Парламентарі встановили покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років за незаконне виготовлення зброї

| Законодавство | Автор: Web admin

радарада

Верховна Рада України у другому читанні прийняла як закон законопроект № 10554. Він передбачає позбавлення волі до 12 років за незаконне виготовлення зброї.

"За" цій проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та вибухонебезпечних матеріалами) проголосували 253 при мінімально необхідних 226 народних депутатів.

Відповідно до закону, незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин, а так само незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, їх комплектуючих і складових карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Покарання за ці дії, вчинені організованою групою, - позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Також Рада внесла зміни до Кримінально-процесуального кодексу і встановила відповідальність за крадіжку, привласнення, вимагання основних частин зброї, комплектуючих і складових бойових припасів, вибухових пристроїв, а також за їх носіння, зберігання, придбання, передачу та збут.

За ці злочини засудженим загрожує від 3 до 7 років в'язниці.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 271 , Коментарів: 3 - 0 +
Коментарів (3)

  • 06.07.2012 08:59
    #
    - 0 +

    Ну що ж це просто шедевр ! Классно буде коли хтось получить 7 років за те що колега попросив підрівняти йому УСМ :) Ну дебіли ... іншого сова немає ...

  • 06.07.2012 23:26
    #
    - 0 +

    Примітка. Під “основними частинами вогнепальної зброї” у статтях 262—2631 цього Кодексу слід розуміти ствол, затвор, барабан, рамку ствольної коробки.”.

  • 07.07.2012 08:18
    #
    - 0 +

    Напевно в нинішній Україні вже навряд чи варто чекати від депутатів різнокаліберного штибу якихось адекватних дій - інакше як до маразматичному ідіотизму віднести подібні висери горе-законотворців і в голову не приходить.. "СS5 - крок вперед!"?..


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати