Українська Федерація Спортінгу про нові законопроекти в галузі мисливства

| Законодавство, Полювання | Автор: Web admin

Ці законопроєкти зруйнують всю мисливсько-стрілецьку галузьЦі законопроєкти зруйнують всю мисливсько-стрілецьку галузь

Українська Федерація Спортінгу на своїй сторінці у фейсбук оприлюднила заяву, щодо нових законопроектів, які планує розглядати Верховна Рада.

Нижче наводимо текст заяви без змін.

Шановні друзі! Редакція нашої сторінки старанно намагається не торкатися питань політики та державного управління. Є багато цікавих тем в стрілецькому та мисливському середовищі, але, як казав один кіноперсонаж: навіть якщо ти взагалі не цікавишся політикою, вона, все одно, колись постукає у двері твого будинку.

Тому – про гарячу тему сьогодення: Законопроєкти №№ 2448, 2232, 2351 та 0870, які зараз поспіхом намагаються прийняти.

Якщо дуже коротко, ці законопроєкти зруйнують всю мисливсько-стрілецьку галузь, а це – мисливські господарства та угіддя, полювання, торгівля супутніми товарами та інше.

Перше, і на наш погляд, головне питання на яке треба відповісти – кому це вигідно, і хто, образно кажучи, платить за бенкет?

З великою повагою ми відносимося до людей, які завзято і від щирого серця турбуються про чистоту і здоров’я свого краю. Таких людей багато, і вони це роблять точно не за гроші.

Існує також інший прошарок людей – це вічні «рятівники світу» - екоактивісти та зоозахисники, які професійно захищають природу за замовленнями, попри власні погляди та переконання.

Схарактеризувати діяльність цих професійних рятівників природи можна формулою «врятувати планету від людей і себе від бідності».

Держава Україна, тобто ми з вами, зі своїх податків їм не платимо, і діяти від свого імені не уповноважували. Тому ми вважаємо, що це і є головне питання, хто є справжнім замовником цього дійства.

Друге за важливістю питання до людей, яких ми найняли на роботу, і вже, дійсно, платимо їм зарплату своїми податками. Маємо на увазі наших депутатів, які в турборежимі почали «протягувати» ці сумнівні і в деяких місцях абсурдні законопроєкти.

Чи питали наші обранці своїх роботодавців дозволу на такі рішення? Може треба було провести громадські обговорення перед тим, як забороняти всім нам, наприклад, користуватися свинцевим шротом?

Свинцевий шротСвинцевий шрот

Той мільйон стволів, який внаслідок цього рішення стане непотрібним, буде викуплений у власників? Чи передбачено це законопроєктом? – звісно ж ні!

До кого будуть наступні претензії. Може заборонити рибальство, бо там також використовують грузила зі свинцю?

Ще один приклад із цих законопроєктів – «давайте не чіпати природу, і вона сама по собі відновиться, треба тільки заборонити полювання на хижаків». Добре, тоді треба бути послідовними. Нехай все відновлюється саме по собі, не будемо чіпати також щурів, мишей та інших гризунів, і заборонимо мишоловки.

А якщо серйозно, то невже прикладу Австралії з її пожежами було замало? Кому цікаві справжні причини цього лиха, подивіться, в першу чергу, англомовні ресурси.

Саме Австралія стала, на свою біду, тим полігоном, де останні 6 років бавилися та відпрацьовували свої ідеї тамтешні «професійні рятівники планети від людей».

Головним гаслом цих активістів було «Не втручатись, не чіпати», тобто: не полювати, не їздити технікою, щоб не порушити екосистему, не прибирати стару рослинність на заповідних територіях, і, взагалі, суцільне «НЕ».

Але ж проблема в тому, що людина вже давно втрутилася в життя природи і з того часу взяла відповідальність на себе за її стан. Кинути зараз все напризволяще та спостерігати за наслідками зі сторони, проїдаючи гранти, мабуть, не найкраща ідея.

Web admin Автор: Web admin11225,1 Переглядів: 906 , Коментарів: 10 - 5 +
0,714285714286 1 -1 7
Коментарів (10)

  • 16.02.2020 15:44
    #
    - 5 +

    Екозахисники як кавуни - зовні зелені всередині червоні. Теж за підвищення податків та додаткові регуляції

    • 16.02.2020 16:13
      #
      - 3 +

      Бо «рятувати планету» за власний кошт уже не так цікаво.
      «Хай платять інші. А ми їм ще чогось заборонимо.»

  • 16.02.2020 16:09
    #
    - 2 +

    Будь дураки способны понять, какие страдания мы из-за них претерпеваем, даже они прониклись бы к нам жалостью.
    Антуан де РИВАРОЛЬ

  • 16.02.2020 22:22
    #
    - 2 +

    Та і продажі мисливської зброї значно скоротяться. А коли нещодавно топив на комітеті проти короткостволу, а потім ще різко впаде виручка по усьому мисливському сегментові, то може і замислишся: "а чи той бік барикад я обрав"? )))

    Це чомусь спало на думку щодо одної "з найкращих мереж".

    Бо коли бджоли проти меду - то хворі бджоли.

  • 17.02.2020 10:46
    #
    - -4 +

    Як по мені, то усе ОК.
    Я за зброю, тири, спорт. Але категорично проти мисливства. Це вбивство заради забави. Благо магістерській рівень у екології маю, щось вчили.
    Кому мало драйву у тирі - є страйкбол і пейтбол, як ні, то по світу безліч гарячих точок, де ще й заплатять нормально.

    • 17.02.2020 13:49
      #
      - 4 +

      Иван, "вбивство заради забави" - это Вы так это называете, а в законодательстве Украины - это добыча, отстрел вредителей. Если так как Вы рассуждать то надо людей запретить, так как само существование человека -это всегда убийство - животных, рыб, растений. По Вашей логике нужно создать все как в фильме "МАТРИЦА" лежать себе люди подключенные к проводам и никому из животных не мешают развиваться. Отстрел диких хищников и одичавших домашних животных в первую очередь появился не для "ЗАБАВЫ", а в связи стем что "муссорки" создаваемые людьми и вызвали не естественный прирост хищников и "разможившихся" одичавших домашних животных, которые в свою очередь осваивают новую территорию и требуют новую пищу - заец, фазан, косуля и т.д. Я уже не говорю о бешенстве которое они приносят в Наш дом. Вся охота - добывание дичи и ее количество строго регламентировано, т.е. если дичи становится в угодьях мало, то выясняется экологами (вашими сокурсниками) причина этого - большой отстрел либо большое количество хищников и только после этого принимается решение о запрете охоты на этой территории или отстрел хищника. Так если дальше рассуждать мне тоже не нравится движение ЛГБТ считаю что это разврат ради забавы, так что давайте ЗАПРЕТИМ, но нет это ущемляет права су..ка каких-то меньшинств и одновременно нарушает заповедь Божью - не соврати. Мое мнение - если хочешь развалить Страну - поощряй правонарушения и ущемляй правильных граждан, что у нас и происходит. А ВЫ.......

    • 17.02.2020 13:54
      #
      - 2 +

      Процетирую "Кому мало драйву у тирі - є страйкбол і пейтбол, як ні, то по світу безліч гарячих точок, де ще й заплатять нормально", т.е. я правильно понял Вы поощряете убийство людей, но не поощряете отстрел хищников - МАРАЗМ.

      • 17.02.2020 14:00
        #
        - 0 +

        Не заперечую проти вбивства людини у двох випадках: якщо це вимушена самооборона (хоча краще, щоб обходилось зупиняючим травмування), і в умовах бойових дій.

        • 17.02.2020 15:58
          #
          - 1 +

          Но запрещаете убийство животных во всех случаях?

          • 17.02.2020 17:57
            #
            - 5 +

            Охотники, сволочи, все перестреляли .....
            Только вот господа зеленые и ежи с ними ну абсолютно не видят, или не желают видеть, сколько живности травят на полях ядохимикатами.
            Не видят дохлых зайцев в садах, где стволы деревьев покрасили отравой. Покрасить, так оно же дешевле, чем сеткой ограждать. Тут нам зайцев не жалко ....
            Господа зеленые, а какого хрена не запрещают ядохимикаты, которые запрещены во всей Европе ? Глаза у вас повылазили на это?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати