Дещо про зміни в роботі дозвільних органів

| Законодавство, Силові структури | Автор: Lad Yasen

Дозвільна системаДозвільна система

Кожних 3 роки власники вогнепальної зброї мають пройти перереєстрацію. Власники нарізної зброї для цього повинні також здійснити у спеціальних центрах МВС відстріл про що складається відповідний протокол. Також необхідно пройти медогляд та отримати довідку 127/о, а також оформити відповідний страховий поліс.

Оформивши всі необхідні документи я прийшов до Відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП у м. Києві, що знаходиться на вул. Єреванській.

Перед приходом, щоб зекономити час вирішив написати заяви про перереєстрацію, але на жаль, у відкритому доступі на жодному інтернет ресурсі зразків чи бланків таких заяв не було. Зателефонувавши в зазначений вище відділ мені повідомили, що бланки таких заяв можна отримати тільки у них.

Прийшовши до відділу, я побачив кілька десятків осіб, які на вулиці під дощем стояли в черзі. На моє запитання чи можна пройти в середину, щоб отримати бланки заяв, виявилося, що третина осіб також хотіла заповнити заяви, але не могли через те, що співробітники дозвільного відділу замість того, щоб винести бланки для загального доступу, змушували людей стояти під дощем в черзі.

Виходило так, що півтори-дві години треба було відстояти в черзі, щоб отримати бланк, потім заповнити його і ще стільки ж відстояти, щоб віддати співробітнику відділу.

Це ще не враховуючи час витрачений на те, щоб у найближчому відділені Укрпошти (бо має бути паперова з мокрою печаткою квитанція, а з терміналу, бачте, фіскальний документ не підходить) відстояти з пенсіонерами годину, щоб сплатити 9 грн. за послуги (заплативши комісії при цьому в 2 рази більше, але це вже зовсім інша історія).

Таким чином майже день витрачається на дурно, просто стоячи безглуздо в чергах. Якщо порівняти як працюють сервісні центри, які надають послуги з перереєстрацію транспортних засобів, коли є електронна черга, можливість зареєструватися онлайн, оплатити послуги через термінал, зрештою очікувати на свою чергу в сухому теплому приміщенні, то виникає питання, чому не можна так само перереєстровувати зброю?

Адже ж можна, як бачимо!

Гадаю, що робиться це або через повну професійну нездатність організувати роботу відповідальних осіб, або свідоме знущання над громадянами, щоб їх підштовхнути до вирішення питань в корупційний спосіб.

Не має значення, яка причина є основною, але керівництво МВС має відреагувати на той маразм, який розвели його працівники в сфері контролю за обігом зброї. Хотілося, щоб інші власники зброї також піднімали це питання.

Досить терпіти це приниження. Озброєнні люди також заслуговують на повагу та гідне ставлення.

Lad Yasen Автор: Lad Yasen0,2 Переглядів: 844 , Коментарів: 6 - 10 +
1,0 1 -1 10
Коментарів (6)

  • 17.12.2021 21:25
    #
    - 3 +

    Мене вражає наївність автора це не маразм це бізнес. Клієнтів "парять" спеціально, що б вони дозріли до потрібної суми. У кожного " дозвільника " є свої "рішали" які допомагають людям вирішувати питання. Як правило-це працівники збройових магазинів. Коли в квітні минулого року дозвільну систему трахнули знаючі люди зрозуміли влада "Зелені" хоче замкнути грошові потоки на себе. Для пересічних власників зброї нічого не змінилося крім одного зріс грошовий еквівалент у вирішенні питання. Закону про зброю не буде з двох причин: ні хто не хоче втрачати годівницю яка приносить 1 мільйон доларів на місяць (сума була офіційно озвучена по ТБ) і друге рабам зброю не положена, а своїм вони в якості нагородного вже роздали пістолети.

    • 19.12.2021 21:23
      #
      - 7 +

      Це не бізнес. Коли ви добровільно оплачуєте бажані послуги чи товар — це бізнес. Коли у вас вимагають данину за збереження ваших прав — це рекет та бандитизм. Давайте називати речі своїми іменами.

  • 18.12.2021 21:49
    #
    - 1 +

    Когда получал разрешение, то заявление писал на месте, а оплату госпошлины совершил через приват 24. Больше всего не нравится, что на контрольный отстрел нужно ехать в другой город. Надеюсь, что в будущем часть вопросов при перерегистрации можно будет решить через приложение Дия

  • 20.12.2021 09:59
    #
    - 2 +

    В Дніпрі поряд з кабінетом Обласної Дозвільної та районних висять стенди з зразками заяв для різних категорій громадян та різної зброї. Є і зразки квитанцій на сплату послуг, але приховують, що є так звана "термінова" послуга, яка в рази дорожча, та звичайна.
    Навмисно в зразках заяв не вказано перелік документів, які додаються до заяви, щоб був привід витребувати документи, які не передбачені Наказом та Інструкцією. Так, на приклад, у мене вимогали, довідку про несудимість, якої немає в Наказі і ще деякі копії.

  • 20.12.2021 15:03
    #
    - 1 +

    Отримував дозвіл на нарізну зброю в Черкасах, то ніяких проблем не було. З дозвільної вийшов хвилин через 20. Єдине, що в черзі на Укрпошті довелося хвилин 40 простояти в черзі (добре, що хоч відділення пошти поруч із дозвільною).


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати