Отримав кулю в шию - на полігоні на Дніпропетровщині військові поранили цивільного

| Техніка безпеки | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

На полігоні біля села Чкалове під час стрільб було поранено цивільного чоловіка. На місці вдалось з’ясувати, що у військових в/ч А0593, яка базується в Нікополі, проходили навчання. 

В той самий час місцевий молодий чоловік на території полігону збирав дрова. Не зрозуміло з якої причини він зайшов на стрілецький рубіж, але одна з куль влучила йому в шию.

На місці подіїНа місці події

На місці працює поліція, але офіційних коментарів поки не надає. Пораненого доправили в одну з лікарень Нікополя, де його стабілізували та відправили у місто Дніпро для подальшого лікування.

На місці подіїНа місці події

1,0 1 -1 3
Коментарів (8)

  • 22.11.2021 16:03
    #
    - 2 +

    Разбирал мишени на дрова? :) прямо во время учений?! Удивительно как остался жив...

  • Я из никополя , парень который получил пулю в шею был на расстоянии не менее километра от земляного вала-пулеулавлевателя. Солдаты бахнули навесом, выше земляного вала и по дуге поразили человека в 1км+ который с женой спокойно собирал дрова в лесу

  • 22.11.2021 18:13
    #
    - 3 +

    Увы, далеко не единичный случай, когда солдаты - бездумно "бахают" куда угодно, совершенно забывая о том, что максимальная дистанция полёта пули, на которой она может представлять опасность и дистанции эффективного и прицельного огня, это, как говорят в Одессе - "две(в данном случае три) большие разницы"!...

    • 23.11.2021 15:12
      #
      - 0 +

      Я правильно помню, что территория полигона, на которую нельзя заходить гражданским, охватывает достаточное расстояние для полёта "шальных" пуль? Или сейчас по другому?

      • 23.11.2021 23:43
        #
        - 0 +

        К сожалению, я не в курсе...По идее, так должно быть, а, как на самом деле - тайна зело велика есть...

      • 24.11.2021 09:19
        #
        - 0 +

        Далеко не всегда. Зависит от особенностей стрельбища/полигона. Если оборудован вал-пулеуловитель — могут и не выставлять посты на таком большом расстоянии.

        • 24.11.2021 17:14
          #
          - 2 +

          У нас были не посты, а территория огороженная с соответствующими плакатами-предупреждениями. Но ушлый народец всё равно пытается иногда забрести на запретную территорию. Само собой, если попадаются, то имеют неприятности. Но когда это кого останавливало? )

          • 29.11.2021 20:22
            #
            - 1 +

            Років 15 тому я збирав гриби біля Нових Петрівців і випадково забрів на полігон "Барса", зараз це полігон нацгвардії. Зі сторони лісу ніякої огорожі не було, плакатів чи попереджень про заборону ходити теж не було. Я піднявся на черговий пагорб і зрозумів що то частина земляного валу стрільбища.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати