Чоловік отримав вирок за володіння "короткоствольною гладкоствольною нестандартною вогнепальною зброєю"

| Законодавство, Кримінал | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Чоловік на п’ятому місяці війни з Росією придбав у Львові короткоствольну вогнепальну зброю і потрапив під суд. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду від 15 лютого 2023 року.

У липні 2022 року житель Володимира придбав у Львові пістолет марки «Zoraki (Stalker) MOD.914-S» без відповідних дозволів. Цей пристрій, на думку суддів, є "короткоствольною гладкоствольною нестандартною вогнепальною зброєю".

Після придбання чоловік зберігав пістолет вдома, а інколи навіть виходив з ним на прогулянку.

14 вересня 2022 року у місті Володимирі його зупинила поліція. При огляді правоохоронці знайшли та вилучили зброю.

У суді обвинувачений визнав свою вину повністю, просив суворо не карати. Суддя виніс вирок, яким засудив порушника до чотирьох років позбавлення волі, але одразу ж замінив його іспитовим строком терміном в один рік.

Також суд стягнув з чоловіка 1510 гривень, а сам пістолет вирішили знищити.

Раніше ми розповідали, що в Одесі молодики хуліганили з "предметами, спеціально пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень".

А на Полтавщині чоловік влаштував стрілянину "зі зброї, придатної до заподіяння тілесних ушкоджень"

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

0,5 1 -1 4
Коментарів (15)

  • 25.02.2023 17:06
    #
    - 7 +

    Це що жарт такий, чи суддівське беззаконне свавілля?! Назвати стартовий (шумовий) пістолет (у побуті просто - "пугач") "вогнепальною зброєю" і впаяти чотири роки за іграшку?! Ці "пістолети" вільно, без усіляких дозволів продаються у інтернет-магазинах. До того ж у статті не сказано жодного слова про можливу переробку чоловіком цього пристрою для можливості пострілу будь-яким боєприпасом.І що означає:"Цей пристрій, на думку суддів, є "короткоствольною гладкоствольною нестандартною вогнепальною зброєю"", ті судді про експертизу взагалі чули?

  • 25.02.2023 17:14
    #
    - 7 +

    Гнила, злочинна система:"...а сам пістолет вирішили знищити..." - сліди своєї некомпетентності замітають?Ні за що засудили чоловіка. Без прийняття адекватного "Закону про короткоствольну зброю для цивільного населення" це свавілля ніколи не скінчиться, бо поки справжні злочинці гуляють на волі "хтось" за рахунок ламання чужої долі хоче собі кар'єру зробити і зірочки на погони...

    • 27.02.2023 23:58
      #
      - 5 +

      Саме так. Будь-яке кримінальне покарання за володіння вогнепальною зброєю в Україні є виключно результатом мєнтівсько-судівського мафіозного корупційного свавілля, оскільки де-юре вогнепальна зброя в Україні перебуває у вільному обігу, бо її обіг не регулюється та не обмежується жодним законодавчим актом.

  • 25.02.2023 17:20
    #
    - 5 +

    І згідно зі ст. 15 (ч. 3) зазначено, що придбати сигнальну зброю без отримання спеціального дозволу можуть усі громадяни України, які досягли 18-річного віку. Тобто все продається легально, дозволу не потрібно, і взагалі, як такою зброєю стартові пістолети чи револьвери не є, оскільки вражаючий елемент відсутній.

  • 26.02.2023 09:27
    #
    - 5 +

    Cледак, прокурор, судья и адвокат - либо абсолютно не компетентны, либо - находятся в преступном сговоре, цель которого - нажива на гражданах, по высосанным из пальца обвинениям!....Да и обвиняемый(теперь уже "осужденный") - тоже "хорош"! (Явный "лох", совершенно "далёкий" от оружейной тематики!)...
    На пали нужно сажать таких "судей"!!!...

  • 27.02.2023 09:27
    #
    - 0 +

    Так этот стартовик все таки был "допилен", или в заводском исполнении?🤔

    • 06.03.2023 10:47
      #
      - 2 +

      Про те афтар не сказав а ні слова. Можна тільки гадати. А навіть якщо і не перероблений, то й що? Вирок вже впаяли. Отака х..ня малята.

      • 06.03.2023 11:00
        #
        - 0 +

        Ну просто если не переделанный, то это вообще беспредел. Но могут же что то и не договаривать...

        • 06.03.2023 11:09
          #
          - 1 +

          Але ж так хочеться вірити у справедливість, так? :-D

          • 06.03.2023 12:00
            #
            - 0 +

            Хотелось бы конечно)) Ну а так то просто интересно, что там за ситуация.

          • 06.03.2023 12:00
            #
            - 0 +

            Хотелось бы конечно)) Ну а так то просто интересно, что там за ситуация.

  • Стаття має якийсь незакінчений характер. Не зрозуміло , що до чого . І за що, з тепер вже засудженного, взяли штраф 1510 гривень.
    Коротше суть теми не розкрито. Автору статті незалік :) .

  • І власне, за якою статтєю взагалі засудили ?!

  • 06.03.2023 15:10
    #
    - 1 +

    Яким чином на територію України потрапляють і вільно продаються речі за які потім отримують термін? А той хто продав, той що пропустив через кордон, чому не сидять поряд з бідолагою? Може це ті хто виявив і виносив вирок?

  • Мне кажется, что эта ситуация многоаспектная.
    1. Думаю, что заглушка была удалена, и, возможно, перепускное отверстие в стволе заглушено. Т.е. на лицо..... переделка..... блин, даже язык не поворачивается назвать эти манипуляции переделкой, ибо ее целью есть превращение не боевого оружия в боевое. А тут при любых раскладах, хоть резина на овер навесках пороха, хоть картечь, это не боевое.
    2. Не указано какой патрон был в магазине при изъятии. Хотя, даже средненький адвокат, при наличии всех протоколов и понятых, мог обрисовать ситуацию в непонятный спектакль. Уверен, что понятых пригласили не в момент досмотра и изъятия, а кода пистолет уже побывал в руках у ментов. Человек мог вообще сказать, что пистолет не его. У него был стартовый с магазином холостых патронов, а это менты подкинули. И хрен, что менты доказали бы.
    3. Скорее всего, человека менты запугали. Он признал вину в рамках сделки со следствием. Ему обещали условку в обмен на признание того, что он сознательно приобрел переделанный стартовый.
    4. Есть разъяснения Верховного суда Украины, что огнестрельным оружием не может считаться любая переделка под стрельбу резиной. К сожалению, реквизиты этого документа не назову, ибо утрачены в результате печальных событий. В общем, есть основания считать, что в магазине была не резина, а картечь.
    Номер дела был бы кстате. В приговоре все описано, а увидеть его можно в реестре судебных решений.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати