Пістолетні кулі проти лобового скла

| Амуніція та боєприпаси | Автор: Олексій Семенович
По-русски

 Постріли через лобове склоПостріли через лобове скло

Поліцейські часто змушені стріляти ззовні автомобіля в салон через лобове багатошарове скло. Як зазначалося раніше, автомобіль насправді неймовірно ефективна смертельна зброя, якщо підозрювані знають, як її застосувати.

Іноді, щоб уникнути наїзду самому або врятувати від цього товариша, офіцер змушений стріляти в салон, щоб спробувати зупинити водія. Спробуємо розіграти цей сценарій.

Насамперед, 9 мм. Мішень встановлена на пасажирському сидінні, стрілець цілиться у червону цятку в центрі мас мішені.

9 мм                         9 мм

Подивіться уважно на мішень. Після одного постріла в мішені три отвори. Чому? Тому що багатошарове скло - серйозна перешкода для куль.

Іноді при проходженні через нього може обірватися частина оболонки кулі. Червоним маркером позначене місце влучання основної частини кулі. Зверніть увагу, наскільки воно нижче точки прицілювання...

У цьому випадку куля не пробила пасажирське сидіння.

9 мм заднє сидіння9 мм заднє сидіння

Потім, .40 S & W.

.40 S&W                        .40 S&W

Ще раз зверніть увагу, що ми бачимо кілька точок влучання від одного пострілу. Кулі, як правило, частково фрагментуються при пострілі через багатошарове скло, а це означає, що кілька фрагментів кулі і навіть шматочки скла можуть влучити у мішень в салоні автомобіля. Також зверніть увагу, що куля все ще нижче точки прицілювання, але на меншу величину, ніж 9 мм.

.40S&W пройшов наскрізь.40S&W пройшов наскрізь

Куля .40 S & W пробила пасажирське сидіння наскрізь. Навіть влучила в мішень на задньому сидінні.

.40S&W заднє сидіння.40S&W заднє сидіння

Тепер постріл .45 - м з пістолета MK23 SOCOM.

.45 АСР                     .45 АСР

Зверніть увагу, що основна точка влучання (яка позначена червоним маркером на всіх світлинах) знаходиться поряд з точкою прицілювання. Тобто, чим більша куля, тим менше відхилення. Фрагментація .45 також було меншою, ніж фрагментація 9 мм або .40 S & W.

Впевнений, ви спитаєте, де фото ​​наскрізного проходження .45? Куля не пробила пасажирське сидіння. Перш ніж фанати .40 S & W почнуть писати, наскільки .40 кращий .45, треба сказати пару слів про сидіння в цьому Buick.

Сидіння в цьому автомобілі будуються на дуже міцному металевому каркасі. Цей каркас, в буквальному сенсі, куленепробивний, більш важкий, ніж я бачив у будь-якому іншому транспортному засобі. Я стріляв в автомобілі раніше, і .45, й .40 пробивали сидіння досить легко, в той час як 9 мм і 357 SIG спорадично проникали в них. .40 куля в цій серії, здається, влучила у слабке місце, в якому не було металу. Кажуть, що GM робить погані автомобілі, але, як ми виявили, саме цей Buick був насправді досить міцним горішком.

Ми також подивимося, що станеться, якщо вистрілити кілька разів в одне місце. Тут ми скористаємося 9 мм Глоком.

Кілька пострілів 9 ммКілька пострілів 9 мм

Якщо ви робите кілька пострілів через один отвір у багатошаровому склі, кулі не відхиляються.

9 мм кілька пострілів, заднє сидіння9 мм кілька пострілів, заднє сидіння

Так само і переднє сидіння не дає достатнього захисту.

Висновки:

При пострілі через лобове скло в салон транспортного засобу потрібно мати на увазі три речі:

1. Багатошаровість та нахил лобового скла можуть спричинити відхилення кулі нижче точки прицілювання. Відхилення залежить від кута нахилу скла і ваги кулі.

2. При пострілі через багатошарове скло кулі, як правило, частково фрагментуються, що знижує ефективність кулі і спричиняє виникнення вторинних вражаючих елементів (оболонка кулі, скло тощо), які можуть вплинути на ціль або інших людей в автомобілі.

3. При стрільбі в салон немає ніякої гарантії, що буде уражена лише ціль, яку ви маєте намір уразити.

1,0 1 -1 14
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати