Монастирський пояснив, які питання має врегулювати закон про зброю

| Законодавство | Автор: Web admin

Міністр внутрішніх справ Денис МонастирськийМіністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Законопроєкт про обіг зброї, який очікує другого читання в парламенті, має врегулювати багато питань, зокрема, стосовно короткоствольної вогнепальної зброї для цивільних громадян.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Укрінформ.

"У нас 30 років у державі немає закону про обіг цивільної зброї. Найближчим часом ми очікуємо прийняття закону про обіг зброї. Я підтримую прийняття такого закону, тому що до цього часу це питання регламентується лише наказом міністра внутрішніх справ. Я переконаний, і більшість народних депутатів, наскільки мені відомо, переконані, що має бути спеціальний закон, який має це врегулювати", - зазначив Монастирський.

Він пояснив, що цим законом має бути врегульовано багато питань: "Це і питання спортивної зброї, мисливської зброї, і одне з основних, яке турбує більшість громадян, - обіг короткоствольної вогнепальної зброї, пістолетів".

Згідно з опитуванням, проведеним у "Дії", нагадав міністр, найбільше громадян висловилося за те, щоб мати доступ до вогнепальної короткоствольної зброї.

Водночас Монастирський наголосив, що всі довідки, необхідні для отримання дозволу на зброю, мають залишитися.

"Усі довідки, я маю на увазі довідка психолога, нарколога, мають залишитися. Ми зараз працюємо з Міністерством охорони здоров'я, щоб ці довідки можна було цифровізувати, щоб вони були в єдиній загальній базі, і можна було перевірити, хто саме видавав ці довідки", - сказав міністр.

Теми носіння короткоствольної вогнепальної зброї пан міністр він вирішив не торкатися.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (3)

  • "Теми носіння короткоствольної вогнепальної зброї ... вирішив не торкатися."
    Да потому, что они и не собираются разрешать ношение. В других источниках приведены слова монастырского о том, что нарезное оружие должно храниться по мету проживания для защиты дома либо для тренировок в тире. Аут.

  • 12.07.2022 13:41
    #
    - 0 +

    На мою думку в законі буде прописано носіння короткостволу . Я навіть посилив проходження психолога . Але як буде голосувати зелена - жабяча команда ? Повні довбні та ще за голос не дали .

  • 13.07.2022 18:24
    #
    - 2 +

    Навіщо він ініціював те опитування в Дії у разі якщо він ігнорує його результати? Майже 60% з майже 2 млн. громадян, що взяли участь у опитуванні, висловились за право носіння КНЗ. Кого цікавить особиста думка очільника однієї з структур виконавчої влади? Для більшості пересічних громадян право володіння КНЗ без права його носіння не матиме сенсу.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати