Замах на іноземця зафіксувала камера спостереження. Поліція затримала банду кілерів з Балкан

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Нацполіція затримала групу іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії у столиці.

Затримання чотирьох фігурантів відбулося в Одесі: при цьому вони чинили опір та намагалися втекти. Поліцейські проводяться першочергові слідчі дії.

На місці подіїНа місці події

Вчора, 26 травня, у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню.

Замах на вбивство

Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину. Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн.

На місці подіїНа місці події

«Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий перерозподіл сфер впливу у самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік», - повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Представники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції оперативно встановили осіб, причетних до замаху. Це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

На місці подіїНа місці події

За словами Голови Нацполіції, на початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною.

Визначившись із датою вбивства, фігуранти чекали потерпілого біля його будинку. Здійснивши п’ять пострілів у жертву, двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину. Через кількасот метрів вони покинули та підпалили машину, аби знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що «стрільців» чекали їхні спільники.

На місці подіїНа місці події

«Поліцейські встановили маршрут та автомобіль, на якому вони прямували у бік Одеської області, щоби через кордон України з Молдовою покинути територію країни поза митним контролем. Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції для затримання кілерів залучили спецпризначенців КОРД. Вранці при в’їзді в Одесу співробітники ДСР, карного розшуку, Головного слідчого управління, поліції Одещині та КОРД затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти», - зазначив Ігор Клименко.

Наразі фігурантів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

На місці подіїНа місці події

Оновлено. Додано відео.

Нацполіція затримала групу іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії у столиці

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 491 , Коментарів: 2 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (2)

  • 27.05.2020 11:50
    #
    - 3 +

    Вот, блин!...И как же им удалось обзавестись "стволами" для своей преступной деятельности, если, по бравым рапортам Авакова, ситуация с оборотом оружия в Украине - находится под полным контролем МВД?!...Или это - "наградные"?!...Тогда - за что?!...Ведь, из множества публикаций в Сети, следует, что снайпера из Сербии, Черногории и Македонии (в которых сильны, именно пророссийские настроения!) - проходят "стажировку" в ЛуганДонии, на стороне этих квазигосударств!....

    • 27.05.2020 12:17
      #
      - 5 +

      все правильно - ситуация с оборотом оружия в Украине - находится под полным контролем МВД, как и ситуация с оборотом наркотиков, проституция, игорный бизнес и т.п.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати