Обріз або віник для господині

| Законодавство, Самооборона, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Обріз або віник для господиніОбріз або віник для господині

Обріз. Багато, хто чув цю назву, ще більша кількість людей бачила подібну зброю в кінофільмах, але мало хто тримав її в руках, а тим паче стріляв. Відомо, що модифікована таким чином, тобто самостійно вкорочена, або просто коротка зброя у нас в країні вважається незаконною.

Звідки ж вона з’явилась? Вікіпедія охоче надасть вам інформацію про італійських пастухів, які придумали обрізати старі мисливські рушниці і робити з них лупари (вовчатниці), щоб легше було ходити по горах за своїми вівцями та захищатися від вовків; згодом ця зброя дуже сподобалась італійським мафіозі та ще багато історій.

Але в той же час на іншому кінці планети, на «дикому Заході» в 19 сторіччі водії диліжансів використовували таку саму зброю (коучган - кучерська зброя) для захисту від розбійників та диких звірів.

Мабуть не так вже й важливо хто першим придумав взяти в руки ножівку та вкоротити з обох боків звичайну мисливську рушницю. Важливо навіщо це робили.

Робимо обрізРобимо обріз

Справа в тому, що саме в такому вигляді зброя ставала майже ідеальною для користувачів, в більшості своїй, людей незаможних, для яких зброя була не розвагою, а інструментом виживання.

А саме:

- компактною – її можна було носити за ременем, як свого часу пістолі, або навіть в кишені;

- доступною, на відміну від складних у виробництві та надто дорогих револьверів того часу;

- дуже ефективною (доведено сицилійською мафією);

- невибагливою до набоїв, які до того ж, можна було і тоді, і зараз споряджати самостійно, використовуючи підручні матеріали;

- в основі своїй – це проста та надійна конструкція (куркові рушниці 100-річного віку в робочому стані і сьогодні не є чимось екзотичним та до цих пір зустрічаються на полюванні).

Всі ці лупари, коучгани, обрізи могли зникнути назавжди та залишитися в історичних спогадах, як старовинна зброя мафіозного пролетаріату, пастухів та кучерів, але сталося інакше. В нашому 21 столітті головною цінністю є не залізо, а свіжі та нові ідеї. Дефіцит ідей торкнувся і виробників зброї.

Обріз або віник для господиніОбріз або віник для господині

Затоварений ринок та конкуренція підштовхують до створення незвичних на першій погляд концептів та зразків зброї. Але, якщо немає нової ідеї треба взяти стару, оформити в сучасному стилі та дати потужну назву. Таким чином вже в наш час відбулась реінкарнація старого доброго обрізу, але цього разу в заводському виконанні та під лозунгом - новинка в сфері home defense – захист будинку.

Багато хто з виробників відчув тренд, тому і з’явилися ці мінігарматки американські, італійські, ПАРівські, китайські і, навіть, російські. Звісно ж, анонсуються ці вироби як новий підвид зброї, а також ідеальне рішення для домогосподарств і домогосподарок.

Ну й справді, він – компактний, дуже простий в управлінні, майже пістолет та ще і неймовірно ефективний. На випробуваннях, які проводили блогери, відстрілювали набої з картеччю діаметром в 8,5 мм. Відстань до мішені, що імітує тіло людини була 10 метрів.

З 9 картечін кожного набою в мішень гарантовано прилітало 2 – 3 кульки. Прицілювання при цьому практично не було. Постріл робився, як кажуть, в тому напрямку.

Насправді, в умовах житла, подвір’я, на коротких відстанях це – грізна зброя. Під час війни у В’єтнамі американські піхотинці називали свої гладкоствольні помповики мітлами, бо вони змітали все зайве зі шляху солдата.

Отже ці маленькі обрізи можна сміливо називати віниками – вони дуже допомагають підтримувати чистоту на подвір’ї. Звісно ж, про спорт або полювання мова не йде, але функцію home defense ці віники виконують на відмінно.

Врахуйте той факт, що один постріл – це одночасно цілий магазин ПМ, який полетів на зустріч з незваним гостем.

Для нашої країни подібна зброя поки ще не актуальна. Справа в тому, що перевага подібних зразків зброї, а саме їх компактність, в умовах України стає практично забороною на продаж. Це регламентується одним з відомчих наказів МВС України.

Отже, мріємо та намагаємось допомогти ентузіастам, які б’ються за Цивілізований Закон про Зброю в цій країні.

1,0 1 -1 6
Коментарів (8)

  • 30.04.2020 16:42
    #
    - 2 +

    Наши 90 е прекрасно показали всю прелесть обреза из всего, что попадало под руку.
    И из всего незаконного - обрез может только с ТТ конкурировать.
    Война на Востоке резко изменила приоритеты с наличием огнестрела у населения.
    Но думаю обрезы лежат в "нычках".....

  • Мне не нравится.
    Даже, считая с двух выстрелов 4 - 6 картечин в туше, то с Глока с меньшей, наверняка, массой можэно добиться и 17-ти. С тех, же, 10 метров. И, стреляя, просто, в ту, же, сторону.

    • Причем, в первом случае у вас всего 2 попытки.
      А, с Глоком -- 17!. Ну, или, 15.

      • 30.04.2020 20:30
        #
        - 1 +

        Какая разница, если после первой попытки все оглохнут и обосрутся от вида фаерболла

  • Сколько, еще, времени эта полумертвая структура прошлого тысячелетия из разложившегося, и почившего в бозе государства будет определять правила жизни, и жизнь людей в демократической стране?

    • ,,в умовах України стає практично забороною на продаж. Це регламентується одним з відомчих наказів МВС України."

      • 30.04.2020 20:31
        #
        - 5 +

        "...які б’ються за Цивілізований Закон про Зброю в цій країні"- не увидел в нём ничего цивилизованного. Реинкарнация того же 622 приказа.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати