В Одеській області був скоєний напад на склад зі зброєю

| Військова зброя та техніка, Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски

 Склад зі зброєюСклад зі зброєю

Сьогодні вночі група озброєних людей в балаклавах і камуфляжній формі зчинили напад на базу ресурсного забезпечення та аварійно-рятувальних робіт ДСНС України (колишня в/ч Д1002, 2-ий загін забезпечення військ цивільної оборони України, в часи СРСР – арсенал ракетних військ стратегічного призначення) в селі Жеребкове Ананьївського району Одеської області.

Цю інформацію підтвердили у прес-службі облУВС.

Нападників було більше ніж десятеро чоловік. Вони скрутили вартового частини і відібрали у нього карабін СКС. Другий вартовий почав стріляти у повітря, підняв тривогу і нападники втекли.

Зараз на місці події працює міліція і СБУ.

Зазначимо, що після демілітаризації в 2004-2005 роках сил МНС України і перетворення військ Цивільної оборони України в невійськову (спеціальну) Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту, їй дісталася у спадок велика кількість зброї, з них: автомати 7,62 АКМ, 5,45 АКС-74У, кулемети РПК, КПВТ, РПД-44, ПКТ, РПКС-74, ДТ, ПК, пістолети ТТ, ПМ, АПС, гвинтівки СВД, карабіни ‎СКС, гранатомети РПГ-2, різні найменування гранат та боєприпасів.

Зброю було вивезено з розформованих і реорганізованих військових частин МНС (за винятком необхідного для охорони та оборони майна та об'єктів) і сконцентровано на трьох складах, один з них знаходиться в селі Жеребкове. Саме його і намагалися захопити невідомі.

До слова, в облуправлінні внутрішніх справ заперечують, що в Жеребкові зберігається зброя: « Немає там автоматів, лише одяг», - проказав представник прес-служби облУВС.

Коментарів (6)

  • 24.03.2014 16:34
    #
    - 2 +

    Нападение группы вооруженных лиц отражено одним человеком с помощью такой - то матери и пальбы в воздух. Обалдеть.

    • 24.03.2014 18:04
      #
      - 1 +

      Может, они не сильно и вооружены были? Или страх получить пулю оказался сильнее..

  • 24.03.2014 17:06
    #
    - 1 +

    « Немає там автоматів, лише одяг»
    А часовой значит свой СКС домой уносит?

    • 24.03.2014 18:09
      #
      - 2 +

      А вы думаете, он его берет на том же складе, который охраняет? У ВОХРа наврняка свой отдельный склад с оружием.

  • 24.03.2014 20:37
    #
    - 1 +

    Вопрос - часовой устав караульной службы читал?! Схрена в вохдух то стрелял?! Или это он промазал и сказал что стрелял в воздух?

  • 25.03.2014 11:35
    #
    - 0 +

    Милиция задержала злоумышленников, которые напали на базу ресурсного обеспечения и проведения аварийно-спасательных работ ГСЧС в Одесской области.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати