МВС - міністерство вашої НЕбезпеки

| Силові структури | Автор: Web admin

Трагедія в Рівному спонукала політолога публічно підняти тему права громадян на зброю самозахисту.

"МВС - міністерство вашої НЕбезпеки. На жаль, мушу перефразувати нав'язливу соціальну рекламу зі створення позитивного іміджу МВС, адже справи перекреслюють всі слова.

В Рівному сталась стрілянина, в результаті якої зловмисник смертельно поранив чоловіка, який взявся нейтралізовувати розбійника.

Трагедія ситуації в тому, що застрелив беззбройного члена ДФТГ поліцейський з табельної зброї.

Так. Поліцейський з табельною зброєю хотів пограбувати пункт обміну.

А доброчесний громадянин, який пішов добровольцем аби захищати свій край, не маючи зброї, мусив голіруч зупиняти злочин.

На жаль, доброчесним громадянам досі не можна мати зброю самозахисту. А після першого місяця широкомасштабного вторгнення держава пішла на політику роззброєння ДФТГ.

З повагою ставлюся до багатьох поліцейських, які сьогодні захищають Україну зі зброєю в руках. Ряд людей знаю особисто.

Але мушу вчергове сказати, що МВС не є джерелом безпеки, як і вся правоохоронна система.

МВС, в ліпшому випадку, є інструментом притягнення правопорушника до відповідальності, а не убезпечення громадян від незаконних посягань на їх життя, здоров'я та майно.

Наші безпекові дослідження демонстрували, що навіть, якщо поліцейські доїжджали на виклик, як правило загрозу вони не могли відвернути.

Безвідносно персоналій скажу, що зловмисника зі зброєю може зупинити лише добродій зі зброєю.

Громадяни мусять мати зброю самозахисту - пістолети та револьвери! Щирі співчуття родині загиблого", - написав на своїй сторінці в фб політолог, член УАВЗ Руслан Рохов.

Його реакція на трагедію в Рівному спонукала журналістів "Телеканалу TV7+" підняти цю тему в ефірі.

Про кричущий злочин, безпеку громадян, МВС, право громадян на зброю самозахисту та розвінчування міфів далі у сюжеті.

Руслан Рохов про МВС та зброю

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 10
Коментарів (8)

  • 23.07.2022 14:17
    #
    - 16 +

    Руслан Рохан зауважив, що до верховної зради готують правки з володінням короткостволу виключно вдома. Я щось не зрозумів, начебто ж ми (громадяни) чітко висловились стосовно носіння короткостволу при голосуванні в Дії. Навіть не знаю як висловити моє обурення цим фактом.... Знов за нашими спинами роблять що їм заманеться.
    Шановне зброярське панство, якщо можна щось зробити, доки не пізно, надайте інструкції як ми можемо нагадати їм що в країні рішення народу мають ставати основою для законів, а не рішення якогось царя чи корупційної мвс структури.

  • 23.07.2022 14:37
    #
    - 10 +

    На мою думку, власникам зброї пора демонстративно носити свою зброю у местах загального користування.

    • 24.07.2022 21:55
      #
      - -3 +

      Нажаль зараз володіння зброєю регулюється виключно наказом МВС. Згідно наказу зброю можна носити виключно в чохлі.

      • 25.07.2022 18:37
        #
        - 4 +

        Мусарів спитати забули.

  • 23.07.2022 15:10
    #
    - 19 +

    Майже кожен гучний та резонансний злочин скоюється колишніми або чинними співробітниками т.з. "правоохоронних органів". На мій погляд це є однією з головних причин того що мусора заперечують право громадян на володіння короткоствольною вогнепальною зброєю, бо їх цілком влаштовує існуючий стан речей: озброєні мусора-злочинці та беззбройні і беззахисні пересічні громадяни.

  • 25.07.2022 11:16
    #
    - 6 +

    Большего лицемерия, чем право на владение оружием... в стенах квартиры не придумать. Вроде услышали голос народ, а на самом деле все почти что по старому - за владение оружием на улице - уголовная ответственность! У нас же все угрозы происходят только в стенах дома, а на улице - ни-ни! Там нас полиция бережет! Зато те. кто все это придумал, почему то ходят в пистолетами (за какие заслуги они их получили?) везде, где вздумается. И стреляют, не опасаясь , что придется хотя бы объяснять - почему? Не говоря уже о суде. Что то не слышал (уже давно), что б хоть как то наказали питекантропа, подстрелившего Химкуса.

  • 25.07.2022 18:46
    #
    - 2 +

    Почему не взять за образец уже имеющийся опыт развитых стран, уже прошедших путь оптимизации и регулирования этой темы? Во многих развитых странах можно оформить покупку оружия не выходя из магазина, по предъявлению паспорта или прав и не надо каждые три года заново обходить круг демонов...Такое впечатления, что МВС очень сильно боится лишиться одной из основных своих кормушек. Может хватит?!

    • 27.07.2022 22:21
      #
      - 1 +

      Нажаль, Ви задеєте ріторичні запитання.
      У нас влада хоть колись робила щось не заради збагачення, а як потрібно?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати