В случае военного вторжения украинцам выдадут оружие

| Военное оружие и техника , Силовые Структуры | Автор: Web admin
Українською

У разі прямої військової агресії громадяни отримають зброюУ разі прямої військової агресії громадяни отримають зброю

Сейчас в Украине нет законов, по которым можно выдавать оружие гражданам. Так, как это делают террористы на востоке страны.

Об этом рассказал командир батальона территориальной обороны Киева Тарас Бородач.

«Сейчас у нас нет никакого законного способа просто вооружить людей по паспорту, это, может, и хорошо, и плохо. Потому что если на Востоке оружие раздают, соответственно, эффективность повышается у тех, кто ее повышает. Но есть механизм, в случае прямой военной агрессии, граждане будут иметь возможность получить оружие. Это, может, я сказал военную тайну, но такой механизм есть», - рассказал командир батальона.

Самооборона и в дальнейшем будет действовать в русле общественной военной структуры, подтвердил Бородач.

«Те месседжи, что Самооборона Майдана распускается - это неправда, самооборона Майдана действует дальше в качестве общественной структуры. Она переформатируется организационно под милитаристский тип, который может сотрудничать с правоохранительными структурами», - сказал Тарас Бородач.

Комментариев (22)

  • 08.05.2014 13:29
    #
    - 25 +

    У разі військового вторгнення, українцям буде пізно видавати зброю. Бо дуже багато тих, хто навіть не має уявлення що з нею робити.

    • 08.05.2014 16:20
      #
      - 2 +

      есть же люди которые служили в СА.и ВМФ.

    • 09.05.2014 16:22
      #
      - 2 +

      Добавлю, наиболее активная и неравнодушная часть населения будет легко выбита обученным противником.

    • 10.05.2014 11:06
      #
      - 1 +

      Видавати не по паспорту а по військовому квитку,так зброю отримають ті хто "теоретично"вміють з нею поводитись.

  • 08.05.2014 13:45
    #
    - 11 +

    На Востоке уже идёт война,а вот вооружают только "сепаратисты" свои "отряды самообороны".О простых гражданах никто не задумывается.

  • 08.05.2014 13:50
    #
    - 5 +

    Видадуть кому і на яких умовах? Невже всім бажаючим? ІМХО піар якийсь очередний

  • 08.05.2014 14:00
    #
    - 11 +

    Чому МО не проводить курси вихідного дня по протидії агресору, користуванню зброєю, перша допомога, та інші... дня для всіх бажаючих?

  • 08.05.2014 14:07
    #
    - 16 +

    Хай видають не за паспортом, а за військовим квитком і офіцерським посвідченням - усім бажаючим, з числа тих хто має військову підготовку і прийняв присягу на вірність державі Україна.

  • 08.05.2014 15:34
    #
    - 2 +

    В мене така думка, що якщо хтось і отримає ту зброю, то це буде лише дуже вузьке і обмежене коло людей, наближених до тої галузі.

    • 08.05.2014 16:48
      #
      - 1 +

      кто?где?каким образом?процедура?оружие без боеприпасов-набор запчастей.

  • 08.05.2014 16:37
    #
    - 8 +

    Та свого народу влада боїться більше, ніж путіна.

    • 09.05.2014 00:24
      #
      - 1 +

      Конечно - ведь мы тогда можем прийти и спросить с них.
      А их политическая импотенция неизлечима.

  • 08.05.2014 17:10
    #
    - 12 +

    Я, кадровий офіцер (в запасі) - НЕ ВІРЮ. Пшонка / лапша...
    = Чому адекватних і лояльних громадян досі не попередили - за місцем проживання: ДЕ люди можуть отримати зброю "в критичному моменті"?
    = В ЯКИЙ СПОСІБ буде проведено СПОВІЩЕННЯ громадян? (по TV?.. в мережі Фейсбук?.. за допомогою ЖЕКів / двірників?.. листонош?..)
    =ЯКИМ ЧИНОМ прапорщик біля ящиків буде розрізняти "свідомих громадян" від бомжів і кримінального елементу? - По запаху?.. По виразу очей?.. По особливостях вимови літери "г"?..
    = ЩО ПОТРІБНО для отримання зброї? - паспорт? ідентифікаційний номер? Довідку від психіатра чи місцевої РДА?!. - про патріотизьм?!...
    Яким чином "найнижчі виконавці" - ті, хто безпосередньо буде відкривати ящик і виймати стволи - будуть звітувати ПЕРЕД ВЛАДОЮ?

    ...Я підняв тему лише СТВОЛІВ. Про кількість магазинів \ боєприпасів, про "підствольники" - можете вже дописати, колеги, і самі.

    ВИСНОВОК: ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СУЦІЛЬНЕ ОЗБРОЄННЯ ГРОМАДЯН - Т У Ф Т А !

  • 08.05.2014 21:05
    #
    - 3 +

    У разі військового вторгнення українцям видадуть зброю. На це можна дати одну відповідь; "Коли всі побігли, тікати вже пізно." Та що краще шукати де покласти зброю, ніж де взяти.

    • 10.05.2014 00:20
      #
      - 0 +

      От ближайшей точки границы с рф до Киева менее 200 км . Как Вы думаете сколько времени нужно танку? БТР, БМП или Тигр идет немного шустрее. Тем более не учитываю вертушки или десант эти еще шустрее и без помех . Я не беру ночь и начало марша например часа 3 утра и в 4 на украинской границе когда все будут спать. Я беру день когда все на работе например ... Что бы не рылись в поисках: танк Т-90 Скорость по шоссе 60 км/ч , по пересечённой местности 35-45 км/ч . БТР скорость 80-90 км/ч, "Тигр" до 160 км/ч. Как Вы думаете не зная куда бежать (доехать) обычный человек без документов ( банально у меня военник всегда дома ) в течении которого времени сможет заехать домой, взять документы, бутерброд и доехать до военкомата или другой точки сбора. Не факт что именно там он сможет получить оружие и стать в строй ?

      • 10.05.2014 13:42
        #
        - 0 +

        Не треба забувати що під кордоном все таки є війська, а не просто москалі взяли і поїхали.
        Для десанта москальского з гелікоптерами є наші винищувачі, які наприклад піднімуться з західної України і знищать ворога.
        За щас перших боїв під кордоном мобілізуються ті люди які в різних організаціях самооборони (їх багато різних, які офіційно зареєстровані і держава про них знає)
        Потім почнуть підготовлювати і видавати зброю іншим, можливо за схемою, яку зараз не розголошують.

        Ну і особливо в мене присутній фактор Бога живого, який дійсно допоможе. З вірою в краще легше боротися

      • 10.05.2014 17:37
        #
        - 0 +

        Худий мир краще доброї війни. Я прекрасно розумію, що росіяни можуть досить швидко захопити Україну. Їх військова машина в рази перевершує нашу. Ми здатні їм протиставити тільки силу духу і партизанську війну, коли вдень всі посміхаються, а вночі калічать. Солдатів противника треба тільки калічити, мерця закопали і забули, а каліку треба утримувати. На утримання калік будуть задіяні матеріальні і людські ресурси плюс моральний чинник. Поранений вилікувався і став у стрій, каліку вилікувати не можливо, він каліка. Десять відсотків калік здатні деморалізувати будь-яку армію. Але наперед треба буде фізично знищити «п'яту колону» інакше отримаємо кулю в спину. Знищувати треба буде всіх, а не тільки дорослих , що би не отримати через двадцять років кулю в спину. І не думайте про мораль, на війні її немає, вона залишилася там, у мирному житті. А тепер питання; ви готові до такої війни, адже саме до неї нас штовхають «брати росіяни».

  • 09.05.2014 22:55
    #
    - 0 +

    народ бандитов валит собственным оружием. obozrevatel.com

  • 09.05.2014 23:48
    #
    - 1 +

    На следующий день после начала Крымской заворушки я был в военкомате и оставил свои данные .Сказали перезвонят при необходимости. Первую неделю ждал...

  • 10.05.2014 18:24
    #
    - -1 +

    пока видим что власть вооружает сепаратистов. в Мариуполе военные покинули военную часть и оставили там сепаратистам подарок - оружие, амуницию, еду и ... бронетехнику www.pravda.com.ua
    интересно, кто и с какой целью дал им такой приказ.

  • 12.05.2014 09:28
    #
    - 0 +

    Да когда уже оружие людям нормальным разрешат покупать!!!!!?
    www.youtube.com


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать