На Вінниччині жінки взяли до рук автомати і створили батальйон

| Самооборона, Жінки та зброя | Автор: Web admin
По-русски

Вінничанки на фронт не збираються, але до самооборони хочуть бути готовими.Вінничанки на фронт не збираються, але до самооборони хочуть бути готовими.

Вінничанки беруть у руки зброю і вчаться воювати. Єдина вимога до бажаючих вступити до лав батальйону жінок – це повноліття.

Дівчата годинами виконують військові вправи, аби добитися чітких рухів та швидкої реакції. Більшість із них досі жодного разу не тримали в руках бойової зброї.

"Бувала лише в тирі. Це страшно, дико, руки тремтять, навантаження фізичне відчувається. І нервуєш, коли щось не виходить, бо розумієш, що від цього залежить життя", - розповідає про свої враження дівчина-воїн Людмила Поліщук.

Після азів - тренування в польових умовах. Перше завдання - відбити школу в умовного противника. Тут жіночому батальйону допомагають чоловіки - на полігоні вони тренуються пліч-о-пліч.

На Виннитчине женщины взяли в руки автоматы и создали батальон

"Жінка - це господиня, але якщо стається так, що потрібна їхня допомога країні, я вважаю, що жінка може гідно виконувати бойові задачі, бути воїном, і в деяких випадках у жінок це виходить краще, ніж у чоловіків", - зауважує інструктор Максим.

Після відбиття школи - смуга перешкод та затримання диверсантів із вибухівкою на умовному блокпості. Зголосилися їхати на Донбас лише п'ять учасниць вишколів. Більшість жінок, які проходять на тренування, у зону АТО не збираються. Навички хочуть здобути на випадок воєнних дій на території Вінниччини.

Кореспондент Анна Тітовська

1,0 1 -1 4
Коментарів (7)

  • 10.11.2014 13:25
    #
    - 4 +

    А чо, молодцы девчонки! Так держать!
    Очень хочется верить, что до этого не дойдет, но ТАКИЕ знания еще никому вреда не принесли, только пользу.

  • 10.11.2014 15:16
    #
    - 0 +

    А ось таке твориться в Одесі www.youtube.com
    Корчше кажучи, капець ворогам :-)

  • 10.11.2014 15:33
    #
    - 0 +

    Даже смотреть страшно...
    Повылазили страйкоблисты... тренируют воевать...

    • 10.11.2014 15:37
      #
      - 0 +

      Это лучше, чем быть диванно-клавиатурным стрелком. Это я про себя.

      • 10.11.2014 15:56
        #
        - 1 +

        Вот серьезно - не лучше!
        Прививаются ошибочные понятия и навыки!

        • 11.11.2014 10:55
          #
          - 0 +

          Згоден з вами. Був на тренінгу страйкбольному, залишився незадоволеним. Багато "прийомів" не застосуєш в реальному бою, багато відверто шкідливих навичок. Крім того, інструктор-красава тримав пістолет і весь час нервово нажимав на спуск - після такого поводження зі зброєю (навіть тренувальною) я його сприймать не міг

  • 11.11.2014 11:20
    #
    - 1 +

    Зря они так... У тех, кто не в теме, после таких новостей создастся впечатление, что в Украине уже бросаются в бой последние жалкие резервы. Если берут даже женщин и к тем, единственное требование - совершеннолетие. И после кратких курсов сразу же предлагают ехать воевать на восток!!!

    А ведь на самом деле здоровому мужчине-добровольцу, умеющему обращаться с оружием, не то, что в армию, а даже в отряд гражданской обороны при военкомате сложно попасть без востребованной военно-учетной специальности и опыта участия в боевых действиях.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати