Давид зі снайперською гвинтівкою

| Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Давид роботи МікеланджелоДавид роботи Мікеланджело

Міністра культури Італії обурив рекламний хід американської компанії, що виготовляє зброю.

На рекламному плакаті зображено скульптуру Давида роботи Мікеланджело з гвинтівкою в руці та написом про те, що ця зброя – «витвір мистецтва».

Італія закликала американську компанію ArmaLite, котра виготовляє стрілецьку зброю, негайно видалити рекламу гвинтівки, в якій використовується зображення скульптури Давида.

На плакаті статуя роботи Мікеланджело тримає в руках крупнокаліберну снайперську гвинтівку AR-50A1. Автори доповнили зображення підписом: «AR-50A1: витвір мистецтва». Внизу дрібним шрифтом уточнюється: «З гордістю виготовлено в США».

«Зображення Давида зі зброєю ображає і порушує закон, – заявив міністр культури Італії Даріо Франческіні в Twitter. – Ми маємо вжити заходів проти американської компанії, щоб вона негайно припинила це».

Реакцію італійської влади викликала публікація рекламного матеріалу в найбільших італійських газетах і веб-сайтах. У Державному музеї Флоренції пояснили, що права на зображення статуї Давида належать Італії, і його не можна використовувати без їхнього дозволу.

Американським ЗМІ не вдалося отримати коментарів від компанії ArmaLite. Разом з тим, як стало відомо, скандальна рекламна кампанія почалася ще в травні минулого року. Саме тоді в Twitter з'явилося перше зображення постера з Давидом.

З того часу з'явився ще один, на якому гвинтівка виставлена в музеї між картинами «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі та «Американська готика» Гранта Вуда.

Ще один рекламный постер ArmaLite  Ще один рекламный постер ArmaLite

Коментарів (3)

  • 12.03.2014 17:16
    #
    - 1 +

    Вот у людей-то проблемища!!! :) Одно радует - сам Давид пацифистом никогда не был и оружием пользоваться не стеснялся, когда это было необходимо. Кто сомневается, изучайте Ветхий Завет.

  • 13.03.2014 18:53
    #
    - 1 +

    кирдык Голиафу!)))))

  • 14.03.2014 11:08
    #
    - 0 +

    Вот! Амерам стоило переименовать девайс в "Голиафмаздай". :)) Продажи в Израиле взлетели бы до небес.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати