А чи ви готові до оборони свого житла?

| Самооборона | Автор: Web admin
По-русски

Наскільки ви готові до оборони свого житла?Наскільки ви готові до оборони свого житла?

Концентричні зони безпеки – це багаторівнева система безпеки, що охоплює певну будівлю або місцевість. Убік до пильнованого об’єкту, кожний наступний рівень забезпечує більш високий ступінь захисту.

Давайте розглянемо приклад того, як можна застосувати такий підхід до організації захисту вашого дому.

Припустимо, ви з сім'єю мешкаєте в приватному будинку. Першим рівнем безпеки в такому випадку буде огорожа. Якщо ж ви проживаєте в закритому котеджному селищі - першою лінією захисту стане паркан, який огороджує селище.

Хоч така огорожа навряд чи зупинить злочинців, вона все ж забезпечує мінімальний рівень захисту. Принаймні, на подолання цієї перепони злочинцям знадобиться певний час.

Наступною концентричною зоною безпеки буде зовнішній периметр вашого будинку. Чи є у вас камери стеження і датчики руху? Чи є надворі на видноті табличка, що попереджає потенційних злочинців про те, що ваше житло знаходиться під захистом охоронної системи? Чи є відповідні попереджувальні наклейки на вікнах і дверях вашого будинку?

Продовжуючи розглядати другу зону безпеки, повернемося до вікон і дверей. Чи завжди ви тримаєте зовнішні двері на замку? Двері вашого гаражу закриті навіть тоді, коли ви вдома? Чи всі вікна вашого житла закриті?

Третьою зоною безпеки для вашого будинку буде «Безпечна кімната». Якщо хтось все ж таки перемахне через ваш паркан і виб'є вхідні двері, ви зможете сховати свою сім'ю у безпечне місце.

Чи є у вашому помешканні кімната, що здатна вмістити всю сім'ю? Чи є в цій кімнаті мобільний телефон для дзвінка в міліцію? І найголовніше: чи є в цій кімнаті предмети, за допомогою яких ви зможете захистити свою сім'ю.

Пам'ятайте, що поступово проходячи через зони безпеки, злочинець має стикатися із зростальними труднощами в реалізації своїх злочинних планів (байдуже, яких саме).

Якщо метою злочинців є пограбування, вони перелізуть через паркан, виб'ють вхідні двері і спробують вдерися до спальні, в якій ви будете ховатися зі своєю сім'єю. Вам необхідно передбачити такий розвиток подій і заздалегідь забезпечити собі перевагу. В іншому випадку, ваша сім'я і власне ви можете просто загинути, як жорстоко це б не звучало.

В ідеалі останньої зоною безпеки має бути вогнепальна зброя. Вона дасть змогу вирівняти шанси 18-річної дівчини-підлітка проти 32-річного ґвалтівника з ножем.

Звісно, що остання зона безпеки може містити й міцні надійні двері до «Безпечної кімнати». Можливо, це дозволить вам оминути душогубства. Але будьте напоготові до найсуворіших заходів.

1,0 1 -1 3
Коментарів (6)

  • 26.08.2014 14:50
    #
    - 0 +

    статья ни о чем. такие лучше не писать.просто общая информация - водичка. зря потраченное время

    • 26.08.2014 23:46
      #
      - 1 +

      Позвольте не согласиться.
      Статья найдёт своего читателя: человека, не представляющего что такое "система защиты". К примеру: есть один знакомый (ни грамма не милитарист). В свете последних событий в нашей стране и, опираясь на мою пропаганду оружия, приобрёл ружжо (благо финансы позволяют). Однако, всё его представление о самозащите свелось исключительно к владению "стволом". При этом никаких схем его применения вообще не рассматривалось (до очередного "разговора на тему").
      Так что читатель-то найдётся, но, скорее всего, не на этом ресурсе.

  • 01.09.2014 10:40
    #
    - 0 +

    "Чи є надворі на видноті табличка, що попереджає потенційних злочинців про те, що ваше житло знаходиться під захистом охоронної системи? "

    А на whoa?

  • В ідеалі останньої зоною безпеки має бути вогнепальна зброя. Вона дасть змогу вирівняти шанси 18-річної дівчини-підлітка проти 32-річного ґвалтівника з ножем.

    А нічого що зброя дозволена з 21 року?)) Чи знову мрії ?

    • 01.09.2014 15:13
      #
      - 0 +

      Ви прискіпуєтесь до цифр. Думаю, всі розуміють що мав на увазі автор. Хоч би тій дівчині було і 25.

      • Навпаки, тут серйозна проблема що 25 + можна мати рушницю а молодим ні, і у 18 теж, хоча в армії у 18 вже стріляють з усього арсеналу і чомусь мало сюжетів що хтось побіг і розстріляв у 18 купу людей і от тому зброя з 21 і 25


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати