Можно ли продлить разрешения сразу на всё оружие?

| Юридичні питання | Автор: Виталий Поликарпов

Дозвіл на зброюДозвіл на зброю

Здравствуйте, у меня такие вопросы. Владею четырьмя единицами нарезного оружия, куплено все в разное время.

Существует проблема с продлением - каждый раз везешь одну единицу на отстрел, а это 160 км. Справка о несудимости, а она хоть и бесплатна, но срок действия маленький. И еще есть гладкое оружие.

Получается, я постоянно что-то продлеваю.

Вопрос. Можно ли при очередном продлении нарезного отвезти все на отстрел и разом все продлить от одной даты?

А 2 мая заканчивается разрешение на нарезной ствол. Сейчас карантин, отстрелять у экспертов нет возможности, так как они не работают.

Какие действия нужно предпринять дабы не стать нарушителем?

1,0 1 -1 4
Рішення (0)

  • 06.04.2020 15:59
    #
    - 3 +

    Можна, мені неодноразово радили таке "разрєшителі"...
    а от як вони працюють в карантин - питання складніше...

  • 06.04.2020 16:18
    #
    - 4 +

    1. Справка о несудимости не нужна. Хоть платная хоть бесплатная. Запомните это наконец. Обсуждалось десятки раз уже здесь. Одним геморроем сразу меньше.
    2. Дает ли карантин послабления в плане ответственности за непродление непонятно, потому что введен он незаконно. Скорей всего, как обычно для Украины эти вопросы придется решать по понятиям, а не по закону. Тут даже юрист не поможет. Возможно, что как раз продлить разрешение в это время можно.
    3. Принципиально сделать это можно. Думаю, что если поговорить с разрешителями и объяснить ситуацию, то можно будет договориться, чтобы второе разрешение начали продлевать за несколько месяцев до истечения предыдущего.

  • 07.04.2020 11:11
    #
    - 0 +

    Наскільки мені відомо, то якщо Ви володієте декількома одиницями вогнепальної нарізної зброї, то вони записуються в один дозвіл (зараз він видається в формі книжечки) і відповідно всі одиниці перереєстровуються одночасно. На відстріл також можете подавати одночасно декілька одиниць зброї. Якщо-ж у Вашому випаку 4 одиниці зброї не розмістились на одній книжечці, то і в іншої, яку Вам видадуть є такий самий строк дії до перереєстрації. Тобто відсутні будь-які заборони, щодо подачі на відстріл декількох одиниць зброї і дозвіл на декілька одиниць однотипної (тобто нарізної або гладкоствольної зброї) має однаковий строк дії для всіх одиниць і починається цей строк з моменту реєстрації першої одиниці зброї. Проте не впевнений, що працює експертна установа, де проводиться відстріл - краще подзвоніть і дізнайтесь про те, чи вони працюють.
    Щодо одночасного продовження дії дозволів на нарізну та гладкоствольну незнаю, але гадаю, що одночасно їх продлити неможливо, через те, щодозвіл на гладкоствольну зброю видають в районному ліцензійному відділенні, а на нарізну лише в обласному відділені і відповідно, необхідно 2 пакети документів, хоча і майже однакові. Проте варто зазначити, що відповідно до Інструкції № 622, на обласні ліцензійні відділи також покладено видачу дозволів на гладкоствольну зброю, отже вони краще підкажуть чи можуть вони одночасно продовжити строк дії дозволів.
    Також погоджуюсь про те, що в умовах карантину необхідно дзвонити до ліцензійної та задавати питання про те, як преререєструвати зброю.


Увійдіть, щоб мати можливість відповідати