Хімікус, в якого стріляв екс-нардеп Пашинський, відкликав цивільний позов - адвокат

| Політики та зброя, Кримінал | Автор: Web admin

Сергій ПашинськийСергій Пашинський

Мешканець Київської області В'ячеслав Хімікус, в якого стріляв колишній народний депутат Сергій Пашинський, прийняв рішення відкликати цивільний позов, повідомила його адвокат Марина Парінова.

"Постраждалому заплачено компенсацію, він повідомив суду, що пробачив Сергія Пашинського і хоче залишити цей кошмар позаду. Це його позиція, і я жодним чином не можу на це вплинути. Моє особисте ставлення до Сергія Пашинського, його вчинків і діяльності не змінилося. Водночас як адвокат я зв'язана рішенням постраждалого і не можу виходити за його рамки", - написала Парінова у соцмережі Facebook у вівторок.

Вона наголосила, що чотири роки послідовно працювала над захистом інтересів Хімікуса і боролася за відновлення справедливості.

"Дякую всім хто стежив за цим процесом, тепер вирок залежить тільки від аргументованості сторони обвинувачення і позиції суду. Подальший розгляд кримінального провадження стосовно Сергія Пашинського продовжиться, але вже без участі постраждалого", - додала адвокат.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2019 року ДБР повідомило нардепу Верховної Ради України V-VIII скликань Сергію Пашинському про підозру в заподіянні поранення чоловікові в Київській області.

У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між колишнім на той час народним депутатом і громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові у ліву ногу з пістолета марки Glock-19.

Внаслідок цього постраждалий дістав вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою 17 жовтня, а 18 грудня Київська апеляційний суд ухвалив рішення звільнити його з-під варти і помістив під цілодобовий домашній арешт. Київський апеляційний суд залишив Пашинського під цілодобовим домашнім арештом.

28 квітня ДБР повідомило про завершення розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата України V-VIII скликань, підозрюваного в завданні тяжких тілесних ушкоджень.

6 липня 2020 року ДБР спрямувало матеріали справи до суду.

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 323 , Коментарів: 3 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (3)

  • 10.03.2021 14:25
    #
    - 2 +

    А в Украине так:выстрелил, попал в кого то, дай денег в кого попал, и дальше стреляй.

  • 10.03.2021 16:11
    #
    - 3 +

    если бы пашинский не понял, что шансов выскользнуть нет - он не заплатил ни копейки. Хорошая работа адвоката пострадавшего и конечно изменение политического фона.

    Но так бывает редко...

  • 12.03.2021 14:59
    #
    - 0 +

    Что-то я не понял, получается:
    - чел1 отрубил руку чел2
    - на чел1 завели уголовное дело
    - чел1 пообещал отрубить и вторую руку
    - чел2 "простил" чел1 и отозвал заявление
    - на чел1 закрыли уголовное дело - невиновен

    Какое-то странное законодательство получается...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати