Путін затвердив військову поліцію

| За кордоном, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

 Військова поліціяВійськова поліція

Президент РФ у вівторок підписав низку законів, котрі дотичні до діяльності силових структур.

Зокрема, Володимир Путін підписав закон про створення нової армійської структури – військової поліції – і закон, що посилить відповідальність за злочини екстремістської спрямованості.

Формування військової поліції здійснюється у межах діяльності Міноборони, керувати новим органом буде голова міністерства. У законі йдеться про те, що військова поліція займатиметься захистом прав військовослужбовців, цивільного персоналу, забезпечуватиме у Збройних силах законність, правопорядок, військову дисципліну, а також безпеку дорожнього руху та охорону армійських об'єктів.

Крім того, до функцій військової поліції входитиме охорона режимних об'єктів та забезпечення антитерористичного захисту об'єктів паливно-енергетичного комплексу. Для цього нова структура буде тісно співпрацювати з ФСБ, військовою прокуратурою і ФСКН.

Новий орган отримає право застосовувати фізичну силу, зокрема бойові прийоми боротьби, спеціальні засоби, вогнепальну зброю, бойову та спеціальну техніку у випадках і в порядку, які передбачені федеральними конституційними законами, федеральними законами, загальновійськовим статутом Збройних сил РФ та статутом військової поліції.

Також, цей орган буде боротися з дідівщиною. У кожному гарнізоні та військової частини, відтепер має висіти пам'ятка з телефоном представника військової поліції. У разі правопорушення за цим номером зможуть подзвонити не лише самі військовослужбовці, а й їхні родичі.

Наразі штатна чисельність військової поліції становить 6,5 тисяч осіб. Раніше військові заявляли, що на виконання всіх функцій новому органу буде потрібно 51 тисяча військовослужбовців.

1,0 1 -1 1
Коментарів (3)

  • 04.02.2014 17:59
    #
    - 0 +

    Готуються до свого майдану...

  • 04.02.2014 18:18
    #
    - 0 +

    Якось вони підозріло нагадують гестапо...

  • 04.02.2014 19:04
    #
    - 1 +

    В принципе, вполне понятное решение. Если я правильно понимаю, военные вне юрисдикции МВД. Но при этом преступления совершают, как все прочие граждане. А следственные действия в их отношении в таких ситуациях ведет непосредственное начальство? Естественно, у этого самого начальства обычно на это не хватает и квалификации и времени. Так что логично завести военную полицию, которая и будет разгребать. Теоретически.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати