В Україні розробили нові боєприпаси – тривають Державні випробування

| Силові структури, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin

В Україні розробили нові боєприпасиВ Україні розробили нові боєприпаси

Міністерство оборони України проводить Державні випробування нових українських боєприпасів до автоматичних та підствольних гранатометів, які раніше в нашій країні не виготовлялись.

Це гранати ВОГ-17В та ВОГ-40В – українські боєприпаси для автоматичних гранатометів типу АГС-17, КБА-117, КБА-119, а також підствольних гранатометів типу ГП-25, відповідно.

Нові українські гранати ВОГ-17В для автоматичних гранатометів типу АГС-17, КБА-117, КБА-119 розробки київського СКБ Нові українські гранати ВОГ-17В для автоматичних гранатометів типу АГС-17, КБА-117, КБА-119 розробки київського СКБ

Гранати розроблені київським Спеціальним конструкторським бюро "ВЕКТОР-В" (СКБ "ВЕКТОР-В"), яке було створено у 2018 році. В основі українських боєприпасів лежить новий підривник ВМГ-МВ розробки СКБ "ВЕКТОР-В".

Як повідомили представники КБ, новий підривник є універсальним і завдяки своїм компактності, надійності та експлуатаційним характеристикам використовується в усіх типах боєприпасів до автоматичних та підствольних гранатометів, що розробляються СКБ "ВЕКТОР-В", в тому числі і тих, що відповідають стандартам НАТО.

Вітчизняні гранати ВОГ-40В для підствольних гранатометів типу ГП-25 від СКБ Вітчизняні гранати ВОГ-40В для підствольних гранатометів типу ГП-25 від СКБ

Наразі нові українські гранати ВОГ-17В та ВОГ-40В вже відомі в українському війську. Зокрема, до цього часу вже були проведені визначальні відомчі випробування, які засвідчили високі тактико-технічні та експлуатаційні характеристики боєприпасів з тавром "Made in Ukraine".

За їх результатами постріли ВОГ-17В та ВОГ-40В були допущені до експлуатації в Збройних силах України.

В компанії СКБ "ВЕКТОР-В" повідомили, що тактико-технічні характеристики нових українських боєприпасів в цілому відповідають радянським боєприпасам, що зроблено спеціально для того, щоб без змін можна було використовувати існуючі типи гранатометів та таблиці стрільби до них.

Однак нові українські боєприпаси забезпечують кращі параметри по точності та купчастості стрільби - завдяки технологічності виробництва та застосуванню сучасних матеріалів, а також стабільних вибухових речовин європейського виробництва.

Нові українські боєприпаси забезпечують кращі параметри по точності та купчастості стрільби / Фото: Defense Express Нові українські боєприпаси забезпечують кращі параметри по точності та купчастості стрільби / Фото: Defense Express

Виробник зазначив, що налагодження серійного виробництва нових українських боєприпасів до автоматичних та підствольних гранатометів дозволить реанімувати декілька українських підприємств, які до цього часу знаходились на межі виживання та надати роботу сотням українців.

В українських боєприпасах від СКБ "ВЕКТОР-В" майже всі комплектуючі (окрім вибухових речовин) виготовляються в Україні, однак в компанії працюють над тим, щоб вже невдовзі 100% комплектуючих були українськими.

Наразі не відомі особливості конструкції нових українських боєприпасів, однак в компанії обіцяють розкрити інтригу під час Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та Безпека – 2020", яка в період з 13 по 16 жовтня пройде у Міжнародному виставковому центрі в Києві.

Продукція СКБ Продукція СКБ

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1327 , Коментарів: 1 - 4 +
1,0 1 -1 4
Коментарів (1)

  • 30.09.2020 21:15
    #
    - 1 +

    Вы только хорошо затирайте клеймо "Сделано в Болгарии", а то пару лет назад неудобнячок вышел...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати