В США демократи відмовляються вірити у силу зброї

| Політики та зброя, За кордоном, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Аналітики Геллапа зазначають, що думка щодо зберігання вдома зброї істотно розрізняється залежно від політичних поглядів американців. Аналітики Геллапа зазначають, що думка щодо зберігання вдома зброї істотно розрізняється залежно від політичних поглядів американців.

Дві третини американців, котрі були опитані Інститутом Геллапа, впевнені, що наявність зброї у будинку робить його більш безпечним, до того ж республіканці заявляють про це у два рази частіше за демократів.

Тема «домашньої» зброї обговорюється в США протягом вже багатьох років і, незважаючи на періодичні падіння показників у соціологічних роботах з цього питання, більшість американців, як і раніше, упевнені, що зброя здатна захистити власників житла, в якому вона зберігається.

Згідно із останнім опитуванням Інституту Геллапа, 63% американців упевнені у силі зброї, 30% вважають, що зброя в будинку скоріше створює загрозу. До речі, більшість останніх складають жінки.

Під час опитування 42% респондентів повідомили, що вже мають вдома зброю. Третина опитаних заявила, що зброя належить їм особисто, і 14% – що зброя належить членам їхніх родин.

Аналітики Геллапа зазначають, що думка щодо зберігання вдома зброї істотно розрізняється залежно від політичних поглядів американців.

Так, республіканці (81%) майже у два рази частіше, за демократів (41%) заявляли, що наявність зброї підвищує безпеку будинку.

Приблизно половина демократів вважає, що зброя в будинку, навпаки, робить його більш небезпечним.

1,0 1 -1 1
Коментарів (7)

  • 12.11.2014 12:17
    #
    - 7 +

    Какой смысл спрашивать домохозяек про оружие?
    У нас же никто не спрашивает про сковородки?..

    • 12.11.2014 14:12
      #
      - 1 +

      Опять же, кто считает, что наличие оружия в доме делает его дом опаснее, тот просто не держит оружия в доме не навязывая это остальным. Сторонники оружия же не стремятся всучить его силой всем, у кого его нет.

    • 12.11.2014 14:21
      #
      - 1 +

      Здавалося би, саме жінки, як більш слабкі фізично, мають покладатися на зброю для вирівнювання шансів у протистоянні зі зловмисником. Але ж ні. Це якась "жіноча" логіка

      • 13.11.2014 10:11
        #
        - 1 +

        Логика в этом, тем не менее, есть. Она кроется в прошлом человека. Так исторически сложилось, что женщине не свойственно брать на себя ответственность за свою безопасность. Тогда как у мужчины, наоборот, в крови отвечать не только за свою, но и за безопасность всей семьи (жаль, не у всех). Природа. Против нее не особо-то попрешь.

    • 12.11.2014 15:52
      #
      - 1 +

      К слову. Видел когда-то штатовскую рекламу сковородок со словами: "Этим предметом совершается 260 000 (цифра не точная, +/- 100к) убийств в год" )))

  • 12.11.2014 18:26
    #
    - 0 +

    Ага, цілком закономірна справа. Коли відкинути все шумовиння подібних процесів і розглянути виключно причинно-наслідковий ланцюжок випадків самозахисту (напад-збройний самозахист-каліцтво чи смерть злочинця-збережене життя і майно жертви), то отримуємо цікавий висновок. Тобто, всякі демокрасто-ліберасти чомусь переважно ЗНАЧНО АКТИВНІШЕ ПІКЛУЮТЬСЯ ПРО ПРАВА ЗЛОЧИНЦІВ-ДЕГЕНЕРАТІВ, аніж про права та інтереси нормальних людей. Хоча кожна притомна людина розуміє, що саме нормальний громадянин, а не злочинець, є платником податків, тобто наповнювачем бюджетів.

  • "С большим негодованием жители нашего колхоза узнали, что большинство жителей Африки недоедают! И просим то, что они не доедают, отправлять нам..."

    Если этим чёртовым демократам не нравится оружие, то пусть отправляют его нам :)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати