Рекордна партія зброї: румунська митниця затримала фуру з контрабандою

| За кордоном | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Громадянин України мав намір ввезти через Румунію рекордну партію зброї на територію нашої країни. Про це повідомили в прикордонній поліції Румунії.

Інцидент стався пізно ввечері 24 травня на пункті пропуску «Орловка — Ісакча». За кермом вантажівки з напівпричепом був 41-річний громадянин України.

Відповідно до супровідних документів, чоловік перевозив меблі та харчові продукти з Туреччини в Румунію.

В результаті перевірки за заявленими товарами була виявлена контрабанда — 143 ящики, в яких знаходилося 2850 револьверів марки Major Berg 2,5 калібру 4 мм.

На місці подіїНа місці події

На цей момент румунські правоохоронці проводять розслідування за фактом переправлення контрабанди. Міністр внутрішніх справ Румунії вже назвав це вилучення зброї та боєприпасів рекордним для країни.

На місці подіїНа місці події

Водночас у МВС України зауважили, що вантажівка прибула до Румунії не з України, а з Туреччини.

"Деякі ЗМІ поширюють інформацію про затримання румунськими прикордонниками великої партії зброї, яку нібито нелегально перевозили з України. Насправді румунські правоохоронці повідомили про виявлення майже 3 тис. пістолетів у вантажівці, яка прибула до Румунії з Туреччини. Вказаний транспортний засіб рухався не з України. Зброю виявили в румунському пункті пропуску "Ісакча", - йдеться в повідомленні.

Поромна переправа через Дунай «Орловка-Ісакча» на кордоні з Румунією працює з серпня минулого року. Вона забезпечує прямий вихід з півдня Одеської області до країни Євросоюзу.

Peste 2.800 de pistoale, depistate în P.T.F. Isaccea

1,0 1 -1 1
Коментарів (2)

  • 28.05.2021 16:34
    #
    - 5 +

    саl 4 мм. це ж Флобер дитяча зброя. Можно купувати з 14 років.

    • Пане Сергію,про весь Евросоюз не скажу,але в Чехії флобер 6 мм,газовики та пневма 5,5 бездозвільна,а про ХЗ там взагалі свобода,ножі ,катани з алебардами люди перед вихідними прямо з рюкзаків виглядають,та й девіз їх поліцейских не просто служить невідомо чи відомо кому,а помогти і зберегти,і вони так і роблять.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати