #
      - 0 +

      Какое "попередьне взведення" ? Пистолет DAO, а точнее LDA по типу Para. Собственно RS Re Strike вся его коммерческая фишка в этом и отличие от предшественника.

      Ви чогось не розумієте.

      • 13.10.2013 15:01
        #
        - 0 +

        Ну, restrike можна було реалізувати і без hammer-а. Але як зробили так і зробили. Конструкторам видніше.

        • 15.10.2013 17:15
          #
          - 0 +

          На Safe Action (Glock) пистолетах невозможно произвести повторный накол капсюля, УСМ сработает повторно только в случае отката затвора назад ибо происходит полувзвод, а с нажатием на спуск идет его финальная стадия и срыв бойка.

          Другой вопрос, стоит ли вообще пытаться стрелять патроном давшим осечку в боевой ситуации... на мой взгляд нет, ибо действия по устранению задержки в таких случаях во всех вменяемых системах подготовки унифицированы.

  • 12.10.2013 09:10
    #
    - 0 +

    Да, этот сиг почти как полноразмерный пистолет. Тяжеловат, дорог. Как по мне в этом классе пока Ruger LCP лучший. 300 баксов, легкий, легкий спуск.
    Когда же наступят те светлые дни(

    • 13.10.2013 13:34
      #
      - 0 +

      О. Дякую за наводку. Щось я на LCP якось не звертав уваги. Хоч всього 6 слабеньких патронів в магазині але мені теж подобається.

      • 13.10.2013 16:48
        #
        - 1 +

        Тут о калибре спорить не приходится. Он достаточен. А сделан таким специально чтобы пользователю было не лень и удобно его взять. В США много хороших стрелков погибло(бытовые конфликты, случайные перестрелки) именно потому, что они не взяли в тот день пистолет.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати