Співробітники СБУ затримали контрабандистів зброї

| Кримінал | Автор: Web admin

Вилучені предметиВилучені предмети

У столиці співробітники СБУ затримали організатора злочинного угруповання, яке займалося контрабандою та збутом зброї на території України. 

За даними досудового слідства, комплектуючі до вогнепальної зброї зловмисники замовляли на спеціалізованих сайтах в одній із країн Північної Америки.

До України складові озброєння потрапляли через міжнародні сервіси експрес-доставки  під виглядом спортивних товарів та спорядження. Маючи спеціальні знання, організатор схеми самостійно збирав та налаштовував зброю.

На місці подіїНа місці події

Після комплектації «товар» продавали через інтернет-аукціони по всій території країни.

За оперативною інформацією, протягом цього року учасники угруповання отримали понад 100 закордонних відправлень із нелегальним товаром. Серед зброї, яку зловмисники ввезли за цією схемою, зокрема, пістолети «Glock», «Ruger», рушниці «Hatsan».

Затримали організатора угруповання під час отримання чергової міжнародної посилки із комплектуючими до  бойового пістолета.

На місці подіїНа місці події

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до контрабанди зброї.

Вилучені предметиВилучені предмети

1,0 1 -1 1
Коментарів (2)

  • 08.09.2020 13:32
    #
    - 2 +

    Молодцы, сам думал про возможность такого. Оказывается, реально можно

  • 09.09.2020 15:32
    #
    - 0 +

    "Стволики", просто так не продаются,даже там, как они их выписывали??Это если не из США??


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати