До Ради внесено законопроєкт про дозвіл бійцям ТрО зберігати зброю вдома

| Війна, Законодавство | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

До Верховної Ради внесли законопроєкт 7326 за авторством депутатів від "Європейської солідарності", який дозволяє представникам Територіальної оборони чи членам добровольчих формувань територіальних громад зберігати вдома автоматичну зброю.

Автори документа впевнені, що така норма дозволить пришвидшити розгортання сил опору військам агресора.

"Починаючи з 24 лютого 2022 року силам національного спротиву державою було передано значну кількість зброї та боєприпасів. Повернення такої зброї на зберігання у військових частинах може призвести до затягування процесу оснащення цієї зброєю як Сил територіальної оборони ЗСУ, так і добровольчих формувань територіальних громад у разі виникнення повторної потреби", – пояснюють нардепи.

У пояснювальній записці наголошується, що питання зберігання зброї та оперативного оснащення нею сил національного спротиву можна вирішити, якщо надати право зберігати цю зброю та боєприпаси до неї – за умови належної реєстрації та обліку.

На думку авторів законопроєкта, цілком можливо забезпечити законність та керованість такого зберігання зброї, щоб вона не використовувалася не за цільовим призначенням.

Лідер "ЄС" Петро Порошенко впевнений, що Україні необхідне оперативне формування підрозділів тероборони саме за швейцарською моделлю.

"Під час зустрічі з керівництвом країни я звернувся, щоб кардинально змінити видачу зброї, і моя пропозиція була підтримана. І сьогодні замість 1 тисячі вже видано 20 тисяч автоматів", – казав політик ще 26 лютого на базі 206-го батальйону ТрО Києва.

"Це швейцарська модель. Коли під ліжком кожного українця буде автомат, коли через хвилину українець буде готовий вбивати нападників, коли в нього не буде жодних коливань щодо захисту власної землі, як демонструють це зараз – ніхто нас не чіпатиме", – впевнений Порошенко.

Слід додати, що пан Порошенко, обіймаючи пост президента України, неодноразово висловлювався проти права громадян на володіння короткоствольною зброєю, не зважаючи на петиції УАВЗ, які набрали рекордну кількість підписів.

Також Порошенко висловлювався за ускладнення процесу реєстрації зброї, а всім "любителям постріляти" радив йти в армію.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (11)

  • 02.05.2022 10:07
    #
    - 8 +

    Вот блин! Чего только не насочиняешь, лишь бы снова до корыта дорваться!
    Верить этому клептоману и патологическому лжецу - себя обманывать!
    Всё, к чему прикасается эта мразь, либо содержит коррупционную составляющую, либо - неработоспособно!(Вспомните историю с законом про "незаконное обогащение", протолкнутое пЕС-овцами, хоть их и предупреждали о неконституционности этого законопроекта(и предлагали поправки, устраняющие эти противоречия!)! Затем, уже после принятия и подписи этого закона презом, сами же пЕС-овцы - обжаловали его в КС!)
    Вообще, вся история жизни "педры", это - история коррупции и подрыва обороноспособности Украины!...
    Так что, при рассмотрении этого законопроекта в Раде, нужно быть крайне внимательными, чтобы не получилось очередной "лажи", понадобившейся "педре" - лишь для пиара!

    • Таваріщь Гєнадій, чому у вас завжди негатив бризжет со всєх дир, прийміть заспокійливе, або проносне повинно допомогти на перших порах. Дався вам цей Порошенко...

      • 02.05.2022 17:40
        #
        - 4 +

        Судя по вашим жизнерадостным аватарке и комментариям, можно сделать вывод о том, что вы - уже вдоволь напринимались всякого разного! Чего именно - это уже вопрос вашей интимной гигиены, меня - не касающийся!
        Только, хочу напомнить вам одно древнее изречение:-
        "Вылизывая задницу власти, не забывайте о том,
        что любая власть, раньше или позже, но уйдёт!
        А неприятный привкус - останется!"
        По поводу Порошенко...Он лично, и многие его соратники - являются виновниками развала экономики страны и снижения её обороноспособности, сделавшие Украину - удобной целью для вторжения!...

    • 02.05.2022 15:30
      #
      - -7 +

      коментар приховано

      • 02.05.2022 17:24
        #
        - 5 +

        Вам не нравится политика? Тогда, что Вы забыли на этой странице? Может Вы не считаете законодательство страны - элементом внутренней политики? А я, наивный, полагал, что тут, собрались те - кто ратует за принятие разумного "Оружейного" законодательства!...
        Может я - какой-либо чиновник, или депутат? А этот сайт - официальная страница какого-либо государственного органа? Нет? Ну тогда, невзирая на Ваши типа "патриотичные хотелки" - буду продолжать писать на том языке, какой мне привычней и удобней!(И настоятельно прошу Вас, впредь - не затевать здесь "мовний" срач!)...

  • 03.05.2022 09:36
    #
    - 2 +

    К стати, попытался ознакомиться с текстом этого законопроекта, перейдя на itd.gov.ua по ссылке в этой публикации. Но там, все тексты - заблокированы!...
    А посмотрев на список авторов, лишь утвердился в своём мнении, что ничего, кроме профанации "швейцарской модели" о которой трещит "педра", от этого законопроекта - ждать не стоит!...

  • 09.05.2022 15:25
    #
    - 0 +

    Війна – не час для внутрішніх розбирань. Коментарі закриті.
    Геннадий Разинкин - попередження!
    Владислав Чумак - бан!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати