Арештовано першого в історії України пірата

| Кримінал | Автор: Web admin

ЗатриманийЗатриманий

Напередодні СБУ затримала громадянина України, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення. Це перший випадок в історії України, коли особі повідомлено про підозру у піратстві.

За інформацією СБУ, піратом виявився мешканець Миколаївщини. Він влаштувався у сінгапурську компанію, яка займається охороною комерційних суден від піратів.

Втім, замість того, щоб охороняти одне із суден під прапором Маршаллових островів в західній частині Індійського океану, чоловік сам захопив його.

Погрожуючи зброєю капітану корабля, зловмисник заявив команді, що він вимагає зміни курсу судна і грошову винагороду в $500 тис.

Почалися перемовини з менеджерами компанії судновласника, які тривали чотири дні. Представникам судноплавної компанії вдалося вмовити пірата здати зброю і розблокувати корабель за $6 тис.

Але коли зловмисник повернувся на плавучу базу охоронної компанії, він захопив її арсенал і почав нові перемовини. Цього разу вимагав $100 тис., інакше погрожував викинути всю зброю за борт.

Компанія відмовилася виплачувати викуп. Зловмисник встиг викинути частину зброї, а потім його зупинили силою.

Оскільки події відбувалися у відкритому морі, його неможливо було притягнути до відповідальності (на нейтральні води не поширюється юрисдикція жодної держави).

Пірата вдалося затримати уже в Україні. В ході спецоперації співробітників СБУ зловмисника викрили у Миколаєві. З моменту приїзду на Батьківщину він декілька разів міняв паспорти і місця проживання.

Наразі йому оголошено підозру за ч. 1 ст. 446 КК України, тобто у піратстві, а саме застосуванні насильства, пограбуванні або інших ворожих діях щодо екіпажу морського судна.

СБУ затримала “першого офіційного пірата” в історії України

Web admin Автор: Web admin11228,1 Переглядів: 368 , Коментарів: 2 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (2)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати