Скільки коштує пістолет?

| Короткоствольна зброя, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Скільки коштує пістолет?Скільки коштує пістолет?

Шок від цінника. Кожний, хто купував машину, розуміє про що ми будемо говорити.

Я й сам здивувався, коли дізнався, що схожа ситуація відбувається і при купівлі вогнепальної зброї.

На щастя, коли я вперше відправився купувати вогнепальну зброю, я передчував, що придбання лише зброї не буде фіналом цієї задачки. Покупку однієї тільки зброї можна порівняти з придбанням комп'ютера без клавіатури, миші та монітора. Звісно, у вас буде комп'ютер. Але користі від нього буде не більше, ніж від цеглини...

Якщо ви досвідчений стрілець – ця стаття не для вас. У вас вже є всі необхідні аксесуари та матеріали і ви легко можете піти в магазин і купити нову зброю.

Ця стаття стане у нагоді тим людям, у яких ще не було зброї, я спробую запропонувати зразок для планування вашої покупки й навести приклад.

Я буду приділяти більше уваги пістолетам, оскільки це найпоширеніша зброя для захисту житла і її найчастіше купують задля прихованого носіння.

Все ще тривають суперечки з приводу того, котрий з типів зброї найкраще підійде для захисту житла (пістолет, револьвер, гвинтівка або рушниця). Ця стаття не підтримує жоден з поглядів. Я розглядаю пістолет тільки тому, що більшість новачків купляють саме його.

Далі хочу уточнити. Закони штатів можуть кардинально відрізнятися один від одного і я не знаю розмірів додаткових витрат у вашій місцевості, включно з вартістю додаткового ліцензування, дозволів та спеціальних податків на вогнепальну зброю й боєприпаси.

Я живу в Техасі, де ціна на вогнепальну зброю – це все що вам доведеться заплатити у тому випадку, якщо вам не потрібна ліцензія на його приховане носіння. •Перед покупкою, перевірте, будь ласка, ваші місцеві закони і постанови. Крім того, в ціну не входять податки, які пов'язані з Федеральною ліцензією на вогнепальну зброю і вартість доставки.

Якщо ви купуєте в онлайн-магазині, пам'ятайте про ймовірність таких витрат. У нашому випадку, за різницю значень у різних штатах, я припустив податок у 7%. Він може виявитися трохи меншим або більшим при оплаті, але я не хочу випускати його з уваги, адже він значно впливає на остаточну вартість зброї.

Також ми не згадуємо про вартість візитів на стрільбище або про вступ до стрілецького клубу, задля відвідування тренувань.

Занадто багато подробиць, щоб всіх їх врахувати. Крім того, під час подальшого опису прикладу, я буду вказувати весь діапазон цін, а потім обирати середнє значення.

Витрати інколи можуть виходити за межі цього діапазону. Основна мета – дати вам загальне розуміння того, скільки грошей вам доведеться витратити.

Не поодинокі випадки, коли людина планує витратити на купівлю пістолета 500 доларів, а у підсумку витрати перевищуватимуть цю суму на 100-200 доларів.

Далі наведені основні аксесуари та матеріали, які вам знадобляться при покупці першої вашої вогнепальної зброї:

• Власне зброя – без коментарів.

• Запасний магазин – у вас повинна бути можливість швидко перезарядити зброю, незалежно від того, чи використовуєте ви її для захисту будинку, або для прихованого носіння.

• 200 набоїв для тренування – ви маєте відстріляти вдосталь набоїв, щоб звикнути до зброї та вивчити її переваги та недоліки.

• Запобіжник спускового механізму – якщо у вас немає сейфа – вам необхідний який-небудь замок для безпечного зберігання зброї.

• Боєприпаси для самозахисту кількістю, яка буде достатньою для повного заряду і ще однієї перезарядки – особисто я рекомендую кулі з експансивною порожниною (JHP) для будь-якого виду захисту.

• Захисні окуляри – для тренувань. У 99 % випадків вони вам не знадобляться, але коли вам в обличчя таки прилетить розпечена латунна гільза – ви будете раді, що вдягли окуляри.

• Захисні навушники – зброя гучно стріляє! Настільки гучно, що можна на деякий час оглухнути!

• Розчинник для чищення, збройове мастило, вологі серветки й комплект для чищення – для звичайного обслуговування.

Тепер розглянемо все це докладніше на прикладі пістолета Glock 19. Я не палкий шанувальник Glock-ів, мене вони не вражають. Але я користувався ними і маю визнати, що це солідні пістолети.

Ще однією причиною є те, що Glock 19 – один з найбільш продаваних пістолетів в США.

Glock 19 – самозарядний пістолет подвійної дії під 9-мм набій Luger із ємністю стандартного магазину в 15 набоїв.

Він зарекомендував себе як надійна модель, точна і загалом досить невибаглива до типу боєприпасів, які використовує.

Далі наведені розцінки:

Пістолет Glock 19 – від $ 500 до $ 550.

Припустимо, що його ціна становить $ 525. За такою ціною ви завжди зможете його знайти в більшості роздрібних магазинів. Є пістолети дорожчі і дешевші, однак Glock 19 серед пістолетів – як Toyota Camry серед машин.

Запасний магазин – $ 0.

Glock 19 продається із запасним магазином і пристроєм для спорядження магазина.

Залежно від обраної вами зброї, вартість запасного магазину коливатиметься в межах від $ 15 до $ 40, але може бути трохи більшою.

Але пістолети всіх виробників, продукцію котрих я можу порекомендувати для захисту будинку, продаються в комплекті із запасним магазином.

200 набоїв 9mm Luger (FMJ) – від $ 13 до $ 15 за пачку на 50 штук.

Загалом, ви можете напевно очікувати, що витратите $ 14 за пачку на 50 боєприпасів.

Ціна наведена для боєприпасів із латунною гільзою. Набої зі сталевою гільзою дешевші, але більше забруднюють зброю, а для деяких пістолетів і револьверів вони взагалі не підходять.

Я завжди рекомендую новачкам набої з латунними гільзами, щоб вони не турбувалися щодо особливостей у застосуванні боєприпасів зі сталевою гільзою.

Після того як ви звикнете до роботи вашої зброї та її обслуговування, ви можете звернути увагу на боєприпаси зі сталевою гільзою, щоб постріляти «задешево». Крім того, всі набої із суцільнометалевої оболонкою (FMJ, ЦМО) підходять для широкого спектру завдань.

40 набоїв 9mm Luger (JHP) для самооборони – від $ 21 до $ 24 за пачку в 20 штук.

Це трохи збільшить витрати і пов'язано це з місткістю магазина Glock 19. Щоб повністю зарядити два магазини, вам необхідно купити 2 пачки.

Решту 10 набоїв не варто зберігати. Я б порекомендував відстріляти їх на стрільбищі, хоча б для того, щоб переконатися в якості цих боєприпасів.

Glock напевно буде чудово працювати з будь-якими набоями для самозахисту, але ніколи не буде зайвим перевірити це ще раз.

Боєприпаси для самозахисту багатьох виробників можна легко знайти в магазині, але вам потрібні кулі з експансивною порожниною (JHP). Ці кулі розроблено таким чином, щоб розширюватися при попаданні у ціль. Таким чином, вони зчиняють серйозні внутрішні пошкодження, але водночас у них менша ймовірність пробити внутрішні стіни вашого будинку. Зрештою, я ризикну припустити ціну в $ 23 за пачку.

Замок спускового механізму – $ 0.

Більшість пістолетів і револьверів, котрі продаються в США, комплектуються замком спускового механізму. Здебільшого ви не будете його використовувати, але він завжди має бути під рукою.

Іноді виникають ситуації, коли вам необхідно убезпечити свою зброю, і якщо у вас немає сейфа – замок стане найкращим варіантом. Він не захистить зброю від крадіжки, але принаймні убереже вас від випадкового пострілу.

Я не рекомендую постійно тримати зброю під замком спускового механізму, оскільки при необхідності це ускладнить її застосування. Але бувають незвичайні обставини, коли варто встановити замок.

Захисні окуляри – від $ 10 до $ 20.

Я зупинюся на ціні в $ 10. Незважаючи на те, що це найменша ціна – ви завжди без проблем зможете знайти окуляри для стріляння по такій ціні.

Є й дуже коштовні окуляри, але новачкам я б порадив не втрачати розуму. У будь-якому випадку – окуляри варто купити. Я буквально отримав поміж очей розпеченою гільзою. На диво, я був тоді в окулярах і завдяки ним абсолютно не постраждав.

Захисні навушники – від $ 15 до $ 20 за великі навушники.

Є дешевші варіанти – затички для вух, але навушники зручніші у використанні, їх легко вдягнути і вони чудово працюють, якщо ви витратили на них не менше $ 15. Я бачив навушники для північних регіонів за ціною приблизно $ 100, але для новачків підійде звичайний набір. Виділимо на цю статтю ще $ 20.

Очищальний розчинник – $ 3.

Придбайте трохи пригідного розчинника для чищення зброї. Це не має бути щось дуже сильне, але він має розчиняти звичайні забруднення й пороховий нагар, що утворюється після пострілу. Це коштуватиме ще $ 3.

Збройне мастило – від $ 2 до $ 5.

Середня вартість становить близько $ 3. Я маю на увазі мастило для рушниць: в спеціальній масничці з тонким носиком-аплікатором, схожим на наконечник тюбика із «супер-клеєм», а не у вигляді спрею. Наявність аплікатора забезпечить легкість очищення й акуратність змазування тих точок, за якими рекомендують доглядати виробники.

Вологі серветки – $ 4.

Так, закупіть вологих серветок. Вони дешеві і знадобляться не тільки для очищення ствола зброї, але й для зняття надлишків розчинника й збройового мастила. Навіть якщо серветки входять в комплект для чищення – купіть більше.

Комплект для чищення – $ 0.

Це не характерно для всіх пістолетів, однак, принаймні, Glock 19 продається із шомполом та йоржиком.

Загалом, на купівлю окремого комплекту для чищення вам доведеться витратити приблизно $ 10 за калібр, а в багато-які набори входять мастило й розчинник. Але якщо Glock 19 ваш перший і єдиний пістолет, вам не знадобиться 9-мм набір для чищення.

То що ми маємо в результаті?

$ 525 – Пістолет Glock 19, запасний магазин, замок спускового механізму, комплект для чищення;
$ 56 – 200 набоїв з латунної гільзою 9mm FMJ для тренування;
$ 46 – 40 набоїв для самозахисту 9mm JHP$ 10 – Стрілецькі окуляри;
$ 20 – Навушники;
$ 10 – Засоби для чищення (серветки, мастило й розчинник).

Сума – $ 667

Податок 7% – $ 47

Всього до оплати – $ 714

Звісно, ваші витрати можуть трохи відрізнятися. Ви можете обрати дорожчий пістолет або дешевший.

Крім того, я не розглядав різні аксесуари та матеріали, які не важливі для першої покупки, але їх варто придбати пізніше – наприклад, кобуру або спеціальну сумку для зберігання й перевезення зброї та аксесуарів.

Я раджу перед покупкою переглянути ще раз цю статтю, подумати і підготуватися.

Так, перша покупка спричинить безліч додаткових витрат. Проте в подальшому ви зможете докупити собі ще кілька «іграшок» вже без особливих витрат.

Про автора статті:

Ден Циммерман – головний редактор сайту www.thetruthaboutguns.com.

Ден з народження мешкає в Сент-Луїсі. Досить пізно долучився до стрілецької спільноти – взявши до рук рушницю на четвертому десятку. П'ять років тому він купив перший пістолет й отримав ліцензію на приховане носіння зброї. Наразі придивляється до гвинтівок.

Крім сайту, Ден займається професійною фотографією й пише цікаві коментарі на тематичних сайтах.

1,0 1 -1 7
Коментарів (16)

  • 29.10.2013 13:58
    #
    - 3 +

    "Я буду приділяти більше уваги пістолетам, оскільки це найпоширеніша зброя для захисту житла і її найчастіше купують задля прихованого носіння." - Контекст цього речення є актуальним для тієї країни,для якої і була написана ця стаття(явно не нашої з вами),так як у нас пістолет не являється найпоширенішою зброєю для самозахисту.Чудово розумію що треба наповнювати ресурс контентом,але перед цим треба було б хоч ціни в гривні перевести.Нічого особистого,вже давно являюсь читачем данного ресурсу просто хочется щоб він і надалі залишався цікавим.

    • 30.10.2013 06:54
      #
      - 3 +

      В нас і патрони дорожчі. І засоби чищення. Назва статті просто невдала. Було б дописати "...в США".

  • 29.10.2013 15:09
    #
    - 5 +

    У нас Глок стоит такой же 2000 у.е. + от 10000 до 25000 у.е. за разрешение!:)

    • 29.10.2013 15:29
      #
      - 0 +

      Автор статті забув згадати ще про кобуру, кейс або чохол (для рушниць). На окремі моделі цінник може кусатися, а без них транспортувати зброю "незручно", або ж просто заборонено (як у нас).

    • 01.11.2013 22:53
      #
      - 0 +

      Как выглядит разрешение на Глок ?
      Вы про всякие наградные + от посольств там что то делали и тому подобные темы ?

  • 29.10.2013 15:26
    #
    - 2 +

    Дякую!
    Тепер я розумію розрив між цінами. Та сподіваюсь, що Глок 19 та інші шедеври зброярського мистецтва стануть більш поширеними в Україні.
    -------------
    Легко перевів долари в гривні. :) Та добре, що стаття була з першоджерела без різних правок редакції або коментарів "зацікавлених осіб".
    Дякую, що ви ознайомили мене із перевіреними часом та досвідом всесвітніми стандартами користування зброєю.

  • 29.10.2013 16:43
    #
    - 0 +

    Страшно подумать, сколько стоит дробовик тогда.

    • від 99 доларів ) Моєму другові в Арізоні приходить реклама розпродажів - наприклад, рушниця з 200 патронами за 199 доларів, чи просто рушниця, вже інша, за 99. Ось такі справи )

      • 30.11.2015 21:01
        #
        - 0 +

        Ну, таких цен в Украине не будет. В гос-ве даже нормальной схемы продажи конфискованного оружия не существует. Тем более настоящих лицензий на оружие не дают... надеюсь, что пока...

  • 29.10.2013 18:39
    #
    - 2 +

    У них нормальний пістоль коштує так само, як у нас - резиноплюй...

  • 29.10.2013 20:57
    #
    - 5 +

    Покупая себе карабин американского производства, я заплатил на 250 долларов дороже, чем его розничная цена в США. Если у нас разрешат пистолеты, то цены на них будут как минимум в двое выше американских. И это притом, что средняя зарплата у нас в пять раз ниже американской, а цены как минимум в двое выше. Несложные арифметические расчеты позволяют сказать, что уровень жизни у нас в десять раз ниже. Даже не смотря на это люди будут переплачивать лишь бы чувствовать себя защищенным. Статья интересна тем, что прочитав ее люди понимают, что просто покупкой пистолета они не обойдутся.

  • 01.11.2013 22:50
    #
    - 1 +

    525 долларов за Глок 19 первого поколения ? Да это грабеж!!! :)))

  • 30.03.2014 15:46
    #
    - 1 +

    "Если вы покупаете в онлайн магазине..." мені не віриться,що так можна купувати зброю.

  • 10.05.2015 15:02
    #
    - 0 +

    .


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати